valva mecanica aortica

29-11-2009
rebenciuc
Nu este medic/terapeut
rebenciuc
sunt operat de 2 ani pt, mia pus valva aortica mecanica, am voie sa fac vaccinul antigripal sezonier dar si cel pt gripa porcina?cum sar putea tine INR cam la aceasi valoare in fiecare luna pt ca la mine difera f mult.exista un aparat pt testarea inr acasa?care este cel mai bun anticoagulant oral?
3 comentarii
0
29-11-2009, ora 23:07
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
Teoretic vaccinul gipei porcine este similar gripei normale deci teoretic ar aavea acelasi efecte secundare, practic nu se stie inca deoarece nu sunt facute nici un fel de studii in privinta asta.Cat despre INR cred ca cel mai indicat este sa mergeti periodic la uncentru unde se face, deoarece erorile in privinta rezultatului sunt minime.Iar in privinta medicamentelor orale antucoagulante va recomand sa luati tratamentul prescris de un medic specialist (cardiologul in cazul dumneavoastra) deoarece principatul efect advers sunt hemoragiile instantanee care pot fi destul de grave.

Multa sanatate!
0
30-11-2009, ora 22:07
hylldegar
Nu este medic/terapeut
hylldegar
Sintrom-ul este un anticoagulant oral bun. Daca INR ul variaza mult si are tendinta de a avea valori mici( normal 2, 5-3, 5), este bine sa vi-l monitorizati macar saptamanal, recoltandu-va probe de sange, si fixand doza necesara in functie de rezultat cu medicul cardiolog, ceea ce deja stiti, pt ca mai mare este riscul ca valva sa se colmateze prin formarea de tomb aderent, si sa trebuieasca reintervenit cu schimbarea protezei, decat sa exite riscul unei hemoragii. Nu am auzit sa existe un aparat ca glucometru pt aflarea INR ului, asa ca o sa mergeti tot la laboratorul de analize sa vi-l faceti.
0
16-01-2010, ora 17:59
bety09
Nu este medic/terapeut
bety09
Vaccinul in situatia asta nu cred ca e recomandat. Ar trebui sa fi sub urmarire cu tratamentul anticoagulant, iti recomand un centru care se ocupa cu asa ceva, mai multe detalii gasesti aici: http://anticoagulare.punct.info/ccao-medplus/index.html.Exista un aparat pt testarea acasa, costa destul, se numeste CoaguCheck xs, la noi in tara este distribuit de Roche Romania.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul