virusul HPV

09-05-2007
maria-
Nu este medic/terapeut
maria-
Sunt speriata! Am o leziune destul de intansa pe col depistata prin colposcopie datorata virusului HPV. Rezultatul PAP -grad 3. Mi s-a recomandat sa fac biopsie pe mai multe locuri din tesut, iar in functie de rezultat, poate fi indicat indepartarea tesutului prin conizatie sau extirparea uterului. Am 39 de ani, un copil si nu-mi mai doresc alti copii.INTREBARI: Sa obtez direct pentru extirparea uterului pentru a elimina orice suspiciune? Ce influente poate avea extirparea uterului asupra vietii mele?
1 comentarii
0
27-07-2007, ora 00:00
carina
Nu este medic/terapeut
carina
hmmm...eu am 22 ani. la primul test pap mi-a iesit tot 3. dar asta nu inseamna inca nimik...3 inseamna celule care se afla pe col si nu au ce cauta acolo...adica "neconcludent". la mine s-a indicat tratament cu cervugid. si dupa 5 zile de tratament, cand am fost sa mi se faca tipizarea, mi s-a refacut testul pap si a iesit 2. banuiesc ca daca aveti deja copil/ii si nu va mai doriti altii, puteti sa faceti conizatia. extirparea intregului uter se face cand e deja grav (celule canceroase sau precancerase). la mine nu e indicata inca conizatia pana nu fac copii.dar nu se punea problema de extirpare, sub nici o forma.
oricum: ascultati de sfatul medicului...si eventual mai consultati un al doilea medic pentru o parere in plus. nu strica niciodata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.