Varicela la 46 de ani | Forumul Medical ROmedic

Varicela la 46 de ani

28-06-2013
gugurecucu
Nu este medic/terapeut
gugurecucu
Acum 30 de zile mi-au aparut pete rosii care ulterior am aflat ca este varicela. Am 46 de ani. De 4 saptamani nu reusesc sa scap de cosurile care au aparut pe tot corpul. In plus simt piscaturi in tot corpul, in special in ochi, urechi, si pe fata, in cap. De asemenea, pe mana s-a format o zona care ma ustura destul de tare. Sunt normale aceste simptome dupa 30 de zile de la aparitia varicelei? In cat timp vor inceta? In cat timp vor disparea petele de pe fata si corp? Multumesc pentru raspunsul la aceste intrebari.
6 comentarii
0
28-06-2013, ora 12:17
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Nu stiu de ce tind sa cred ca nu aveti varicela..Acele cosuri sunt sau au fost pline cu un lichid?
0
28-06-2013, ora 18:08
gugurecucu
Nu este medic/terapeut
gugurecucu
Varicela a fost diagnosticata prin analiza de sange. Cosurile nu au fost pline cu un lichid.
0
29-06-2013, ora 13:54
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Atunci inseamna ca s-a complicat, normal dupa atata timp ar fi trebuit sa se vindece!
La inceput eruptia consta in mici macule de culoare rosie care devin papule si trec apoi in stadiul de vezicule. Treptat acestea se usuca si formeaza o crusta care poate dura intre 10 si 20 de zile. Daca veziculele sunt infectate, continutul devine purulent si pot lasa cicatrice dupa caderea crustelor. La un moment dat se constata pe piele diferite stadii de evolutie ale eruptiei: macule, papule, vezicule si cruste. La adulti poate aparea ca si complicatie pneumonia variceloasa.
Prezentarea la medic se face daca febra e mai mare de 38, 5-39 C si persista mai mult de 2 zile, daca pruritul nu diminua dupa tratament, daca eruptia cutanata dureaza mai mult de 2 saptamani sau daca apar complicatii.
0
29-06-2013, ora 20:50
gugurecucu
Nu este medic/terapeut
gugurecucu
Exista o presupunere ca as avea neuropatie. Mi s-a recomandat un neurolog.
0
30-06-2013, ora 11:00
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Varicela la adult, cu eruptie bogata, imbraca de multe ori o forma mai severa ce se complica mai frecvent si necesita tratament CU SPITALIZARE obligatorie...Complicatiile neurologice si infectioase cutanate sunt destul de serioase si trebuie evitate.Trebuia sa fii internat intr-un spital de boli infectioase, sub urmarire medicala se fac tratamente antivirale si imunostimulatoare asociate sau nu. boala de baza este varicela, o boala infectioasa, nu neuropatia, care este o complicatie..nu ai ce cauta la neurolog, varicela deja complicata trebuie vindecata.Deci interneaza-te cat mai curand...
0
14-12-2014, ora 09:40
gugurecucu1
Nu este medic/terapeut
gugurecucu1
Am urmat sfatul dat, de a ma interna !
Nu fara multe dificultati, deoarece mi s-a spus ca nu se poate face internare pentru varicela... (cel putin la spitalul particular la care eram asigurat - nu o sa dau mai multe detalii).
A fost cea mai mare incercare a mea de pana acum dpdv medical: mi-au aparut niste mici ulceratii (?) la ochi si am primit vizita de urgenta a unui medic oftalmolog. De asemenea mi-au aparut mici leziuni pe... penis ! si mi s-a spus pe loc ca am... sifilis ! Dupa 18 zile de eruptii si un total de 5 zile de internare, am fost externat cu diagnosticul sifilis ! (asta inainte sa vina de la laborator analizele care sa confirme acest lucru). La externare am avut 10 kg mai putin decat la internare si ma intepau ochii si urechile (lucru care a durat circa 2-3 luni, diminuand progresiv). In final, din analize rezulta diagnosticul de Varicela (sifilis negativ).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Varicela sau vărsatul de vânt, o boală încă activă
  •