va rog raspundetimi de ras dv depinde hotararea mea. ajutor

02-09-2010
mariasefa99@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
mariasefa99@yahoo.com
am o lucrare in fata de 6 dinti dupa ce mi sa cimentat acu vreo 2 luni au inceput durerile. mentionez.sa fiu mai explicita de exemplu azi a fost gata lucrarea si in aceiasi zi mi sa cimentat. dar dupa circa o saptamana au inceput durerile am facut radiografi si surpriza am granulom deasupra la dintii in gingie undeva presupun si ma doare ingrozitor. am vrut sa fac rezectie apicala dar nu prea am gasit pe nimeni sa fie dispus dsami faca cica zic ei ar trebui lucrarea taiata si dinti cu granulom extrasi. acu va intreb pe dv daca mi se taie lucrarea si mi se extrag dintii cu granulom se rezolva adica infectia dispare? sau mai trebuie facuta rezectia?dupa extragere acolo unde a fost granulomu se poate face iar?
1 comentarii
0
02-09-2010, ora 20:02
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
In cazul unui granulom intr-adevar trebuie facuta rezectie apicala (care presupune taierea varfului radacinii afectate si curatarea puroiului) cu conditia ca, radacina restanta dupa rezectie sa fie suficient de lunga incat sa asigure rezistenta ulterioara a dintelui. Daca puroiul se extinde mult pe lungimea radacinii si prin rezectie se submineaza rezistenta radacinii, atunci trebuie extras dintele respectiv. Mai este o chestiune: am inteles ca lucrarea dvs este cimentata definitiv, dar nu specificati daca radacinile sunt cu nervii scosi (si cu obturatii definitive pe radacini) pt ca, chiar daca este posibila rezectia apicala, daca radacina dintelui cu granulom nu este obturata, lucrarea va trebui sa fie perforata in spate pentru a se asigura accesul pe radacina si obturarea radacinii dupa ce se inlatura puroiul. In ce priveste ultimele intrebari, daca se face extractie nu se mai face rezectie si invers. Dar daca se face extractie, atunci lucrarea este compromisa si trebuie gasita ulterior alta solutie. De preferat ar fi sa se poata face rezectie si sa ramaneti cu lucrarea. Sfatul meu este sa va adresati unui chirurg BMF, care pe baza radiografiilor va poate spune daca este posibila sau nu rezectia apicala. Va doresc succes!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul