va rog sa ma ajutati.. atacuri de panica, depresia si anxietatea | Forumul Medical ROmedic

va rog sa ma ajutati.. atacuri de panica, depresia si anxietatea

25-10-2012
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
Buna seara poate unii dintre voi ma cunoasteti dupa forum si vam scris din nou cu speranta ca ma veti ajuta.Vreau sa spun ca sunt intr-osituatie de nedescris. Sunt casatorita de 13 ani si situatia asta ma terminat.Vreau sa spun ca situatia a iesit de sub control odata cu atacurile mele de panica depresia dar si anxietatea.aceste simptome au aparut datorita dramelor prin care am trecut.IN primul rindam fost abandonata de primul sot si am ramas cu o fetita, dupa mam recasatorit si am dat nastere celei dea doua fetita.cind fata cea mica avea 1 an si jumate, a fost otravita cu boabe trattate.atunci am avut cel deal doilea soc si la scurta vreme a aparut simptomele mele groasnice si frica pe care am capatat-o, ma facut sa imi rog sotul sa isi schimbe locul de munca.fetita are acum 12 ani dar nici acum nu am reusit sa-mi conving sotul ca nu mai pot si ca nu mai vreau sa fiu singura. sotul meu lucreaza pe santier de 17 ani este mechanic si cistiga intradevar bani frumosi. dar pentru mine banii nu mai inseamna nimic.asta iam spus si lui de foarte multe ori si cind vine acasa ne intelegem bn iar cind stiu ca se sfirseste repede aceste zile adica simbata si duminica deja incep sa vb iar si iar cu el despre aceasta problema si ajungem si la cearta.el vine acasa la 2, 3 saptamini si mie mi-e din ce in ce mai greu sa il inteleg.el imi spune ca sa saturat de discutiile astea si evita sa ma mai sune.cind vb cu el si il intreb cind vine acasa imi spune ba ca vine joi ba ca vineri ba ca simbata si se intimpla sa nu mai vina.ci copii nu a avut o relatie normala, doar ma suna si ma intreaba de ele.copiii sunt reci de el si nici ele nu intreaba de el.am incercat sa vb de sute de ori cu el si sa incerce sa schimbe locul de munca dar sa fim impreuna sa recuperam ce am pierdut si de fiecare data imi promite dar nu face nimic. nu stiu cum sa mai procedez si nu stiu cum sa fac sa ne fie bn.eu nu mai pot asa dar el nu ma intelege. imi spune ca ma iubeste dar nare ce sa faca, castie ca imi lipseste dar sa mai astept un pic.cit sa mai astept caci astept de ani de zile sa faca asta.relatia cu ai mei nu e buna eu nu am avut o viata fericita cit am fost copil am avut un tata betiv, care ne dadea impreuna cu mama mea afara pe usa si pe timp de iarna.surorile mele nu sunt asa cum asi dori eu.adica nu ma intelege.unde sa ma duc ce sa fac.de ce nu ma lasa el definitiv daca tot nu vrea sa vina acasa asa cum imi doresc eu /de mii de ori mam intrebat si lam intrebat si pe el oare de ce el nu imi simte si el lipsa cum ii simt eu lui lipsa? lam rugat sami spuna daca nu ma mai place si vrea sa ne despartim il inteleg altfel.el doar imi spune ca nu e adevartat ca ma iubeste si ca nu vrea sa ne despartim, dar nu mai pot sa il inteleg. va rog sa imi spuneti ce sa fac ?eu urmez sedinte la psiholog, psihoterapeut, sunt abia la a 4 sedinta vreau sa scap de simptomele care mau terminat fizic nu mai am putere
14 comentarii
0
25-10-2012, ora 23:17
triteandorin
Nu este medic/terapeut
triteandorin
cu riscul de a ma critica iti pun cateva intrebari. Are motive sa te placa? Esti ceea ce vrea? Ii oferi lucruri de care are nevoie. Tu ai o problema, trebuie sa sti din capul locului ca nimanui nu-i plac oamenii cu probleme. Se distanteaza de tine, nu vrea sa petreaca mai mult timp cu tine pt ca nu are nici un motiv. ce poti tu sa faci este sa lasi totul balta, sa te relaxezi, sa te gandesti mai mult la tine, sa te ingrijesti, sa nu il mai presezi, sa te bucuri de copii sa nu il stresezi (chiar recomandat ) sa flirtezi cu alti barbati si sa incerci sa iti faci viata frumoasa asa cum ai vrea si cum nu ai apucat sa o vezi. te vad prinsa intr-un cerc vicios dar din care poti iesi daca te gandesti suficient. Fi mai productiva cu tine, mai optimista mai increzatoare, fa sport, mananca sanatos, reseteaza-ti viata si construieste-o cum ai vrea sa fie.
0
26-10-2012, ora 00:06
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna triteandorin iti multumesc de raspuns.poate ai dreptate ce sa mai vada la mine de multe ori ma vad urita.sotul meu are alt stil de viata insa eu nu.eu nu am facut decit sa intru in groapa cu amindoua picioarele. ma simt penibil.cum am putut sa accept viata asta ?
nu stiu ce sa fac nu asi vrea sa afectez copii intr-un anumit fel.eu nu vreau sa le dau exempe urite lor.dar nu mai pot simt ca ma pierd. il iubesc mult nu lam inselat niciodata nu pot sa nu ma gindesc la el nici macar o zi
cum sa fac sa nu il mai stresez ?
oare nu din cauza ca am vrut o familie normala si el nu ?
de ce nu vrea sa ne despartim ?
care e motivul lui ?
cine sa il astepte la ora 1 noaptea cu tot ce isi doreste ?
poate nu ma merita
eu sunt o familista am nevoie de un om linga mine si de tata la fete
0
26-10-2012, ora 00:33
triteandorin
Nu este medic/terapeut
triteandorin
Nu vrea sa va despartiti pt ce orice om normal continua ce a inceput, ce si-a propus. El vrea sa fie bine, doar ca nu e. E posibil si sa nu vada ce are, e posibil si sa vada dar sa vrea altceva, e posibil din ambele cate putin. Ce trebuie schimbat e la tine, pt ca tu nu te simti bine. gandestete la tine tot timpul, la copii tai, traieste mai bine prin micile bucurii si invata sa cresti mai puternica. Formeaza-ti un caracter asa cum vrei tu si fi ceea ce vrei tu iar restul vor veni de la sine.
Poate nu te merita, poate nu il meriti tu, poate e o neintelegere, nepotrivire...cu totii avem astfel de probleme doar ca nu se vad pt ca reusim sa le ascundem.
Rezolvarile sunt la tine, trebuie doar sa le descoperi. fi mai inteligenta, mai superficiala, mai cum trebuie sa fi ca sa cresti.
P.S. nu conteaza cat de urata sau frumoasa esti...te pot vedea urata, te pot vedea frumoasa, in functie de caracterul tau. Lucreaza la asta si sa ti minte ca ceilalti din jur te vad asa cum te vezi si tu, iar daca tu poti sa te vezi frumoasa atunci si ceilalti vor vedea asta ( la asta ma refeream cand am zis "are ce sai placa la tine? " )...sigur sa si simti asta, nu doar sa te minti (pt ca si asta se vede). Mult noroc.
P.S.S asta nu cred ca e o problema medicala. sau esti diagnosticata cu ceva afectiuni psihiatrice? daca da, care?
0
26-10-2012, ora 03:54
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Cu siguranţă soţul tău are dorinţe neîmpărtăşite. Comunicaţi mai mult despre acest lucru şi oferă-i şansa să se implice mai mult în construirea relaţiei după bunul plac. Fii mai flexibilă şi încearcă să integrezzi preferinţele lui în modul tău de relaţionare.
1
26-10-2012, ora 03:56
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Cu privire la simptomele clinice, anxietatea sau depresia se tratează în timp, dar încearcă să produci un cadru cât mai relaxant şi plăcut, în care să nu apară simptomele pe un fond de stres. Acest lucru te va ajuta să fii mai deschisă, iar soţul tău va observa acest lucru.
Numai bine.
0
26-10-2012, ora 17:55
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna din nou tritean dorin uite eu am fost o fire puternica, dar acum nu mai sunt.cind mam casatorit cu sotul meu am fost bine.eram sanatoasa si sunt si acum.nu am fost la nici un medic psihiatru.problemele au inceput cind am avut socul cu copilul meu si altele care sau strins, iarcind au aparut atacurile de panica aveam o frica imensa si fiindca nu ma inteles nimeni, normal, am apelat la sotul meu.din ce am vazut ca se inrautatesc lucrurile di aia il rugam sa vina sa fie cu mine.si acum am aceata teama din cauza simptomelor dar mie foarte greu.si faptul ca sa racit foarte tare de copii, si problema noastra asta ma adus aici in situatia aceasta. uite eu sunt o fire sincera si comunicativa si vb mereu cu el despre problema noastra si tot imi promite ca va veni si ca isi va gasi in alta parte de munca dar de ani buni imi tot spune asta.la servici nu mam dus ca nu voia sa ma lase.acum decind am iesit in oras la ps mia reprosat ca niciodata ca am pe altcineva.el nu spunea lucruri de acest fel. oare ce vrea ?
mereu lam inteles dar el pe mine ?
imi spune ca si lui ii e greu si ca nici el nu vrea sa stea departe de noi dar, totusi o face in continuare
problemele care le am sunt pe baza de frica si stres am anxietate depresie si fobie
0
28-10-2012, ora 09:01
dr carlogogorita
Identitate neconfirmată
dr carlogogorita
ptr. B Veronica.In primul rand va felicit pentru decizia de a merge la psihoterapeut.Va sugerez sa practicati o tehnica de restructurare cognitiv verbala.O puteti face si singurica. Succes!
0
28-10-2012, ora 19:20
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
Buna seara dr carlogogorita, va multumesc pentru raspunsul dv. Va dati seama ca vreau sa merg in continuare la aceste sedinte pentru ca imi vreau binele, dar pina acum nu am fost si nu stiu tehnicile psihoterapiei. Astept sa se intimple minuni
Va multumesc pentru raspunsul dv
0
29-10-2012, ora 11:15
dr carlogogorita
Identitate neconfirmată
dr carlogogorita
ptr.Bveronica. Sigur ca nu aveti de unde stii tehnicile din psihoterapie. Pentru asta exista specialisti ! Aveti incredere si colaborati, ascultati si respectati ce va spune terapeutul si totul va fi ok. Psihoterapiile se tin prin discutuu, dar in timpul unei discutii se desfasoara 10-15 tehnici de comunicare. Succese sunt acolo unde vointa pacientului nu prezinta deficit sever. Si inca ceva foarte important ! Nu de fiecare data ne simtim bine cand plecam de la terapeut!
0
29-10-2012, ora 12:37
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
multumesc din nou pentru raspuns, offffffff neincrederea mea e de vina. citeodata sunt foarte optimista iar deseori parca nu ma inteleg si nu stiu de ce nu mai am rabdare cu mine.sper sa mearga lucrurilew din ce in ce mai bn. miine o sa merg la sedinta abia astept e singura mea iesire.ma simt izolata, asi vrea sa mai ies dar ceva ma tine numai in casa.incerc dar nu pot, si nici nu am unde. ce m-ar face sa ma simt bn am descoperit dar nu pot sa fac asta
adica sa merg macar o data pe saptamina in diferite zone sa nu mai vad satul astea.dar nu e posibilitate de bani asa ca., cred ca asta mar face sa ma simt bn.imi tot imaginez mereu cum ar fi cerul riurile, pomii, si aerul, defapt natura in alte zone.offffff ce bine m-asi simti.eu nu am fost decit o singura data 4 zile la mare cu sotul meu dar nu mam simtit bn din cauza simptomelor.parca ma URMARESTE gindul asta teribil si cind incerc sa ma simt mai bn atunci apare si starea asta.o sa lupt cu toate fortele mele sa scap de paguba asta care nu ma lasa sa ma bucur nici de copii nici de viata. iti multumesc din nou pentru ca mi-ai raspuns o sa mai revin zile bune
0
08-04-2013, ora 15:18
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
bunaaaaa! tuturor care m-ati incurajat !
am vesti bune si sper ca si voi aveti vesti
in primul rind vreau sa va spun ca imi este tare bine
nu mai sunt in acea situatie groasnica in care ma aflam
adica atacuri de panika foarte rar mai vin, insa am ramas cu anxietatea dar o pot controla
si vestea cea buna care ma schimbat si mai mult este ca sotul-meu a hotarit sa fie linga mine si copii
avem o viata frumoasa impreuna !
lipsa lui de acasa si tot ce am infruntat in trecut m-au adus in acel prag de disperare si strigat de ajutor, dar totul a luat o intorsatura si lucrurile au un fagas normal deacum
tuturor va doresc sanatate si cit mai multe bucurii in viata
cu respect VERONICA-ALINA
0
09-04-2013, ora 11:08
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Felicitari, Veronica! Ne bucuram pentru tine. Sanatate!
0
09-04-2013, ora 20:35
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
multumesc foarte mult !
si o sa mai revin
nu am sa abandonez acest sait in care am gasit multi prieteni dar si sfaturile dv care mau ajutat
pentru asta va multumesc din suflet si de voi mai intimpina problme o sa va scriu
am gasit liniste chiar si in animalute dragalase care ma face sa ma simt bn
in poza chiiar eu sunt cu pisoiul meu pe care il iubesc mult si care imi da o stare de bn cind e alaturi de mn
poate si voi faceti la fel
0
06-06-2013, ora 18:51
stea de mare
Nu este medic/terapeut
stea de mare
Felicitari!ma bucur ca ai reusit!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul