Vajait ureche - hipertensiune arteriala

15-01-2009
1984
Nu este medic/terapeut
1984
Buna seara, va prezint succint problema medicala cu care se confrunta sotul meu de o saptamana:in urma aparitiei unei situatii stresante si a acuzarii unor dureri de cap permanente, a inregistrat un puseu de tensiune de 19 cu 14.Medicul de familie i-a prescris lisinopril(1pst., dimineata si seara)si o tableta de tertensiv, dimineata.Nu stiu daca vreunul din medicamentele prescrise au determinat unele neplaceri(de ex.dureri ale pulpelor, mai ales in timpul noptii, neliniste, insomnie, chiar si o criza de panica, care ne-a trimis la Urgente, unde i s-a facut o electrocardiograma care nu a semnalat nimic deosebit-asta daca un medic de familie stie sa o "citeasca"), cert este ca tensiunea a scazut, dupa cca 3 saptamani, corpul pare ca tolereaza bine aceasta medicatie...Ciudat este, insa ca pe langa aceste neajunsuri a aparut o senzatie de infundare a urechii drepte, fara durere, fara supurare, cu o sesizabila diminuare a auzului.Medicul l-a diagnosticat cu otita si i-a recomandat tratament cu amoxacilina-7 zile.Dupa 5 zile senzatia de dop in ureche a fost inlocuita de o vajaiala enervanta, rigiditatea maxilara dreapta, persistand.
Pe cale de consecinta va solicit o lamurire:poate exista o legatura intre debutul HTA, tratamentul acesteia(tensiunea variaza intre 14-15 cu 8, 5-9)si simptomul aparut? Ce ma sfatuiti?
10 comentarii
0
15-01-2009, ora 22:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Buna seara !
Din pacate nu pot sa.mi fac o parere clara despre problema sotului.. deoarece.. Nu ati specificat Varsta pacientului.
Este foarte important. Una e sa ai hipertensiune si pierdere de auz pe nerv.. la 50-60 de ani.
Si alta daca aceste simptome se intampla la 30 !!!!
Nu ati specificat si ce medic a spus ca are Otita !?
Daca tot medicul de familie. fara sa se uite in ureche... puteti avea surpriza ca ati luat inzadar.. antibioticul.
O problema de acest gen.., pierdere de auz.. pe fond de pusee de tensiune.. cu afectarea circulatiei cerebtrale.. pot diuce la afectarea ireversibila a nervului auditiv.
Trebue urgent sa mergeti la ORL.. Pentru o AUDIOGRAMA + TIMPANOGRAMA..
numai dupa ce o safaceti aceste investigatii o sa stiti la ce nivel este afectat auzul si ce tratament trebue administrat.
cat despre probemele cardiace.. cred ca este corect sa faceti o internare la Cardiologie.. pentru o investigatie amanuntita si admnistrarea unui tratament adecvat.
Banuesc ca sotul este tanar si nu cred ca este cazul asteptati.
0
16-01-2009, ora 17:55
1984
Nu este medic/terapeut
1984
D-le doctor, aveti dreptate, in cele mai multe cazuri, afectiunile au diferite conotatii, functie de varsta...drept urmare va comunic ca cei 52 de ani nu schimba esential recomandarile d-voastra.Mentionez totusi ca nu pare a se pune problema unei pierderi de auz(spune el)ci doar senzatia, generata de acel vajait deranjant.Specific, deasemenea ca diagnosticul de otita a fost dat de medicul de garda(intamplator si medic de familie), medicatia prescrisa fiindu-i completata alte 4 zile de medicul nostru curant;ambii au consultat urechea cu acele mijloace de care dispun!Repet ca incepand de azi antibioticului- administrat("in zadar")i s-a intrerupt dozarea, continuind doar cu antiinflamator diclotard(de care am uitat sa va spun).Din pacate, oraselul in care locuim, desi are spital de capacitate medie, policlinica, nu este dotat cu medici specialisti, asa ca suntem nevoiti sa ne deplasam la cca 100Km, dar asta e o alta problema.Suntem totusi destul de derutati nestiind care din problemele medicale aparute relativ concomitent ar atrage o prima investigatie...(?)mai ales ca azi tensiunea de 12 cu 8(in mod normal, excelenta)i-a dat simptome inexplicabile(lui, pentru ca eu sunt familiarizata cu ele, fiind in tratament de aprox. 10 ani)care s-au ameliorat dupa ce i s-a masurat tensiunea...Sa fie sindrom neurovegetativ?Alt domeniu medical complex...Astept sugestia d-voastra in legatura cu prioritatile abordarii acestor probleme de sanatate.
0
16-01-2009, ora 20:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Buna seara !
Sindromul neurovegetativ.. sta la baza dereglarilor vazoconstrictive,
stresul provoaca o eliminare masiva de adrenalina.. cu vazoconstrictie.. puseu de tensiune.. dar organele viscerale si acele senzoriale( cum ar fi urechea interna) sufera de hipoxie.
cu cat mai mult dureaza vazoconstrictia.. cu atattesutul lipsit de oxigenare merge spre necroza.
Infundarea urechii si tiuitul.. sunt urmarile vazoconstrictiei. in unele cazuri( dac ttamentul este adecvat si urgent.. se poate recupera auzul complet.. iar uneori devin ireversibile.
Varecomand sa incepeti urgent un tratament cu Sermion 2 pe zi. + pentoxi retard 1 pe zi
Cerebrolizin 1ml + Vit B 6 1 fiola.. impreuna 1 pe zi.
Iar cand o sa aveti posibilitatea sa mergeti la ORL pentru o audiograma.
0
17-01-2009, ora 14:42
1984
Nu este medic/terapeut
1984
Revin doar sa va va multumesc pentru recomandari si mai ales pentru explicatiile lapidare pe care mi le-ati dat.Daca am inteles corect, este vorba mai degraba de oxigenarea deficitara a tesuturilor de la nivelul creierului(si nu numai), presupun ca medicatia prescrisa consta in vasodilatatoare.cerebrolizinul, fiind injectabil sau perfuzabil(?).Sermion am luat si eu si mi-a facut bine, l-am inlocuit insa cu Nicerium(din motive pe care probabil le banuiti...)si mi-au disparut semnificativ vertijul si o oarecare diminuare a lipsei de concentrare...Sper sa ne permitem pecuniar aceste medicamente si din acelasi motiv va rog sa ne comunicati si durata (minima sau maxima)de administrare a acestora.
Va dorim sfarsit de saptamana placut!
0
18-01-2009, ora 15:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Din preparate mai putin costisitoar se poate administra Stugeron.
Cerbrolizinul 10 zile injectabil in muschi.
tratamentul cu pastile cel putin 1 luna.
0
18-01-2009, ora 18:51
1984
Nu este medic/terapeut
1984
Multumim, va dorim putere de munca si "s-auzim (de )bine !
0
02-04-2010, ora 16:37
flo_lucy
Nu este medic/terapeut
flo_lucy
Buna ziua ! nu stiu cu ce sa incep , eu as vrea sa va vb despre mama mea in varsta de 53 de ani cu cateva probleme de sanatate, in ultima perioada s-a agravat in sensul ca au aparut alte dificultati. Este cardiaca de aproximativ 10 ani urmeaza un tratament in permanenta, cu 3 ani in urma a fost operata de hernie de disc dar problemele nu sau terminat.imediat dupa operatie s-a simtit putem spune o idee mai bine, dupa o scurta perioada de timp au reaparut dureri mult mai mari si mai insuportabile de la spate in jos pe coloana si pe pulpe in jos.Nu se poate deplasa si nici sa stea linistita in pat, are dureri in permanenta.D-le Dr va rog din tot sufletul meu sa -mi spuneti ce as putea face si unde sa merg sa nu mai aiba aceste dureri , sau ce este de facut. Va multumesc din suflet ! Paste fericit si multa sanatate.
0
02-04-2010, ora 19:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebue sa fie vazuta la Neurochirurgie
sa faceti un CT la coloana si sa vada ce este acolo.
este posibil sa fie cazu de o reinterventie
0
22-07-2011, ora 02:58
RaduE
Nu este medic/terapeut
RaduE
D-le Doctor,

Vin sa va cer un sfat.
Am hipertensiune si imi tiuie deranjant in urechea stanga (sunet de frecventa inalta). Deseori simt ca-mi trece rece prin muschi, similar cum simti in cazurile de frica sau pericol iminent numai ca fara vre-un motiv extern sau psihologic.
Medicul de la ultrasonografie mi-a zis ca a depistat o anumita activitate a glandei suprarenale, adica asta este normala insa are toate simptomele de activitate intensa (elimina adrenalina) si mi-a zis ca acel "rece" prin muschi este datorat acestui factor.
Am fost trimis la cardiolog. Acesta mi-a prescris Tertensif si Noofen. Tensiunea a revenit la normal (inca mai continui sa iau pastile acum de 2 zile), sunetul din ureche si 'recele' din muschi mai persista. Am senzatia ca as putea pierde auzul de la asa vijelii.

Timp indelungat (10 ani) am fost in stare de stres zilnic avansat datorita specificului serviciului. Poate asta sa fie cauza? Am citit ca ar fi posibil ca creierul (undeva din scoarta) sa dea semnale suprarenalei pentru un asa comportament.

Ce trebuie sa fac pentru a evita tratamentul simptomatic (Tertensif etc.) si a identifica cauza problemei pentru un tratament care sa o elimine?

Anticipat va multumesc si va sunt recunoscator pentru timpul dvs.
0
22-07-2011, ora 06:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. stresul continuu.. este foarte nociv pentru organism, fiindca il tine in tensiune contiunuu si il epuizeza.
cititi pe net. STRES
Ca sa evitati tratamentul medicamentos a hipertensiunii.. este foarte important sa va schimbati..
nodul de gandire, modul de alimentatie...
sa eliminati factorii de stres sau sa.i neglijati.., sa luati tratament naturist de durata pentru a ajuta organismul sa scape de efectele nocive a stresului..
TRebuie tratate bolile cronice.. a tractului digestiv.. care are cea mai mare importanta in asimilarea mineralelor si vitaminelor necesare activitatii normale a celulei
deasemenea conteaza.. Varsta si Greutate !!!!
Imi scrieti mai multe despre DVs.. pe mail
dupa care o sa pot sa va recomand ceva mai concret...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.