Viitoare depresie

06-08-2018
rrramonaaa
Nu este medic/terapeut
rrramonaaa
Bună ziua! Am aproape 19 ani, am un iubit dar părinții nu sunt de acord cu el deoarece nu are o situație financiară foarte bună.
Pe mine nu mă interesează acest aspect, pentru mine contează sufletul lui, bunătatea, iubirea necondiționată şi respectul pe care le primesc din partea sa.
Sunt o fată cuminte, mereu mi-am văzut de învățat şi nu am ieşit din cuvântul lor, dar acum e vorba de iubire, de cel mai frumos sentiment pe care ei nu mă lasă să-l trăiesc la timp. Țin să menționez că este prima mea dragoste şi avem 8 luni împreună.
Simt că nu mă mai pot opune părinților, plâng zile întregi şi mă simt distrusă şi nu mai am mult până la depresie.
Dacă mă puteți ajuta cu nişte sfaturi, le aştept cu mare drag!
8 comentarii
1
06-08-2018, ora 15:15
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Problema nu este la dv ci la părinți.Nu vor să accepte că v ați maturizat și nu mai sunteți un copil.Sunteti o persoana adultă care are nevoie de socializare de un partener sunt lucruri normale.Discutati cu ei trebuie să înțeleagă!
1
06-08-2018, ora 16:08
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Uneori parintii au dificultati in a accepta ca copilul lor poate alege diferit decat cred ei ca este bine. De ce trebuie sa te opui parintilor tai? Cum se face ca este necesar pentru tine ca ei sa fie de acord?

Incearca sa discuti cu ei si, daca nu ajungeti la un consens, ati putea incerca si consilierea de familie. Ar putea fi de folos in acest caz.
1
07-08-2018, ora 12:40
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colegul meu îți recomand consilierea de familie, care să normalizeze relațiile dintre tine și părinți și să-nvățați să comunicați asertiv.
0
08-08-2018, ora 00:17
rrramonaaa
Nu este medic/terapeut
rrramonaaa
Domnule psiholog Iosif, spun că mă opun deoarece părinții nu vor să mă mai lase să am vreo legătură cu prietenul meu, iar eu nu ştiu cum să-i fac să înțeleagă că am nevoie de asta, am şi o vârstă. Este necesar ca ei să fie de acord cu această relație deoarece stau în casa lor, pe banii lor şi mă simt mai încrezătoare atunci când ei mă susțin în ceea ce fac...
0
08-08-2018, ora 00:21
rrramonaaa
Nu este medic/terapeut
rrramonaaa
Doamna Ciupercă Niculina, vă mulțumesc pentru timpul acordat de a-mi scrie.
Ei nu ar vrea să meargă la consiliere de familie; au acea gândire veche iar mie îmi e greu să-i conving în legătură cu multe lucruri, practic, tot în mine stă schimbarea lor, însă nu mai ştiu cum să procedez.
0
08-08-2018, ora 00:27
rrramonaaa
Nu este medic/terapeut
rrramonaaa
Domnul Dr Ioan-Călin, aşa este, dar ei mă tratează ca pe un copil şi nu vor să înțeleagă faptul că pot să iau şi singură deciziile, mai ales când vine vorba de presupusul omul cu care mi-aş putea petrece restul vieții...
1
08-08-2018, ora 09:28
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă tu simți că relația cu acel băiat te împlinește nu trebuie să renunți. Acolo unde există iubire și înțelegere, poți realiza orice. Important e să-ți susții punctul de vedere, cu argumente și să le dovedești părinților că el este un băiat bun, care ți se potrivește și puteți construi un viitor împreună. Important e să vă concentrați pe relația voastră, să aveți grijă ca disputele cu părinții să nu vă sustragă atenția de la ce vreți voi cu adevărat.
Sunt convinsă că la un moment dat văzând că relația ta e stabilă și te face să te simți bine, părinții te vor susține.
Sunt atâtea fete care-au pus pe primul loc partea materială și sunt nefericite în căsnicie, pentru că nici toți banii din lume nu pot face cât o iubire adevărată. Iar voi, dacă vă înțelegeți puteți crea tot ce vă doriți. Sunt destui care au pornit de la zero și-au ajuns să câștige mai mult decât au visat, pentru că dragostea și înțelegerea stimulează creativitatea, iar voi fiind tineri aveți energia necesară să vă proiectați unde vreți să ajungeți.

Succes!
Aveți încredere în voi, dar încercați să construiți și relații bune cu familia!
Și nu uita!
Plânsul nu ajută la nimic, cel mult îți micșorează aptitudinile cognitive, iar o persoană cu tulburări emoționale nu poate lua cele mai bune decizii. Gândește-te că e o problemă de moment, pe care sigur o poți rezolva, iar orice rezolvare te face mai puternică.
0
09-08-2018, ora 23:23
rrramonaaa
Nu este medic/terapeut
rrramonaaa
Vă mulțumesc din tot sufletul, doamnă psiholog, chiar mi-ați dat încredere în mine cu sfaturile pe care mi le-ați spus.
Nu voi renunța! Voi lupta până vor fi de acord cu el. Sunteți o persoană minunată, felicitări pentru asta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul