varsat de vant | Forumul Medical ROmedic

varsat de vant

18-12-2008
claudet
Nu este medic/terapeut
claudet
copilul meu a facut varsat de vant.cat trebuie tinut in casa?ce trebuie sa ii dau?mai am un copil cred ca si el o sa faca..
4 comentarii
0
18-12-2008, ora 17:00
MonaMD
Identitate neconfirmată
MonaMD
Perioada in care copilul cu varsat de vant este contagios se intinde de la ultimele 3-5 zile ale incubatiei, pana la faza de cruste, in total, cca 14 - 21 zile. Transmiterea este aerogena si prin obiecte contaminate cu secretii salivare sau din pustule. Deoarece contagiozitatea este mare, ar fi bine sa incercati sa il izolati de persoanele din familie care nu au avut boala (care nu au avut inainte varicela sau zona zoster). Medicul care i-a pus diagnosticul ar trebui sa va spuna cat mai trebuie tinut in casa (cred ca 2-3 saptamani.depinde in ce stadiu este). Trebuie sa ii asigurati o igiena riguroasa, mai ales a lenjeriei (pentru prevenirea suprainfectiilor), combaterea pruritului (a mancarimii) - talc sau alcool mentolat extern, eventual sedative usoare si antihistaminice. Ii puteti administra antitermice daca face febra. Dieta trebuie sa fie normala, in functie de toleranta, si sa contina multe vitamine. Puteti sa ii administrati un supliment vitaminic. Multa sanatate!
0
18-12-2008, ora 21:09
claudet
Nu este medic/terapeut
claudet
nu am fost la medic sunt sigura ca este varicela dupa debut, forma, se adauga si temperatura.i-am cumparat o mixtura mentolata pt prurit, temp o combat cu paracetamol.ce nu stiu e cum sa ii asigur igiena deoarece din popor se spune ca nu ai voie sa ii faci baie...astazi a fost debutul cu mici pete rosii care se transf in vezicule de marimea unei gamalii de chibrit prima data ivindu-se pe trunchi iar acum au inceput sa cuprinda regiunea fetei.de lenjerie am grija dar baia...
0
18-12-2008, ora 21:16
claudet
Nu este medic/terapeut
claudet
multumesc pt sfaturi MonaMD.tocmai am fost pe la sp Sf Maria la genetica cu celalalt copil pt control avand diag de craniostenoza.
0
29-08-2012, ora 15:40
mimi18
Nu este medic/terapeut
mimi18
buna..dupa doua zile de temperatura, frisoane, si lipsa de forta la serviciu, m-am tezit de dimineata ca am varsat de vant.tin sa mentionez ca si prietenul meu a avut si i-a trecut in urma cu o sapt de aceea sunt si sigura cunoscand simptomele...ceea ce vreau sa va intreb e in privinta cicatricilor: cum sa fac sa nu raman cu cicatrici pt ca nu vreau sa ajung la tratament cu laser sau altecele ce am mai citit pe forumuri.astept raspuns.multumesc frumos...o zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: