urmari AVC ischemic

09-11-2012
andretag81
Nu este medic/terapeut
andretag81
Bunica mea in varsta de 72 ani a suferit in luna iulie un AVC ischemic si a ramas paralizata pe partea dreapta si nici nu poate vorbi. Problema cea mai mare este ca nu accepta sa manance decat iaurturi...de 4 luni de zile mananca doar iaurt...nimic alceva..acum a ajuns la 15-20 iaurturi in 24 ore inclusiv noaptea si vrea schimbata in fiecare ora. E epuizant pentru bunicul meu care are grija de ea. L-am sfatuit sa-i dea macar jumatate de Diazepan seara sa se poata odihni amandoi...dar ii este frica..Ce am putea face sa o convingem sa manance si putem sa-i dam Diazepan? Ce sanse de recuperare sunt?
Multumesc frumos!
1 comentarii
0
14-11-2012, ora 02:27
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua, preferinta pentru iaurt se poate datora dificultatilor de inghitire, sau unor asteptari despre posibilitatea de a se ineca.
Cum ati descoperit preferinta pentru iaurt?
Iniţial vă recomand să îndulciţi uneori iaurtul cu zahăr, apoi cu miere, iar treptat să-i daţi şi budincă, tot într-un recipient de iaurt. După care treceţi pe fructe pasirate foarte mărunt, servite tot într-un recipient de iaurt şi apoi la alimente normale pasirate sau care sunt moi (cartof fiert, gris în lapte, supe calde pasirate).
Introduceţi zilnic câte 2-3 porţii din restul alimentelor, nu înlocuiţi brusc iaurtul dar puteţi să-i daţi mai puţin.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: