va rog un raspuns: am ceva la plamani?

12-01-2008
mary13b
Nu este medic/terapeut
mary13b
va rog frumos daca imi poate raspunde si mie un medic.am facut un examen radiologic si rezultatul este urmatorul:desen accentuat bazal bilateral mai evident in dreapta.cord aorta normal.am ceva la plamani?va rog un raspuns de la un medic.multumesc f. mult
10 comentarii
0
12-01-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu, nu ai nimic la plamani !
0
12-01-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
De ce ati facut radiografia pulmonara? Aveti cumva o simptomatologie sugestiva pentru IACRS: febra, tuse, expectoratie? Aspectul radiografiei este mai atipic, dar ar putea sugera o pneumonie. Mergeti la medicul de familie pentru un examen clinic complet:este importanta varsta dumneavoastra( pneumonia cu Mycoplasma pneumoniae nu prezinta un aspect radiologic clasic, este frecventa la tineri), este important sa stim daca fumati, antecedentele personale. Numai bine
0
12-01-2008, ora 00:00
Dr. Adina Mester
Identitate neconfirmată
Dr. Adina Mester
Poate a-ti fost racita recent.Aspectul radiologic de pneumopatie acuta interstitiala este ultimul care dispare, dupa simptomatologie(poate dura si 1 1/2 luna, putandu-se pune un diagnostic retrospectiv).Deci nu este nici o problema deosebita, nu trebuie sa va faceti griji.
0
14-01-2008, ora 00:00
mary13b
Nu este medic/terapeut
mary13b
va multumesc din inima pt raspunsuri.in luna decembrie am fost racita.doar o singura noapte am avut febra(38)si cand ma lua cu friguri, cand cu calduri.ma tinea ca un junghi in spate.am 37 ani si sunt fumatoare de 10 ani.fumez 6, 7 tigzi. sunt zile cand fumez 2, 3 tig. de aproape un an am niste junghiuri in partea inimi care se transmite si in partea din spate se lasa pe mana care imi amorteste.inca odata va multumesc f. mult pt raspunsuri.cu mult respect.
0
28-03-2009, ora 17:59
splesh
Nu este medic/terapeut
splesh
buna ziua sunt un copil de 15 ani am fost la doctoru de familie si scrie in reteta sau cum se numeste acea foaie pneumopatie acuta interstitiala ce inseamna acest lucru ??? tusesc aproape in continu am avut febra 39 frisoane ma durut spatele si ma doare inima si simt asha ca se duce spre mana in zona umarului deci ce inseamna acest lucru raspundeti-mi si mie in termeni pentru un copil ca sa inteleg ceva multumesc...si scuzati-mi vocabularu... o zi buna!!!
0
28-03-2009, ora 18:00
splesh
Nu este medic/terapeut
splesh
aaa si imi cer scuze ca am adaugat aici un comentariu nu am gasit in alta parte sper sa nu va derajeze
0
28-03-2009, ora 18:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu deranjezi.. dar subiectul este pentru pneumologie!
0
28-03-2009, ora 18:42
splesh
Nu este medic/terapeut
splesh
am inteles domnu valeriu dar nu stiu unde sa postez puteti sa ma ajutati si pe mine sunt ffff ingrijorat aveti un id de messenger sa comunicam mai repede si mai usor daca doriti multumesc anticipat...!!!
0
14-02-2019, ora 11:54
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Buna ziua. Prietena mea, dupa un CT torace a fost diagnosticata: multiple leziuni nodulare infracentimetrice cu distributie peribronhovasculara in ambele cimpuri pulmonare, pe fundal de tesut pulmonar specific modificat - necesita excluderea procesului specific (TB). Nodul unic calcinat 0.2cm in S1-2 pe stinga. La moment nu a fost diagnosticata cu tuberculoza activa dupa ce a fost verificata cultura sputei. I s-a prescris numai Ciprofloxacina 500mg pentru 14 zile. Vreau sa mai mentionez ca a mai fost diagnosticata cu toxocaroza. Nu i s-a spus ce inseamna acele leziuni nodulare? Si ce trebuie de facut? Daca poate cineva sa se pronunte asupra cazului, vom fi recunoscatori. Multumesc anticipat.
0
04-04-2019, ora 21:39
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Pentru utilizatorul splesh. Diagnosticul de pneumopatie acută nu există, este ca și cum ar spune că ai ceva la plămâni. Înafară de febră și durerea toracică mai există și alte manifestări? (tuse, elimini ceva dacă tușești, frisoane, transpirații) Durerea ce caracter are? (junghi, arsură, înțepătură, presiune) Cel mai bine este să mergi cu biletul de trimitere de la medicul de familie la pneumologie pentru consult și investigații suplimentare. E posibil să ai pneumonie, dar am prea puține detalii de la tine și acesta ar fi doar un diagnostic orientativ. Dacă faci explorări, mai ales radiografie și ai rezultatul să îmi scrii ce spune. Sper să îți fie util ce ți-am scris. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vitamine și suplimente pentru plămâni
  •