Vederea binoculara

15-03-2017
Antigel
Nu este medic/terapeut
Antigel
Buna ziua,

Spuneti-mi va rog, in ce conditii o vedere binoculara slaba, poate fi antrenata, imbunatatita?

Va multumesc frumos!
5 comentarii
0
15-03-2017, ora 22:13
Dr. Cozubas Roxana
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Cozubas Roxana
Buna seara, daca este vorba de un adult (sau copil de peste 7-8 ani), puteti apela la programe de reeducare a binocularitatii si stereoacuitatii (de ex Neurovision, la Clinica Oftapro).

Daca este vorba de un copil sub 7 ani, in cadrul unui consult mai amplu vi se pot explica toate variantele de tratament, in functie de particularitatea cazului.
0
16-03-2017, ora 19:56
Antigel
Nu este medic/terapeut
Antigel
Buna seara,

Va multumesc pentru raspunsul Dvs. optimist! Spun asta pentru ca exista si pareri conform carora "vederea binoculara nu poate fi in nici un fel recuperata"!

Din ceea ce spuneti Dvs., inteleg faptul ca, spre deosebire de ambliopie, care doar pana la o animita varsta poate fi remediata, vederea binoculara, poate fi antrenata cu ajutorul anumitor programe dupa o anumita varsta. sau cu alte metode de tratament pana la 7 ani.
In cazul nostru, vederea binoculara slaba, a survenit (cred), in urma unei ambliopii (recuperata in masura de ~ 90%), hipermetropie si strabism acomodativ, ambele corectate doar cu ochelari.
Ati putea va rog sa detaliati cate ceva despre metodele de tratament folosite pana in 7 ani in acest caz?

Va multumesc frumos,

O seara buna!
.
0
16-03-2017, ora 20:08
Dr. Cozubas Roxana
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Cozubas Roxana
Buna seara, atat ambliopia cat si vederea binoculara par sa fie recuperate/imbunatatite de aceste programe. Din pacate, foarte multe detalii despre ele nu va pot da, deoarece nu lucrez in mod direct cu ele si nici nu am pacienti care au trecut prin astfel de exercitii. Va puteti adresa clinicii de mai sus pentru un control in acest sens.

Seara buna!
0
16-03-2017, ora 22:26
Antigel
Nu este medic/terapeut
Antigel
Ok, sa clarificam putin situatia va rog, pentru ca din cate inleg eu, programele respective, doar par a imbunatati ceva, dar nu exista o certitudine in acest sens, este corect ce spun?

Daca nu am gresit, pentru a elimina confuzia, permiteti-mi sa reformulez intrebarea initiala: Conform tratatelor de medicina (de pana acum) vederea binoculara poate fi imbunatatita prin antrenament (oricare ar fi el antrenamentul) sau nu?

Multumesc mult!
0
17-03-2017, ora 06:04
Dr. Cozubas Roxana
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Cozubas Roxana
Asa este, rezultatele nu sunt garantate. Fiind ceva nou in acest domeniu, metodele acestea nu sunt inca incluse in tratatele de oftalmologie. Puteti intreba medicul respectiv experienta personala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vedere din ce în ce mai în ceață (agravare în timp)
  •