Urticarie cronica recurenta

15-02-2017
Yann
Nu este medic/terapeut
Yann
Am un baietel in varsta de 7 ani. De 1 an si jumatate a fost diagnosticat cu urticarie. Ii administez din 2 in 2 zile xyzal deoarece se umple de pete rosii pe tot corpul si uneori i se umfla si buza de jos. Aceste pete il mananca foarte rau. Dupa ce ia xyzal ii trec repede.Am tinut regim alimentar 1 an si tot apareau. Panelul alimentar arata ca e alergic la gluten, lapte(tot ce contine lactoza) si ou.
Nu stiu care este de fapt cauza problemei si cum sa o tratez. Am consultat multi medici si degeaba. Va rog sa imi dati un sfat!
4 comentarii
0
16-02-2017, ora 09:38
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Urticaria cronica in multe cazuri nu prezinta o cauza evidenta, din pacate (http://www.romedic.ro/urticaria-cronica).

Cat de complex a fost panelul alimentar si ce alergeni a vizat? In continuare tineti regimul de excludere a alergenilor? Continuati sa scrieti intr-un jurnal alimentar ce primeste copilul sa manance pentru a evalua riscul de expunere accidentala la alergenii la care prezinta sensibilitate? Cu atat mai mult avand in vedere ca micutul se afla la o varsta caracterizata printr-un grad mai mare de indepenta.

Din pacate pot sa apara si reactii alergice incrucisate la alte alimente cum sunt unele fructe si legume, unele simptome ar putea fi exacerbate de excesul de histamină din dietă sau produs de organism (intoleranta la histamina - http://www.romedic.ro/intoleranta-la-histamina-2).

De aceea e posibil ca urticaria sa persiste independent de efoturile dvs. de a elimina alergenii suspectati ca declanseaza reactiile adverse. Nu stiu daca ati verificat deja aceste ipoteze din moment ce ati mentionat ca ati consultat mai multi medici..

Găsiți ma multe informații despre alergiile alimentare la copii si sursele de alergeni din alimente aici: http://www.la-pediatru.ro/info/alergiile-alimentare
0
16-02-2017, ora 13:18
Yann
Nu este medic/terapeut
Yann
Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt!
Am facut si analiza care indica daca este alergic la produsele care intra in descompunere si a iesit negativa. Panelele alimentare pe care le_am facut sunt cele cu 27 alergeni.
PENELUL 1 facut in februarie 2016 indica faptul ca e alergic la grau 2, 1, ou(albus 2, 3 gslbenus 1, 6), lapte pasteurizat 1, 6, alpha_lactoalbumina 2, 1, beta-lactoglobulina 2, 3, cazeina 1, 2, dermatophagoides pteronyssinus 2, 1.
PANELUL 2facu in noiembrie 2016 indica faptul ca nu este alergic la nici un produs.
Am facut si analize pt paraziti, helicobacter, hepatita, glicemie, urina, campilobacter, proba addler si multe altele si sunt negative.
Am citit pe forumul de aici ca unii copii au scapat de urticarie la baile Olanesti, imi recomandati sa fac aceasta cura cu apa balneara?
Daca imi puteti recomanda un medic sau o analiza care sa ma ajute v-as fii foarte recunoscatoare. Va multumesc!
1
17-02-2017, ora 09:35
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Din ceea ce mentionati, copilul prezinta sensibilitate la alergenii proveniti din acarieni (dermatophagoides pteronyssinus). Pe langa tratamentul dietetic de excludere a alergenilor alimentari, trebuie respectate recomandarile alergologului cu privire la limitarea expunerii la acarieni si tratamentul simptomatic cu anti-histaminice din pacate, si nu cauzal.

Cunostintele mele se limiteaza la nutritie si dietoterapia alergiilor alimentare, eventual puteti consulta un specialist in dietetica pentru a evalua aportul de nutrienti al copilului avand in vedere restrictiile alimentare impuse de afectiunea alergica. Nu pot sa nu observ ca sunt alimente esentiale, concentrate in nutrienti, de care micutul nu poate beneficia. Nu va pot oferi o recomandare cu privire la tratamentul balnear. Acest lucru trebuie discutat cu medicul care monitorizeaza evolutia baiatului dvs.

Nu pot decat sa fac recomandarea de a apela la un specialist in alergologie si imunologie clinica, eventual sa cereti si o a 2-a, a 3-a opinie, pana gasiti o persoana cu care sa puteti comunica eficient si sa identificati impreuna daca este o problema la modul in care se gestioneaza alergiile (alimentatie, mediu) sau daca sunt necesare investigatii suplimentare, mai specifice, pentru a gasi cauza. Imi imaginez ca nu este ceea ce doriti sa auziti (si mai multi medici), dar nu trebuie sa va descurajati.

Am modificat sectiunea pentru boli imunologice in speranta ca unul dintre colaboratorii forumului cu experienta in afectiunea baietelului dvs. va poate oferi o solutie.

Va doresc multa sanatate, dar si rabdare! Daca mai aveti nelamuriri, va raspund cu drag.
0
17-02-2017, ora 11:24
Yann
Nu este medic/terapeut
Yann
Va multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.