vitamine B si depresie

20-05-2013
doina7
Nu este medic/terapeut
doina7
Buna ziua,

recent am cumparat pentru mama mea niste vitamine B complex de pe un site PRONUTRITION, fiindca erau mai ieftine si erau in concentratie mult mai mare decat altele. I-am luat aceste vitamine, pentru ca nu prea avea pofta de mancare. Dupa 1-2 saptamani, o vad foarte irascibila, epuizata, si avea o frica inexplicabila.

Aceleasi vitamine i le-am dat si baiatului meu (21ani), fiindca era mai stresat cu sesiunile.Si el a facut depresie, nu se putea ridica din pat, un surmenaj total, lipsa de concentrare.

Ma gandesc daca nu cumva, aceste vitamine erau prea puternice, intrucat site-ul acesta distribuie vitamine si alte produse pentru sportivi si pentru cei care vor sa-si mareasca masa musculara.

va rog sa-mi spuneti daca aceste vitamine puteau provoca astfel de simptome. Mentionez ca simptomele au aparut la amandoi in aceeasi perioada.


Va multumesc.
5 comentarii
0
20-05-2013, ora 16:03
tatiana 08
Nu este medic/terapeut
tatiana 08
http://forum.romedic.ro/prod/_Depresie, _Anxietate, _TOC, _TAB, _Schizofrenie:Gestionare, _Terapii, _Suplimente-Solutii_ajutatoare_070092.html.
Aici gasiti informatii utile

In general VIt B merge pe afectiuni ale sistemului nervos si chiar este indicat gama de B-uri, , , , , acum mai depinde ce virsta are mama dvs, , , si ce probleme de sanatate mai are, , , , Epuizarea, , frica si iritabilitate nu este de la vitB.
0
21-05-2013, ora 00:31
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ba da ! In contextul anxietatii vitaminele acestea pt sportivi, care au concentratii de zeci de ori doza zilnica recomandata, pot produce neliniste si agitatie ! Folositi multivitamine obisnuite care se iau cate 2-3 /zi pt a atinge DZR !
0
22-05-2013, ora 14:41
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua
In general vitaminele nu produc depresie si nici nu reprezinta o forma corecta de tratament.
În ambele cazuri vă recomand să apelaţi la un psiholog, online sau faţă în faţă. Este vorba despre un stil de gândire, reactivitate emoţională şi tolerarea evenimentelor de viaţă.
Chiar dacă nervii rămân puternici prin administrarea de vitamine, între ei se întâmplă schimbări ce nu pot fi compensate eficient prin medicaţie.
Numai bine
0
24-05-2013, ora 13:51
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Atentie la vitamine si alte suplimente nutritive deoarece se poate intampla sa fie contrafacute si pot contine si alte lucruri in afara de ce scrie pe ele mai ales daca sunt ieftine si cumparate online. E mai bine sa folositi o sursa sigura, eventual din farmacii. Acum o concentratie mare de vitamina B poate fi responsabila pentru cresterea excitatiei fiziologice (nivelul de arousal) si poate duce la stari de agitatie si iritabilitate, totusi nu cred ca poate declansa un episod depresiv.
0
31-05-2016, ora 18:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ iulia.marica

Discuta cu medicul tau de familie ce vitamine iei si cate zile ai voie sa iei acel tip de vitamine pe luna.
In nici un caz zilnic.
Poti face alte boli de la ele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •