va rog un tratament homeopat ptr fibroza aparuta urmare radioterapiei

02-05-2014
floredin
Nu este medic/terapeut
floredin
va rog mult sa ma ajutati, sunt disperata datorita durerilor groaznice pe care trebuie sa le suport permanent. In urma cu aprox 2 ani am facut radioterapie (datorita unui neo de col)care s-a soldat cu fibroza in zona radiata (pelvis). De 1 an indur niste dureri ingrozitoare, am ajuns pana la morfina, dar nu prea mai are efect medicatia, de aceea caut cu disperare o solutie. Cine ma poate ajuta cu un sfat macar, incotro s-o apuc, cine s-a mai confruntat cu asta?
M-ar interesa sa incerc si un tratament homeopat, poate va avea succes. Va implor, ajutati-ma. Multumesc.
3 comentarii
0
02-05-2014, ora 23:48
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
- Căi de optimizare a rezultatelor terapeutice -
Introducere
Durerea este, după astenie, cel mai frecvent simptom întâlnit la pacienţii cu cancere avansate. 70-90% dintre pacienţii cu cancere avansate prezintă durere necesitând tratament opioid. Dintre toate simptomele, durerea şi, în mod special, cea severă este poate cel mai frecvent asociată cu cancerul şi generează cel mai mare distress (suferinţă) pentru pacienţi şi familiile lor. De aceea, managementul durerii cronice neoplazice are o importanţă majoră în ameliorarea calităţii vieţii pacienţilor cu cancer.
Aplicarea în practică a principiilor de tratament descrise de scara OMS permite un control al durerii la mai mult de 90% dintre pacienţi3. Deşi este introdusă încă din 1980, simplă şi uşor de aplicat, scara OMS a cunoscut în România două obstacole majore în aplicare: legislaţia opioidă, extrem de restrictivă până de curând şi, legat intim de aceasta, importante deficite educaţionale privind terapia durerii. Din fericire, de aproximativ 4 ani a intrat în vigoare noua legislaţie opioidă, care permite un tratament modern al durerii. De la acel moment, a început un efort educaţional important pentru a schimba percepţia medicilor asupra tratamentului cu opioide, alterată de peste 30 ani de restricţii, care au dus la opioidofobie. Spre exemplu, de cursurile privind utilizarea si prescrierea opioidelor au beneficiat până acum peste 3500 de medici de diferite specialităţi, potrivit dr. Daniela Moşoiu, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Îngrijire Paliativă. Dar mai sunt multe lucruri de făcut şi progresele vor fi lente, deoarece e nevoie atât de educaţie cât şi, mai ales, de schimbarea unei mentalităţi, ceea ce necesită timp.
Ghidul de tratament al durerii cronice din cancer
0
02-05-2014, ora 23:52
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
La toţi pacienţii trataţi cu opioide trebuie prescris un tratament profilactic regulat cu laxative, care trebuie să combine un laxativ stimulant cu unul de înmuiere. Pe toate treptele scării OMS se pot asocia sau nu coanalgetice, în funcţie de situaţie. La pacienţii cu durere neuropată trebuie asociat un antidepresiv (preferabil triciclic) şi/sau un anticonvulsivant (preferabil gabapentin sau carbamazepină).
Alegerea terapiei opioide adecvate
În oncologie asistăm, în ultima perioadă, la schimbarea concepţiei de tratament, de la uniformizare ("one-size-fits-all") la personalizare ("personalized oncology"). Ca şi alte tipuri de terapie, şi tratamentul opioid trebuie individualizat. Factorii care trebuie luaţi în considerare în personalizarea schemei de tratament sunt: eficienţa terapeutică, profilul de reacţii adverse, calea de administrare şi, nu în ultimul rând, preferinţa pacientului. Din acest punct de vedere, opioidul ideal ar trebui să fie cât mai potent, fără reacţii adverse sau cu un minim de efecte de secundare, calea de administrare să fie cât mai simplă şi facilă, iar pacienţii să-l prefere.
DACA VREI TRIMITEMI O ADRESA DE MAIL SI ITI TRIMIT TOT ARTICOLUL CA CE AM POSTAT ESTE DOAR O PARTE PE CARE AM CREZUT CA TE VA AJUTA SA INTELEGI CARE ESTE PROCEDURA, DAR ARTICOLUL ESTE EXCELENT.
0
01-08-2014, ora 15:06
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Identitate neconfirmată
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Buna ziua !

Pentru a vi se putea prescrie tratamentul homeopat corect,
adecvat, este necesara o consultatie individualizata, personala.
In acest scop va sfatuiesc sa va adresati unui medic homeopat
unicist (care prescrie un singur medicament homeopat in urma
consultatiei).
Cu respect,

dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Homeopatie
  • Serviciile de homeopatie - decontate de stat?
  •