VisionLight pinhole - ochelari cu gaurele

11-08-2010
VladSavi
Nu este medic/terapeut
VladSavi
Buna ziua! Am citit despre acesti ochelari cu gaurele, despre care se spune ca iti corecteaza problemele de vedere. Eu am miopie, port -3. Ce stiti despre acest gen de ochelari? Sunt eficienti? Au efecte secundare? Multumesc
7 comentarii
0
13-08-2010, ora 12:01
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Am citit despre ochelarii VisionLight pinhole si o sa va spun si parerea mea. La baza conceperii acestor lentile se afla punctul stenopeic( o lentila neagra cu un orificiu central de 1mm diametru) pe care noi il folosim pentru a diferentia viciile de refractie de afectiuni organice:daca prin punctul stenopeic pacientul vede mai bine, consideram ca scaderea vederii se datoreaza unui viciu de refractie; In ochiul emetrop, imaginea se formeaza intr-un focar situat la nivelul retinei, in ametropii( vicii de refractie), focarul este situat in fata retinei( miopie), inapoia retinei in hipermetropie sau in mai multe focare, unul fiind pe retina, in astigmatism, astfel ca imaginea care se proiecteaza pe retina este incetosata; punctul stenopeic permite trecerea unui fascicul ingust de lumina care ajunge la nivelul retinei, astfel ca imaginea se formeaza pe retina; nu stiu daca punctul stenopeic imbunatateste vederea( adica dupa ce porti o perioada lentile cu punct stenopeic poti sa vezi si fara aceste lentile), nu stiu studii care sa demonstreze asta; iar din punct de vedere estetic, lentilele negre cu multiple orificii par dizgratioase, mie nu-mi plac; numai bine
0
22-10-2010, ora 21:18
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
PS: am recomandat acesti ochelari la pacienti cu ambliopie mica, sa fie purtati cam 30 minute pe zi, la unii pacienti , dupa cateva ore de ocluzie pe zi, astept sa vad rezultatele...
0
06-01-2012, ora 00:15
ecpascar
Nu este medic/terapeut
ecpascar
Sper ca sunt in asentimentul celor care au citit cele de mai sus...

Sa intelegem - noi cei care citim cele scrise de dumneavoastra - ca din decembrie 2010 pana acum nu aveti nici un rezultat inca? :)
Va rugam - daca aveti vre-o opinie bazata pe observatie si expertiza dumneavoastra - s-o faceti publica. Mai ales ca au aparut ochelari pinhole la care din exterior nu se vad gaurelele.
Din punct de vedere comercial, este evident, ca acest tip de ochelari ar da o lovitura puternica intregii industii care se sprijina pe nenorocirea unora.
Moral, consider eu, ce ar fi de datoria celor care se pricep si nu au interes decat sanatatea pacientilor, sa ne consilieze in privinta acestei oportunitati sau a pericolului de a fi excrocati de cei ce profita de pe urma afectiunii noastre.

Va multumim.
0
06-01-2012, ora 20:02
VladSavi
Nu este medic/terapeut
VladSavi
Da, subscriu la comentariul de mai sus.
DAR
Am mai aflat ceva intre timp. Este vorba despre efectul nociv al ochelarilor de corectie asupra creierului (modul de gandire)! Trebuie dati jos ochelarii, si facut exercitii zilnice cu ochii (exista un manual) + schimbarea modului de gandire, renuntarea la TV, limitarea drastica a timpului petrecut la calculator. De 3 saptamani fac asta si ma simt FB.
0
06-01-2012, ora 23:10
ecpascar
Nu este medic/terapeut
ecpascar
Mmmm!
Banuiam eu ca ar trebui sa existe un manual...
Despre efectul nociv al ochelarilor de corectie (obisnuiti si nu pinhole?)... ASUPRA CREIERULUI!!!

Ai manualul? Poti sa pui niste link-uri catre cele afirmate mai sus?
Te rog!
0
07-01-2012, ora 01:33
ecpascar
Nu este medic/terapeut
ecpascar
Sorry! Intrebam de fapt de manualul de exercitii si utilizare ptr ochelarii tip pinhole!
0
26-10-2012, ora 19:35
lor3la
Nu este medic/terapeut
lor3la
Unde se gasesc ochelari cu punct stenopeic? Ma poate ajuta cineva ?
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ochelari care pot reduce progresul miopiei la copii
  • Ai nevoie de ochelari? Cum să-ți testezi singur vederea!
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  • Prescripție ochelari - explicații termeni OD, OS, CYL, SPH
  • Când ai nevoie de ochelari?
  • Efectele ochelarilor pe termen lung - ne strică sau ne îmbunătățesc vederea?
  •