usturimi in cavitatea bucala

44 comentarii 1 2
0
24-11-2015, ora 21:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la acesta varsta.. digestia este foarte lenta si ingreunata
NU are voie sa consume produse greu digerabile
1 Lactatele de Vaca( smantana, iaurt, smantana, cascavaluri)
se poate doar putin chisleag si putina branza 1-2 pe saptamana
2. produse tocate din comert, mezeluri, dulciuri cu creme...
se poate putin peste si putina carne slaba gatita acasa
3 se exclud complet toate fructele citrice, acre, verzi...lamaia si otetul...
4 cand are acele simptome..
consuma multa apa..si un antacid de supt
0
24-11-2015, ora 21:22
2015
Nu este medic/terapeut
2015
Va multumesc
0
20-01-2016, ora 10:07
paulino
Nu este medic/terapeut
paulino
Domnule doctor Flueraru am cautat medicamentul capiscum si in farmaciile naturiste si mi-au spus ca au ceva geluri cu numele asta. Imi puteti spune cum se numeste mai exact? Am nevoie pentru o afectiune colecisto-pancreatita cronica. Va multumesc.
0
20-01-2016, ora 10:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
posibil este vorba despre un remediu Homeopat CAPSICUM
0
27-01-2016, ora 19:01
paulino
Nu este medic/terapeut
paulino
As dori sa va cer o parere. Din luna martie a anului trecut am un gust ciudat in gura si o intepatura in partea superioara stanga a abdomenului. Miam facut atunci niste analize de sange si mi-a iesit TGO usor marit. In luna mai a anului trecut am fost la gastro unde mi-a facut o gastroscopie unde mi-a iesit o, , gastrita cronica superficiala minimala, , fara HP. Doamna doctor mi-a zis ca nu am nimic. de atunci s-a mentinut gustul rau in gura si durerea in partea stanga a abdomenului. Acum in luna ianuarie a acestui an mi-am facut din nou analizele pentru ca nu ma simteam bine. La analiza de sange mi-a iesit TGP 45, 4 valoarea rerferinte e 0-40 si neutrofile 44, 7 valoare referinta 50-80.restul analizelor normale, inclusiv elecroforeza. La ecografie mi-a iesit colecist strangulat plus ficat marit(16 cm) si pietre la amandoi rinichii de 120 mm bucata. in privinta durerii abdominale mi-a zis ca e o bula de aer in intestin. Mi sa spus ca am si lichen pe partea interioara a obrajilor.Am primit tratament o luna cu: colebil 1x3 pe zi si motilium 1x3 pe zi inainte de masa amandoua. precizez ca am 36 de ani, 178cm, 78 kg sunt sportiv, nu fumez si consum ocazional alcool. Va multumesc.
0
29-01-2016, ora 08:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
amar in gura este de la colecist
solutia corecta este un regim alimentar apropiat 80% de vegetarian
se exclud complet toate lactatele
se conuma doar putina carne slaba si peste
multe legume si mai putine fructe, nu citrice, mancate corect inainte de masa, multa hidratare
un tratament naturist corect ales de durata
0
31-01-2016, ora 23:57
paulino
Nu este medic/terapeut
paulino
Credeti ca mai trebuie sa iau si capsicum pe langa astea 2 medicamente?
0
05-02-2016, ora 15:20
paulino
Nu este medic/terapeut
paulino
Considerati ca e suficient doar tratamentul cu medicamentele astea doua?
0
08-02-2016, ora 15:54
victoriastefan
Nu este medic/terapeut
victoriastefan
Buna ziua domnule doctor ! De 2 luni am o usturime pe limba care nu dispare cu nimic, am icercat nistatina, glicerina boraxata cu propolis si tot nu dispare.De la aceasta usturime pe limba care coboara si pe gat in jos am si ragusit si atunci am mers la ORL la un consult, mi s-a spus ca nu am nimic si mi s-a dat un antialergic-aerius timp de 10 zile dar tot nu a trecut.Intr-un final am mers din nou la medicul de familie si am rugat sa mi se dea sa fac un exudat faringo-nazal.Am primit rezultatul si s-a descoperit in nas prezenta stafilococului auriu.Ce ma sfatuiti sa fac pt ca eu la nivelul nasului nu am nicio problema la mine problema este cu limba si cu laringele.Va multumesc anticipat si va urez o zi buna!
0
08-02-2016, ora 18:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sper ca ai citit ce sa postat mai sus si ai inteles ca.
problema cu usturimea este de la nivelul tractului digestiv, fiere, pancreas, stomac, intestine...si de la alimentatia incorecta
asta este motivul de ce tratamentul local nu da rezultate
faci investigatii la gastrologie
schimbi regimul alimentar.
0
05-06-2016, ora 00:16
Tusica
Nu este medic/terapeut
Tusica
Bună seara.De 2 luni de zile am limba crapata, cu pete albe pe centru, iar pe marginile acesteia și pe vârf un fel de cerculețe albe goale la mijloc.In fiecare zi au alte forme și sunt localizate diferit.Deoarece sunt în străinătate doctorul de familie mi-a zis ca ar fi limba geografica dar eu nu cred. probabil sa scape de mine.Eu zic ca ar fi candidza bucala.Intrebarea mea este dacă are legătură cu sistemul digestiv deoarece medicamente nu am luat iar pe net am citit o grămadă de chestiuni cum ar fi ca cei care au HIV fac candidoza bucala și m-am speriat.Tin sa precizez ca alimentația mea nu este una sănătoasă.Mananc dulciuri, pâine iar apa nu prea beau deloc și am stări depresive, dureri de cap.Am făcut analizele de sânge acolo zice ca e în regula.Am mers la orl mia luat cu un bețișor saliva și sunt foarte neliniștită deoarece mi-e frica sa nu fie cauza vreunei boli cu transmitere sexuala și sa nu știu.Rezultatele v-or veni în 2 săptămâni.Sunt curioasa ce v-or spune.Va mulțumesc aștept o părere.
0
05-06-2016, ora 06:55
Alex2016Alex
Nu este medic/terapeut
Alex2016Alex
Buna ziua
am fost diagnosticat cu otita externa si medicul mi-a prescris oxicilina 500 mg de 4 ori pe zi la 6 ore (5 zile). Urmez tratamentul de 3 zile, si am senzatia ca ma deranjeaza si urechea cealalta Ar trebui sa imi fac griji sau nu mi se poate intampla nimic (sa fac si la cealalta otita) din moment ce sunt sub antibiotic ?? Se poate transmite otita de la o ureche la alta ?!?
Cand termin tratamentul medicul a spus sa merg la control sa ma vada.

Multumesc
0
01-01-2019, ora 19:30
CristiHliban
Nu este medic/terapeut
CristiHliban
Buna seara, am o problema căruia nu-i găsesc rezolvare, usturimi pe limba am loat tot felul d tratamente dar degeaba.acuma recent am fost la gastro.si acesta este diagnosticul
0
19-02-2019, ora 14:15
Rosy rosy
Nu este medic/terapeut
Rosy rosy
Buna ziua.am usturimi insuportabile si crapaturi pe limba am fost diagnosticat cu ulcer gastric esofagian.am consultat mai multi medici si toti meau dat acelaș tratament dicarbocalm si omeprazol tin si un regim alimentar dar fara rezultate pozitive.am făcut si consult orele după care am fost trimis din nou la gastro, alt medic acelaș tratament de mai sus vă rog sami dati un sfat.am in continuare usturi d limba si dureri d stomac.as vrea sa stiu daca ieste un alt tratament de cat cel menționat mai sus.
Adaugă un comentariu / răspuns
44 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.