usturime si gat uscat

20-06-2011
oo2011
Nu este medic/terapeut
oo2011
Fetitza mea a facut o amigdalita ciudata (dupa 8 zile de augumentin i-a ramas amigdala umflata dar nu e rosie si nu o doare). Medicul mi-a zis ca asa e amigdala ei dar mi-a zis sa-i fac un exudat. exudatul a iesit negativ. Problema e ca m-am imbolnavit si eu de la ea dar si mai ciudat: pe langa simptomele clasice de raceala (fara sa mi se umfle amigdalele), m-am trezit cu gat uscat si usturime care se accentueaza seara si dimineata. de o sapt jumate iau nurofen raceala si gripa forte, hexoral spray si seara albastru de metil. nu prea am cum sa ajung saptamana asta la medic si vineri plec in concediu. puteti sa-mi dati un sfat? va multumesc
1 comentarii
0
09-09-2011, ora 23:36
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Fetita trebuia sa faca exudatul dupa cel putin 10 zile de la ultima pastila de antibiotic, altfel ii iese rezultatul fals negativ.
Daca este streptococ, un tratament sub 10 zile nu este eficient si nu este distrusa bacteria.
Mai ales ca a facut primul tratament fara antibiograma...se dezvolta tulpini rezistente. Ceva pastilute de supt i-a dat?
Durerea si rosu in gat mai poate fi si de la o infectie in nas. Mucozitatile coboara prin nazofaringe si irita mucoasa faringiana.
Poate ar trebui facut un exudat nazal dar neaparat cu antibiograma.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.