viroza pulmonara si probleme cronice

05-10-2010
B.Claudiu
Nu este medic/terapeut
B.Claudiu
Buna ziua. Saptamana trecuta am facut cred o viroza (de la scoala) si vad ca nu imi trece. La inceput mi sau umflat amigdalele si ma ustura gatul. Am fost imediat la doctorul; de familie si mi-a dat un tratament cu mucolitice(fara antibiotic). Tratamentul nu era foarte puternic. Am stat acasa in pat, dar nu mi-a trecut ci dimpotriva s-a agravat. Eu am probleme cronice cu plamanii in urma unei pneumonii de acum 3 ani( am un inceput de bronsiectazie cred, cu toate ca nu toti medicii se pun de acord). Mi-a ajuns infectia la plamani acum si la laringe. Eram ragusit si simteam ca ma tine ceva in piept. Aveam si o tuse uscata. Nu scoteam secretii din piept decat dimineata. Am fost la urgenta acum 3 zile unde mi s-a spus ca am o viroza pulmonara si mi-a dat 10 zile de ACC si 3 zile de antibiotic. Dar chiar si acum nu s-a schimbat nimic. Tusesc uscat si foarte rar scot secretii. Sunt ragusit si ma tine ceva in piept. Ce ar trebui sa fac ca sa inceapa tusea sa rupa. Sunt foarte foarte speriat datorita problemelor pe care le-am avut in anii trecuti. Ce ar trebui sa fac? E posibil sa imi treaca viroza si fara sa trec prin faza de tuse productiva? Credeti ca ar trebui sa continui antibioticul mai mult? Am 17 ani.
2 comentarii
0
12-11-2011, ora 19:57
bennassy
Nu este medic/terapeut
bennassy
buna sera am avut si eu o virosa la care am fost la doctorul de fam, care mi=a dat o gramada de vitamine si un singur antibiotic pe care nu mai stiu exact cum ii zicea.timp de 10 zile am luat antibioticu dat de med de fam, nici un efect mentionez eram lasat de tigari cu 2 luni.am cerut bilet de trimitere catre medic specialist tbc, m-sm dus mi-am facut film am ajuns la dr pneumolog specilist tbc banuiesc care tot viroza mi-a spus ca am am luat tavanic nurofen ventolin si cetebe am scapat in 10 zile de probleme am 1 luna deja si firma la care lucrez m-a trimis in delegatie unde am mancat frig si iara am niste simtome de ex: imi curge nasul imi vine sa tusesc si mai am si o durere in cosul pieptului dar asta mai exact cand stau pe afara.ma poate ajuta cineva va rog frumos.
0
26-01-2012, ora 15:30
maryparvan
Nu este medic/terapeut
maryparvan
FATA MEA ARE IN VIRSTA DE 19 ANI ARE O TUSE SEACA DE CITEVA ZILE, AM INCERCAT CITEVA REMEDII NATURISTE, DAR NIMIC S-A DUS LA MEDIC SI I0A DAT O RETETA DAR NIMIC, DUPA CE TUSESTE VOMITA, TOT CE A MINCAT.OARE CIND II V-A TRECE?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evoluția unei viroze - semne de suprainfecție bacteriană
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  •