Vergeturi - simptom al unor dereglari interne?

17-07-2010
Sabina_C
Nu este medic/terapeut
Sabina_C
Aduc in discutie un subiect deja comun poate: vergeturile. Am 21 de ani si o mare suprafata a pielii de pe corp este acoperita de vergeturi, in clasicele zone(sani, fese, coapse si pulpele picioarelor). Mentionez ca nu am fost niciodata insarcinata, am o inaltime de 1.73 si o greutate actuala de 60 de kg. Nu am avut schimbari bruste de greutate.In ultimii ani greutatea mea a inregistrat valori intre 57 si 63 de kg.
Nu inteleg care este cauza aparitiei acestor vergeturi. Nu cred ca poate fi vorba de mostenire genetica, intrucat mama mea are mult mai putine vergeturi decat mine si doar in zona abdomenului si a sanilor, dar le pun pe seama faptului ca a trecut prin 3 sarcini.Iar perioada adolescentei in care corpul crestea a trecut.

Intrebarea mea este aceasta: pot exista dezechilibre interne care sa cauzeze aparitia vergeturilor? Care sunt acestea si incotro ar trebui sa ma indrept pentru analize in acest sens?Documentanduma, am gasit vergeturile legate de sindromul cushing, dar nu ma identific cu majoritatea simptomelor legate de acest sindrom.

Si 2: Poate fi numai insuficienta lichidelor cauza atator vergeturi?

As fi foarte recunoscatoare daca un medic ar putea sa ma ajute cu un raspuns.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.