Viroza respiratorie sau probleme la plamani? Tuse si expectoratii cu sange

29-08-2016
GreenAlex
Nu este medic/terapeut
GreenAlex
Buna ziua, cam de o luna am o problema cu o tuse, pe care probabil am luat-o de la prietena mea care s-a confruntat cu acceasi problema cu cateva saptamani inainte sa-mi apara mie simptomele.
Deci, sa va spun, la inceput simptomele erau ciudate pentru mine, o tuse uneori seaca, uneori cu expectoratii...care era destul de severa. Intre timp mi-am luat niste siropuri de tuse, chestii de raceala etc, dar nu au fuctionat...asa ca m-am dus la medicul de familie care m-a consultat si mi-a spus ca e o viroza respiratorie din cauza unui virus cu care se confrunta mai multa lumea in perioada aceasta.
Asa ca mi-a dat ca medicamente codeinta, si alte chestii pentru gat...Tusea mi-a mai trecut, nu am mai tusit asa des ca inainte, doar dimineata si de cateva ori pe zi mai tuseam...Dar chestia e ca dimineata cand scuip (scuzati expresia) chestiile care ma jeneaza de pe gat, de multe ori vad expectoriatii de culoare rosie aramie, portocalie...si chiar cu "firicele" de sange...Uneori tusesc pana vars, sau pana imi fortez chestiile alea de pe gat sa iasa...si tot asa, printre ceea ce expectorez se afla si sange, in cantitate foarte mica...dar care sa ma puna pe ganduri. Tusea nu e din plamani, e din gat. Tin sa mentionez ca nu am febra sau alte simtome ale racelii, am pofta de mancare la fel ca inainte, ma simt energic la fel ca inainte sa am problema...Credeti ca este ceva la plamani, si daca ar fii, cam ce problema as avea din ce-am descris prin simptome? Sunt nefumator, am 21 de ani, nu am mai patit niciodata sa tusesc, racesc foarte rar, de obicei vara, culmea :)), Tin sa mentionez ca in luna asta cat am avut "tusea" am fost de 3 ori la mare, am baut si mancat chestii reci, am stat in aer conditionat, dormit cu geamul deschis. Etc. De 2 zile am si o usoara dispnee, dar cu siguranta e pe sistem nervos, eu confruntandu-ma si in trecut cu tulburare de panica si anxietate. Multumesc anticipat!
1 comentarii
0
01-08-2019, ora 18:13
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Căile respiratorii sunt inflamate și se rup și unele vase de sânge de la nivelul peretelui căilor aeriene. Nu este nimic grav. Evitați lichidele reci, frigul, puteți lua medicație simptomatică (antitusive, expectorante), dacă simptomele se agravează mergeți la medic pentru consult și tratament (medicul de familie sau dacă este nevoie medicul pneumolog). O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •