viroza eruptiva sau altceva?

13-09-2011
danae
Nu este medic/terapeut
danae
Buna ziua, am un baietel de 2 ani care acum doua duminici a facut un episod febril de 24 de ore(38.5-39.6), afost consultat mi s-a spus ca are rosu in gat.Luni a inceput sa planga cand bea sau manca si arata limba, mie mi s-a parut ca are afta, dupa inca doua zile, adica miercuri i-a aparut o eruptie scarlatiforma doar pe piept, burta si zona inghinala.Am mers la control, mi s-a spus ca pare eruptie in urma virozei, dar mi s-au dat mai multe analize de facut (urina, coproparazitologic, exudat, hemoleucograma, si altele)Vineri seara copilul a facut iar temperaturapana (38.6) asa ca am fost cu el la camera de garda a spitalului de boli infectioase, unde a fostconsultat(gat, urechi, plamani, reflexe)si mi-a spus ca are rosu in gat si ca e o evolutie fireasca a unei viroze (stare febrila-acalmie-stare febrila).Temperatura a avut pana sabata seara, cand a inceput sa tuseasca un pic, tuse care s-a manifestat mai vizibil astazi cand am fost iar la medic pentru o reevaluare.L-a consultat si mi-a dat Prospan, vibrocil, nurofen. Rezultatele analizelor pt urina si coproparazitologic au iesit azi si sunt OK, vineri ies si restul.Dupa evolutia pe care v-am descris-o este viroza sau poate sa fie altceva?
1 comentarii
0
01-10-2011, ora 21:27
23anita
Nu este medic/terapeut
23anita
su eu am patit la fel...am gemeni de 2 ani. totul a inceput caa o viroza, curs nas, numic in gatut. insa unul din ei ainput cu cateva bubite pe fata. am crezut e o iritatie si l-am dat cu creme mentolate ca sa se usuce, insa intr-o saptamana s-au extins pe obraji-nas-barbie-urechi pe picioare si pe maine(chiar si pe degete. la dermatolog mi s-a spus ca e eruptie scarlatinoforma pe baza medicamentoasa. eu nu inteleg oricum. am mai avut copii bolnavi si au luat aceleasi sirpori ca acum. nimik nou. acum il dau cu o crema {lucoid} pe baza de cortizon. sunt deja 2 zile dar eu nu vad nimic: n-au disparut, ba chiar au mai aparut.

ce e ciudat in cazul meu e ca nu are deloc pe burta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul