vaccinul de 4 ani

15-09-2011
mihaela ene
Nu este medic/terapeut
mihaela ene
buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de vaccinul DTP pentru care am fost cu baietelul meu de 4.5 ani sa-l facem la medicul de familie.
cu cca 7 saptamani inainte baiatul a suferit o taietura si atunci i s-a administrat vaccinul antitetanos (o sg injectie).
acum nu stiu daca este bine sa-l facem pe cel care ne intereseaza cu adevarat, adica DTP;(MA INTERESEAZA IN SPECIAL PENTRU TUSEA CONVULSIVA), medicul nu ne-a ajutat cu un raspuns deoarece nu mai intalnise un astfel de caz.
pe scurt :se mai poate administra DTP-ul fara a exista vreun risc?
nu stiu ce trebuie sa fac sau daca mai trebuie sa fac acest dtp.

va multumesc
Mihaela Ene
3 comentarii
0
15-09-2011, ora 14:26
simonei
Nu este medic/terapeut
simonei
Intre vaccinuri trebuie lasat cel putin 2-3 luni caci pot aparea probleme foarte serioase de la vaccinari succesive, asta indiferent ce crede medicul respectiv. Administrarea vaccinul anitetanos pentru orice taietura este cam exagerat. tetanosul este extrem extrem de rar. Insa pentru vaccin medicul incaseaza bani, daca nu v-ar da nimic nu ar incasa nimic. Deci tendinta de a-l face este incurajata financiar.
0
15-09-2011, ora 14:37
mihaela ene
Nu este medic/terapeut
mihaela ene
multumesc pentru raspuns, mii de scuze pentru insistenta.
vreau sa adaug ca nu a fost o simpla taietura-am fost intr-un alt oras la urgente unde a fost nevoie de cusatura si antitetanosul acolo l-a facut(unde a avut loc accidentul neplacut).
acum ne-am intor in Buc si eram programati pentru DTP;am mentionat ceea ce s-a intamplat cu baiatul si faptul ca a facut cu acea ocazie nefericita antitetanos si d-na doctor nu a stiut daca mai este cazul sa facem SI DTP.
VOI INTREBA ALTFEL:MAI ESTE OBLIGATORIU/NECESAR SA FAC DTP-UL (CHIAR SI DUPA CATEVA LUNI) ?
ma intereseaza stict nevoia/binele copilului si doar daca mai trebuie din pct de vedere al imunizarii la virusii respectivi.

va rog mult sa ma ajutati;nu vreu intepaturi in plus dc nu este cazul.
mii de multumiri!
0
15-09-2011, ora 23:06
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
@simonei, nu doresc sa intru in polemica, dar eu te-as ruga sa ne spui, cum s-au eradicat atatea boli prin administrarea vaccinurilor???prin homeopatie???posteaza ceva studii, experimente, sa mai invatam si noi, cate ceva, sa nu murim prosti.
in alta ordine de idei, diversificarea alimentatiei sugarului nu se face in functie de numarul dintilor, ca ar trebui sa asteptam cam mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul antiHPV
  • Vaccinarea și autismul
  • Evaluarea nou-născutului
  • Evaluarea sugarului de două luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea copilului de 4 ani
  •