Vişinele sunt benefice pentru inimă
Studii recente au pus în evidenţă beneficiile consumului de vişine. Trei studii americane diferite, publicate pe 12 aprilie, au arătat binefacerile antioxidanţilor prezenţi în vişinele proaspete, uscate sau chiar în suc, scrie site-ul 24heures.ch.
Cercetători americani de la Universitatea din Michigan, Arizona şi laboratoarele Brunswick spun că cine consumă cereale, iaurt cu vişine prezintă riscuri mai mici să facă inflamaţii şi contribuie la o sănătate mai bună a inimii.
Cele trei echipe de cercetători s-au ocupat de cantitatea de antioxidanţi prezentă în vişine şi de beneficiile lor antiinflamatoare. Într-unul din studii, oamenii de ştiinţă au descoperit că, 236 ml de suc de vişine băuţi zilnic timp de o lună duc la reducerea inflamaţiilor la adulţii supraponderali sau obezi.
Studiul realizat la Universitatea Michigan a arătat că, după ce s-a adăugat pudră de vişine în alimentaţia şoarecilor, animalelor li s-a îmbunătăţit starea de sănătate cardiovasculară şi le-a scăzut nivelul colesterolului. Cercetătorii au mai ajuns la concluzia că o alimentaţie îmbogăţită cu vişine poate juca un rol în scăderea masei de grăsime de pe abdomen, care se asociază adesea cu boli cardiovasculare. Al treilea studiu susţine că un consum de 28 g de vişine uscate pe zi este benefic pentru sănătate.
Cercetătorii au explicat că beneficiile asupra inimii se datorează antocianelor, pigmenţi care dau culoarea vie a vişinelor. Ele se mai găsesc în afine, recunoscute pentru efectele lor benefice asupra inimii şi împotriva diabetului, ca şi în mure şi vinete.
Studiile au apărut în revista The FASEB Journal.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
Cercetători americani de la Universitatea din Michigan, Arizona şi laboratoarele Brunswick spun că cine consumă cereale, iaurt cu vişine prezintă riscuri mai mici să facă inflamaţii şi contribuie la o sănătate mai bună a inimii.
Cele trei echipe de cercetători s-au ocupat de cantitatea de antioxidanţi prezentă în vişine şi de beneficiile lor antiinflamatoare. Într-unul din studii, oamenii de ştiinţă au descoperit că, 236 ml de suc de vişine băuţi zilnic timp de o lună duc la reducerea inflamaţiilor la adulţii supraponderali sau obezi.
Studiul realizat la Universitatea Michigan a arătat că, după ce s-a adăugat pudră de vişine în alimentaţia şoarecilor, animalelor li s-a îmbunătăţit starea de sănătate cardiovasculară şi le-a scăzut nivelul colesterolului. Cercetătorii au mai ajuns la concluzia că o alimentaţie îmbogăţită cu vişine poate juca un rol în scăderea masei de grăsime de pe abdomen, care se asociază adesea cu boli cardiovasculare. Al treilea studiu susţine că un consum de 28 g de vişine uscate pe zi este benefic pentru sănătate.
Cercetătorii au explicat că beneficiile asupra inimii se datorează antocianelor, pigmenţi care dau culoarea vie a vişinelor. Ele se mai găsesc în afine, recunoscute pentru efectele lor benefice asupra inimii şi împotriva diabetului, ca şi în mure şi vinete.
Studiile au apărut în revista The FASEB Journal.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Apă alcalină
- 5Sfaturi despre alimente. Pro sau contra.
- 1Motivează o carte buna de nutritie?Ce efect ar trebui sa aiba o carte buna de nutritie?
- 1Cum sa ma ingras ?
- 1Ajuta-ti ficatul
- 2Gâlmă pe antebrat
- 2Ce îți face la o consultație la nutritionist? Cum decurge?
- 1Alternative băuturi carbogazoase
- 0Am nevoie de ajutor legat de nutritie alimentara
- 1Cum pot ajunge consilier în stil de viață sănătos?