Ursofalk in colecistita acuta?

14-07-2016
Cristina Rebreanu
Nu este medic/terapeut
Cristina Rebreanu
În urma cu o luna am suferit de colecistita acuta, am făcut ecografie și am un calcul de 7 mm, un medic mi a recomandat ursofalk dar am citit pe prospect ca este contraindicat în cazul inflamații colecistului. Sunt programată peste o luna sa fac mai multe investigații., dar nu știu dacă sa urmez cura cu ursofalk intre timp.Mulțumesc anticipat!
5 comentarii
0
16-07-2016, ora 10:51
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Cum a fost tratata colecistita acuta in ultima luna?
Sigur diagnosticul este de colecistita si nu litiaza biliara?
Ati avut dureri abdominale in partea dreapta sub coaste, greata, varsaturi, febra?
Eu stiam ca o colecistita acuta este o urgenta chirurgicala si se trateaza prin colecistectomie laparoscopica in primele 3 zile de la diagnostic. Adica scoaterea vezicii biliare.
Pe dvs v-au diagnosticat si v-au trimis acasa sau ce s-a intamplat?

Intr-adevar ursofalk nu este indicat daca exista un proces inflamator la nivelul colecistului.
0
17-07-2016, ora 08:52
Cristina Rebreanu
Nu este medic/terapeut
Cristina Rebreanu
Criza a fost cu febra, dureri partea dreapta și în spate, vărsături și cu recuperare de urgență la spital. Au urmat 7 zile de antibiotic. Dar cred ca aveți dreptate în legătură cu diagnosticul, eram în Italia în momentul respectiv iar colecistita a fost scris pe fișa de internare. Pe diagnosticul de la noi dat de gastroentorolog scrie într adevăr, litiaza biliara și calcul. Probabil nu am știut eu semnificația termenului. Va mulțumesc pentru precizare.
0
18-07-2016, ora 10:28
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Cand v-ati externat in Italia ar fi trebui sa va dea si un diagnostic de externare. Dupa simptome e posibil sa fi fost totusi o colecistita acuta.
Insa cand gastroenterologul din Romania v-a facut ecografia a vazut daca mai este vreun proces inflamator. Si probabil i-ati spus despre experienta din Italia.
Ca urmare cred ca v-a prescris bine Ursofalk pentru dizolvarea calculului.
Faceti tratamentul si reveniti la control pentru a va asigura ca a disparut calculul. Altfel poate reaparea colecistita sau se poate bloca canalul biliar, iar asta va necesita operatie in urgenta.
0
18-07-2016, ora 13:02
Cristina Rebreanu
Nu este medic/terapeut
Cristina Rebreanu
Medicul gastroentorolog care mă tratează nu recomanda ursofalk pacienților săi din motive că se reface calculul. Nici nu mi a contraindicat, probabil inflamația pe care o avusesem dispăruse în urma antibioticului. Eu aș fi încercat aceasta varianta, am văzut ca are o rata mare de vindecare pe prescripție și am vrut o a doua părere. Va mulțumesc mult pentru sugestiile dvs.!
0
25-09-2016, ora 23:59
Dr. Chiriac Stefan
Gastroenterologie, Iasi
Dr. Chiriac Stefan
Buna ziua, tratamentul cu Ursofalk administrat pentru calculi biliari este controversat. Deși sunt studii care au demonstrat eficienta lui strict in cazul calculilor din colesterol, beneficiile nu au fost pe termen lung si nici suficient de semnificative pentru a fi incluse in ghidul actual european de tratament. La acest moment pentru litiaza biliară simptomatica (inteleg ca Dvs ați avut chiar si o complicație, respectiv colecistita) singurul tratament indicat este cel chirurgical. Recomandarea mea este sa reluați legătura cu medicul gastroenterolog si chirurg pentru o reevaluare in vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate in cazul Dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici