Violonista cu probleme la mana stanga.

11-11-2008
violingrl
Nu este medic/terapeut
violingrl
Am 21 de ani, cant la vioara de 15 ani (de la 6) si nu am avut niciodata probleme speciale. De vreun an si jumatate au inceput... La mana stanga (cea cu care tin vioara si articulez cu degetele) mi se blokeaza incheietura mainii si ma doare asa incat nu o mai pot indoi, am dificultati chiar si la activitati usoare (scris la calculator). Am observat ca la caldura se mai calmeaza durerea, si am observat si faptul ca daca misc incheietura imi pocnesc oasele. Mi-e f teama sa nu se agraveze si ma deranjeaza pt ca nu imi pot urma programul de studiu. Va multumesc mult anticipat.
8 comentarii
0
12-11-2008, ora 06:07
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Durerea este tipic de natura profesionala.Nu poti schimba vioara in mana cealalta?Caci mana care te doare ar trebui un timp pusa in repaos.Solicita de la medicul de familie o trimitere la reumatologie si una la neurologie. Vei vedea ce spun si ce te sfatuiesc si acesti specialisti.
0
12-11-2008, ora 15:23
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Logic ca nu se poate schimba mana la vioara.
Incearca sa studiezi mai putin o vreme, te vei reface, esti tanara.
Cunosc o pianista care avea mari dureri de umeri din cauza studiului prelungit si a faptului ca canta lucruri grele (Liszt in clasa a noua etc) Intrase in panica, pana la urma si-a revenit, acum este o compozitoare cunoscuta si profesoara la Conservator.
Nu te descuraja, mergi la medic si incearca sa te mai odihnesti o vreme.
Mult succes si sanatate!
0
12-11-2008, ora 18:38
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Numesti logic uzualul, ceea ce ar trebui sa consideri obisnuit.Majoritatea violonistilor nu schimba mana la vioara.Dar cum posibilitatile omului sunt nelimitate si niciodata nu stii cu cine conversezi pe un forum, si cum au existat si exista oameni care picteaza cu ambele maini, scriu cu ambele maini, sportivi care joaca la fel de bine si cu mana dreapta si cu cea stanga, la fel exista multi violonisti care pot canta la fel de bine si cu vioara pe dreapta si cu vioara pe stanga.
0
13-11-2008, ora 02:08
se_ma_k
Nu este medic/terapeut
se_ma_k
Poliartrita reumatoida (ati activat in medii reci)? Ati suferit de infectii dentare in copilarie (reumatism)? Sunteti prea rigida in manifestari (psihologic, aveti tendinta sa credeti ca aveti intotdeauna dreptate)? Vedeti ce vi se potriveste si aplicati... cred ca necesita terapie psihologica! Putem dezbate subiectul!
0
14-11-2008, ora 02:00
violingrl
Nu este medic/terapeut
violingrl
Multumesc mult pentru raspunsuri. M-am decis sa merg la doctor insa pauza nu pot sa fac pt ca sunt angajata intr-o institutie unde cant si de unde nu pot lipsi. Am sa cant putin mai "pe deasupra" ceea ce ar insemna ca nu mai fortez mana dar mi-e imposibil sa ma opresc (am spectacole, turnee, examene...).
Nu imi dau seama daca raspunsul lui se_ma_k e personalizat, mi se adreseaza sau nu, insa nu am tendinta sa CRED ca am intotdeauna dreptate, ci STIU asta:).
Va multumesc mult inca o data!
0
14-11-2008, ora 02:07
violingrl
Nu este medic/terapeut
violingrl
PS. Se_ma_k mi-am permis sa va adaug in lista -. Va multumesc:)
0
09-12-2010, ora 14:24
beniamin
Nu este medic/terapeut
beniamin
de ceva vreme imi pocnesc incheieturile de la maini(mai mult la mana dreapta, dar numai cand misc mana spre dreapat.sau cand misc de mouse la comp.si se aude cam tare ce sa zic.la mana stanga nu se aude tare. foarte incet.dar mana dreapta mai des cand cant la pian si fac arpegi multe, si la viteza atunci se aude mai tare.cateodata si cand nu cant la pian ma doare sau cand dorm).ce este de facut?va multumesc
0
09-12-2010, ora 14:26
beniamin
Nu este medic/terapeut
beniamin
si mie teama sa nu se agraveze situatia.nu am fost inca la doctor ca tot am lasat.am zis ca poate trece.si mie frica ca nu o sa mai pot sa cant la pian!am 18 ani si cant de la 5 ani la pian, si numa acuma am probleme
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteoartrita ar putea fi prevenită prin dietă și sport
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • Nanotehnologie pentru detectarea biomarkerilor moleculari ai osteoartritei
  • Ce modificări dietetice sunt eficiente pentru reducerea simptomelor osteoartritei?
  • Antiinflamatoarele non-steroidiene cresc riscul cardiovascular la pacienții cu osteoartrită
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  • Rolul estrogenului în osteoartrită și durerile lombare la femei
  •