Va rog sa ma ajutati atacuri de panica sau am probleme cu inima

22-06-2018
Andreeapluni
Nu este medic/terapeut
Andreeapluni
Buna, am nevoie de un ajutor va rog, sunt plecată din țară de ceva vreme si nu ma pot duce aici la doctor ca m ar ajunge foarte mult
Eu am fost acum 2 ani de mi am făcut toate analizele tot din cauza a unor atacuri de panica, dar acum pot spune ca ma panichez mai tare din cauza ca nu mai am aceleași simptome si mi e frica sa nu am probleme cu inima.
Am bătăile de inima mari, dar nu in fiecare zi, de exemplu nu am mai pățit asta de vreo 2 luni, am luat pastile de calmare si degeaba m am panicat asa tare incat nici dupa 4 ore tot aveam impresia ca imi bate inima tare si ca am sa mor
Atacurile de panica la mine au început să apară dupa ce am iesit dintr o relație de 10 ani, si am suferit cat de cat, am început să îmi vad limba umflata in gura am ajuns la spital, simțeam că nu pot respira , ca nu mai imi bate inima sau ca mi bate foarte tare, am ameteli, de ceva vreme stiu sa le controlez , dar bătăile inimii nu pot, mai ales că am aflat de o persoană luna trecuta ca a facut infract.nu stiu daca este decât subconștientul meu sau chiar am probleme
Am 29 de ani, fumez intr-adevar, fac mișcare din cand in cand, nu sunt bolnavă de nimic.
Va rog daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi ceva ce as putea sa fac pana ajung acasa sa ma duc sa mi fac un control
Ma scuza ti daca am scris cu greseli , dar nu am stat sa verific textul
2 comentarii
0
22-06-2018, ora 11:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Camd veniti in tara, mergeti la Cardiolog sa faceti cateva teste sa vedeti daca sunteti in regula cu inima. Apoi, daca totul e ok, mergeti la psihiatru pentru evaluare si tratament.
Nu va primesc la urgente in strainatate sa va verifice inima?
0
26-06-2018, ora 00:11
Lozana
Nu este medic/terapeut
Lozana
Buna! Inteleg perfect starea ta, deoarece si eu ma confrunt cu aceleasi simptome inca din 2014. In ultimul an am reusit sa ameliorez aproape pana la disparitie o parte din simptome ( puls peste 100, tensiune ridicata, senzatia iminenta de lesin, senzatia de depersonalizare). Am facut toate investigatiile posibile: rmn, ct, ekg, holter de tensiune si puls, o gama larga de analize de sange, consultatii la medicina interna, cardiolog, endocrinolog etc. Peste tot mi se spunea ca sunt sanatoasa fizic, insa sufar de distonie neurovegetativa; adica mi-as provoca singura aceste simptome prin anxietatea exagerata.
Singurul medicament pe care l-am luat si care m-a ajutat enorm a fost Extraveralul; imi calma in cateva minute toate simptomele.
In momentul de fata am ramas cu o stare de panica legata de faptul ca as putea face un soc anafilactic de la diverse tratamente pe care sunt nevoita sa le urmez ( pt infectie urinara, pt rinita alergia etc )
In concluzie, iti recomand sa mergi pt inceput la medicul de familie pentru analize, dupa care sa mergi la diversi specialisti, in functie de recomandarea medicului. Aceste consultatii le vei face pt linistea ta doar, pt ca sunt aproape sigura ca vor iesi in parametrii normali.
Dupa asta, iti recomand sa mergi la un psihoterapeut. Eu inca nu mi-am facut curajul sa merg, insa trebuie rezolvată cauza anxietatii, si nu tratate doar efectele.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: