Veşnica problema, parinti vs iubit

09-07-2018
Poiison
Nu este medic/terapeut
Poiison
Am 19 ani si sunt intr-o relatie cu iubitul meu de 2 ani si 7 luni. Tin sa mentionez ca am avut o pauza de relatie de cateva saptamani ca urmare a problemei pe care o voi povesti.
Totul a fost frumos la inceput, ai mei il acceptau si il adorau nespus, asta timp de 8 luni, dupa care totul s-a stricat. Mama imi mai verifica telefonul si mai vedea unele certuri micuțe la vremea aceea dintre noi si din momentul ala nu l-a mai vrut la inima. De atunci mi-a spus sa ma despart de el dar asta nu era un motiv pentru noi. Situația s-a mai calmat, de bine de rau mama nu mai spunea nimic despre el. La 1 an si 6 luni, am plecat intr-o excursie cu ai mei. Fiindu-ne greu sa stam despartiti cand apucam vorbeam la telefon sau in mesaje. Din momentul acela a inceput calvarul. Mama mi-a luat telefonul pe motivul ca iubitul meu nu ma lasa sa imi vad de vacanta, desi nu faceam nimic gresit. Am stat fara a sti nimic de el 2 zile dupa care au inceput sa se uite in telefon si au gasit certuri mai vechi de ale noastre si cateva frustrari de ale iubitului meu ca de ce nu răspund la telefon, fara cuvinte neadecvate, el nestiind ce se întâmplă, s-a ingrijorat. Insa ai mei au vazut ingrijorarea cu alti ochi. Cand ne-am intors in oras, mi s-a interzis sa mai vorbesc cu el sau sa ma vad si am fost trimisa la bunici. El a luat initiativa si a mers si si-a cerut scuze la tata. Dupa multe rugaminti la adresa mamei mele, care isi sustinea cu vehementa punctul de vedere, a acceptat relatia cu conditia sa ma vad cu el 2 ore pe zi, o data la câteva zile. Cele 2 ore erau la secunde, chiar si pentru cateva secunde se supara pe mine. Am trecut si peste asta, si am obtinut cumva o oarecare libertate si in timpul liceului. Pana in momentul in care ne-am despartit, din propria prostie, i-am spus mamei. Ne-am impacat la scurt timp insa, nu am mai spus nimic despre asta.
Ai mei vor sa fac o facultate la zi iar eu vreau sa fac una la distanta pentru a putea munci si a strange bani pentru a ne muta impreuna. Doar ca, ei nu sunt de acord cu cea la distanta si nici cu relatia mea. Nu stiu ce sa le zic, ce sa le spun, cum sa o fac. Nu stiu nici sa ma exprim cand vine vorba de ce imi doresc eu pentru ca mereu am facut ca ceilalti. Sunt contra cronometru si simt ca o iau razna. Nu ma despart de omul acesta orice ar fi. Doar ca vreau sa ii fac sa inteleaga ca e alegerea mea si ca le inteleg grija dar sunt genul de parinti care se asteapta sa nu le ies din cuvant. Nu pot sa il las nici pe iubitul meu, nici pe ei. Vreau sa am o familie unita si fara certuri. Iubitul meu numai poate zice nimic, a vazut de atatea ori ca nu e dorit dar a ramas mereu langa mine. Cateva sfaturi mi-ar fi de folos, dar fara de genul "desparte-te de iubit". Exclus.
Orice ar fi, va mulțumesc anticipat pentru timpul acordat. Sa fie bine!
1 comentarii
0
10-07-2018, ora 19:27
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Buna,
Iti inteleg neputinta, mai ales ca esti foarte aproape de momentul unei decizii. Daca mergi la facultate la zi, crezi ca nu ti-ai putea gasi un job part time, pentru studenti? De asemenea, care ar fi cel mai rau lucru care s-ar putea intampla daca ai merge, cum vrei tu, la distanta si te-ai angaja? Cat de rau ar sta lucrurile intre tine si ai tai?


Mult succes,
Psih. Gabriela Gusoi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul