virusul HPV...

23-12-2009
ttonyka
Nu este medic/terapeut
ttonyka
daca am virusul hpv, ma mai poate ajuta vaccinul?sau vaccinul se face doar pt prevenire?
4 comentarii
0
24-12-2009, ora 10:36
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
depinde de tulpina pe care o ai, dacă nu este cea din vaccin, atunci te ajută vaccinul pentru a preveni infectarea cu alte tipuri
0
04-01-2010, ora 16:56
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
ma poate lamuri un doctor specialist exact care este efectul vaccinului asupra unui organism care are deja o tulpina HPV? Cum actioneaza fata de acea tulpina si modificarile pe care le-a creat pe col? Interactioneaza sau nu?
0
08-01-2010, ora 16:10
peshpee_83
Nu este medic/terapeut
peshpee_83
Vreau sa multumesc anticipat tuturor medicilor care au bunadispozitia de a ne raspunde la intrebari.Eu am observat ca de 6 luni sotul meu are in zona pubiana si la baza penisului aceste proeminente care cu trecerea timpului se inmultesc.Cred k este vorba despre NEGI..dar as vrea sa stiu dak este posibil ca el sa aiba si eu nu pentru ca la mine nu se vede nimik.
0
08-01-2010, ora 16:21
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
daca la el e intr-adevar vorba de virusul HPV si ati facut sex neprotejat, atunci mai mult ca sigur ai si tu virusul. Chiar si cu prezervativ se putea lua, mai ales ca spui ca are in zona pubiana, care nu e acoperita de prezervativ dar s-a atins de tine (virusul se transmite prin contact piele pe piele). La tine n-a aparut nimic pentru ca il tine in frau sistemul tau imunitar. Asta e bine. In general, virusul e eliminat de organism intr-o perioada de 1-2 ani, cateodata nici nu stii ca-l ai, pentru ca nu apare nimic. Eu zic totusi sa faci o genotipare HPV, sa vezi daca chiar e vorba de HPV si ce tulpini sunt, deoarece unele tulpini pot cauza cancerul de col uterin fara sa aiba alte simptome. Tulpinile care dau negi sau condiloame sunt considerate cu risc scazut, adica nu se ajunge la cancer, dar de vreme ce aveti tulpinile astea, cine va garanteaza ca nu aveti si din cele cu risc crescut?

Deci pe el du-l la un dermatolog sa diagnosticheze (daca e vorba de negi, o sa-i dea o crema sa-i arda sau o sa-i cauterizeze cu laserul), iar tu fa genotiparea HPV, un control ginecologic complet, un Papanicolau si o colposcopie, ca sa te asiguri ca e totul in regula pe col.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ar trebuie să știi dacă ai sau nu HPV - ce trebuie să faci
  •