Vaccin antirubeola inainte de sarcina

23-09-2010
Masshu
Nu este medic/terapeut
Masshu
Buna ziua, in urma cu un an mi-am facut analize pt bb si mi-a iesit ca NU am anticorpi pentru rubeola. Dna doctor mi-a recomandat vaccinul care nu se mai gaseste decit in varianta rujeola-rubeola-orion. M-am "sfatuit" si cu alte cadre medicale apropiate si mi-au recomandat sa NU fac vaccinul deoarece substanta pe care o contine acest vaccin poate da aceleasi malformatii fatului ca si la contactarea bolii. Acest lucru m-a intors din "drumul" de a-mi face vaccinul. Acum, dupa un an in care nu am ramas insarcinata si am inceput investigatii in acest sens, mi s-a spus ca este exclus sa NU fac vaccinul. Sint confuza, mi-am intrebat si medicul de familie ce parere are despre asta si mi s-a spus ca nu a auzit de nici o viitoare graviduta care sa isi faca vaccinul inainte de sarcina, insa ar trebui sa ma informez mai bine. Asadar unii medici imi sugereaza sa fac vaccinul si altii sa stau departe de el sau cel putin asa inteleg eu. Astept, va rog, pareri si sfaturi in acest sens, pentru a putea aduna mai multe informatii. Fac vaccinul? Nu il fac? Daca nu, pot contacta boala pe parcursul sarcinii si asta ar insemna renuntarea la bebe. Daca il fac, care sint sansele sa nu afecteze fatul si sa renunt la el si in acest caz. Din diverse "surse" perioada care trebuie sa urmeze dupa vaccinare inainte de a face bebe difera de la sursa la sursa: minim 2 luni, minim 3, minim 6 si 1 an. Ce pareri aveti??? Va multumesc.
1 comentarii
0
23-09-2010, ora 19:29
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
De ce persoanele care recomanda vaccinul cred ca ai sanse foarte mari sa contactezi acesta infectie pe perioada sarcinii ? Cam cate boli, infectii ar putea contacta o gravida in noua luni de sarcina ???? 5...10.20.mai multe ? mai putine ? e absurd sa incepi sa te vaccinezi si sa previi prin diverse metode boli pe care TEORETIC le-ai putea avea.organismul nu are anticorpi pentru multiple afectiuni, dar cine sta sa se gandeasca la asta inainte de a planui o sarcina ?? Daca totusi te vaccinezi poti ramana gravida fara nici un risc la minim 3 luni de la vaccinare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul