Va rog am.nevoie de ajutor in legatura cu un varicocel.

02-05-2018
GhilieV
Nu este medic/terapeut
GhilieV
Buna ziua sunt nou aici, am 16 ani si am avut o operatie laparoscopica de varicocel acum 2 saptamani, venele se retrag frumos si nu se mai simte ca un sac cu viermi, venele erau mari si umflate timp de 3 ani si testiculul meu afectat este mic si spermograma inainte de operatie a fost de 5.6 mil/mil, vreau sa stiu daca dupa operatie testiculele mele vor creste la o marime normala, nu e genetic ca sunt asa mici, tata le are mult mai mari deci posibil ca varicocelul sa fi intervenit la dezvoltarea testiculelor mele?nu voi vedea medicul timp de 4 luni deoarece ma vad cu el la urmatoarea spermograma, as vrea sa stiu daca dezvoltarea lor va reporni acum dupa ce venele sunt prinse, va multumesc.
5 comentarii
0
02-05-2018, ora 19:27
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Exista posibilitatea că după intervenția sa își reia funcționalitatea normala
Așteptați să treacă timpul și faceți un set de investigații nu va panicați!
0
03-05-2018, ora 08:16
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Așa cum v-a spus și domnul doctor, aveți răbdare să mai treacă un timp, după care investigațiile vă vor dovedi în ce măsură s-a produs ameliorarea.
Ciclul spermatogenic este de aproximativ 90 de zile, deci verifcarea parametrilor seminali nu se face mai devreme de 3 luni de la interventie, probabil v-a programat la 4 luni ca investigațiile să dea rezultate clare.
0
27-09-2020, ora 08:59
Alex d
Nu este medic/terapeut
Alex d
Buna ziua! Si eu am facut aceeasi operatie, si anume am fost operat de varicocel laparoscopic. Am 3 taieturi pe abdomen, cea mai mare fiind de 2cm. Imi poti spune te rog la cat timp ai reluat activitatile fizice? Am o saptamana de cand m am operat dar in timpul asta abia am miscat cate putin.
0
27-09-2020, ora 10:08
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Medicii recomandă ca sporturile active să fie practicate după 6-9 luni de la operație.
Sunt interzise în această perioadă alergarea, ciclismul, sauna, solarul și odihna lungă în baie. Dușul și înotul în piscină nu sunt dăunătoare.
Respectarea acestor reguli va accelera semnificativ procesul de recuperare. În absența complicațiilor, după 6 luni, venele testiculare ale scrotului încetează să mai fie palpabile, indicând o recuperare completă.
Există posibilitatea unei reabilitări mai lungi - până la 9-10 luni.
Este important să țineți legătura cu medicul care în urma investigațiilor vă va urmări evoluția și vă va spune clar ce aveți de făcut.
0
15-08-2022, ora 17:41
John 55
Nu este medic/terapeut
John 55
Buna ziua, am fost descoperit cu varicocel pe testiculul stâng, cum e operația ???
E dureroasa, unde v-ați operat ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: