veruci seboreice si pete senile

22-03-2009
di.modi
Nu este medic/terapeut
di.modi
Bună ziua!:)
Nu ştiu dacă problema mea e de domeniul chirurgiei estetice sau dermatologiei? Precizez că am consultat un dermatolog care mi-a pus diagnosticul postat în titlul subiectului, dar mi-a spus şi că nu prea există soluţii pentru problema mea (de aceea apelez la dumneavostră): De căţiva ani buni, au început să-mi apară pe corp nişte "aluniţe" maronii, care în timp s-au mărit considerabil şi au căpătat un aspect cumva rugos, cam ca o pojghiţa peste o julitură... absolut inestetice. Nu ştiu dacă au sau nu legătură cu un tratament cu citostatice (făcut acum 20 de ani), cert este că au apărut imediat după aceea. în plus, mai incoace, de vre-o 10 ani, mi-au apărut şi niste excrescenţe cumva gelatinoase, de culoarea pielii la început, care în timp au crescut şi ele în volum şi s-au pigmentat, având acum culoarea cafeniu închis.La început, au fost doar 2-3 astfel de formaţiuni sau cum să le spun şi nu le-am dat mare importanţă... dar acum sunt foarte multe şi unele ma incomodează nu doar din punct de vedere estetic ci chiar fizic, find amplasate in zone expuse la julituri, rupturi, etc.
Mă interesează dacă exista vre-o modalitate de-a le indeparta (măcar pe cele foarte incomode sau apărute pe faţă), unde se poate face aceasta şi - dacă se poate - un preţ estimativ al intervenţiei.
Vă mulţumesc, anticipat ! :)
4 comentarii
0
14-06-2009, ora 17:06
Citita
Nu este medic/terapeut
Citita
Buna ziua Di Modi.
Am si eu problemele de piele cu care va confruntati dv, si va rog sa-mi spuneti daca v-a raspuns cineva, caci ma intereseaza si pe mine raspunsul. Eu am consultat un dermatolog si m-a diagn. cu VERUCI SENILE. Adica de la batranete. Am 57 de ani, dar aceste pete colorate sunt de mai bine de 10 ani. Si sunt atatia batrani care nu au asta. As vrea sa cunosc cauza aparitiei acestor veruci, ca sa stiu sa evit sa se mai inmulteasca.
Multumesc anticipat
0
14-06-2009, ora 17:24
di.modi
Nu este medic/terapeut
di.modi
Buna ziua, Parilista !
Din păcate, nu am primit nici un răspuns la problema mea, după cum vedeţi :( Se pare că cel putin la noi, nu ştie nimeni cum se poate rezolva. Tot căutând (de ani buni) şi întrebând în stânga şi dreapta, doar atât am reuşit să aflu ca este un fel de viroză a pielii, care apare la persoanele în vârstă (deşi la mine au debutat la 36 de ani )... nu cunosc absolut nici un remediiu sau metodă de-a le încetini evoluţia... ba chair aş spune că în ultimii ani, au o evoluţie mai rapidă ca la inceput... sunt absolut dezolată, mai ales că au început să-mi apară şi pe faţă ! X( Se presupune că un factor favorizant al apariţiei lor, este expunerea la soare, dar eu n-am mai fost la plajă de când m-am operat de neoplasm acum 22 de ani ! La un moment dat o tânără dr. dermatolog, a spus că unele dintre ele, se pot cauteriza electric, dar până la urmă după mai multe amânări, a refuzat s-o facă, din motive pe care nu le cunosc... cert este că din start mi-a spus că la cele de pe faţă nu se bagă !
0
14-06-2009, ora 17:33
Citita
Nu este medic/terapeut
Citita
Cred ca aceste pete sunt ereditare ca si mama si sora mea le au, inca mai accentuate ca mine. Sora mea e mai in varsta.
Ma gandesc ca poate n-ar strica macar odata pe an, o detoxifiere mai severa, poate la Fulga. Ce ziceti? Ma scuzati, am uitat sa intreb daca sunteti femeie sau barbat?
Daca aflu ceva si eu, o sa va informez aici. Sau in alta parte? poate ca mai exista speranta. asta moare ultima.
0
14-06-2009, ora 17:48
Citita
Nu este medic/terapeut
Citita
Am uitat sa va spun ca acum voi aparea sub nume utilizator : Citita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar negii (verucile)?
  •