Urticarie vasculitica?

15-06-2013
fanton
Nu este medic/terapeut
fanton
Buna ziua! Mama mea tot merge la medic de aproximativ 6 luni si inca nu are un diagnostic clar. Unul spune ca ar putea fi Urticarie vasculitica, altul ca este Celulita Erizipeloidala.

Situatia a evoluat in felul urmator:

* acum 6 luni i-au aparut pe gamba piciorului stang in jur de 6-7 ulcere de 1-2 cm in diametru din senin (s-a trezit dimineata cu ele). Ele aratau ca in pozele de mai jos:

https://www.dropbox.com/sh/gg31cijkr6ofscj/wkTmRkLf0s

* dupa o saptamana a mers la un medic de la clinica Sanador care cum le-a vazut cum le-a curatat (cu bisturiul, pe viu) si i-a recomandat Detralex, Pentoxi Retard si sa dea cu apa oxigenata, Fucidin pe cele cu crusta si Diprogenta in jurul lor si pe cele fara crusta.

* timp de 1 luna a tot mers la control si de fiecare data i le-a racait si i-a pastrat, in mare, acelasi tratament. Piciorul arata asa:

https://www.dropbox.com/sh/fhjbfl6h59kmrzj/t2FkdarJIe#f:2013-02-24%2015.09.14.jpg

* dupa asta, i-a recomandat o crema preparata de farmacie cu nitrat de argint si balsam de Peru

* dupa inca o luna de tratament local, nu a mai suportat crema, avea mancarimi, usturimi si i-a schimbat-o cu Sinerdol, Nistatin si Sucralfat, iar Diprogenta inlocuita cu Fucicort.

* in timp ce facea acest tratament i-au aparut vezicule cu lichid pe pielea din jurul ulcerelor care ulterior s-au spart si pielea parea arsa si piciorul s-a umflat in doar cateva ore.

* acum 10 zile au inceput sa-i apara pe corp (intai in jurul incheieturilor, apoi pe abdomen apoi pe spate, incepand cu piciorul bolnav) o iritatie asemanatoare cu pojarul.

* acum o saptamana a fost la un alt medic care a parut destul de sigur pe el ca este vorba de Celulita Erizipeloidala si i-a recomandat Cefalexina, Aerius, Ketotifen si hidrocortizon unguient.

* astazi a fost la control din nou la primul medic care sustine ca nu este vorba de nicio infectie si ca este de natura inflamatorie, asa ca a chemat-o luni, 18 iunie, sa-i faca o biopsie.

In momentul de fata arata asa:

https://www.dropbox.com/sh/98k44aflicxpj51/HKRTcDHYMH

Suntem foarte derutati si ne-ar fi de mare ajutor o parere care sa ne indrume pe drumul cel bun. De asemenea, primul medic ar vrea chiar sa-i inceapa un tratament cu Prednizon, ceea ce mie mi se pare extrem de grav.

Va multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: