Vitex Agnus Castus, un miracol pentru sistemul hormonal feminin, dar nu numai

39 comentarii 1 2
0
11-05-2017, ora 13:52
irina321
Nu este medic/terapeut
irina321
Iti recomand sa iei si ceva antistres. Vitex asta functioneaza asupra glandei care produce hormoni in organismul nostru, reglandu-i functiile. Vitex nu e hormon. Daca esti prea stresata organismul produce prea multa prolactina care poate inhiba producerea de progesteron care sustine sarcina si altfel, chiar daca fertilizarea s-a produs, sarcina nu se prinde si nici rezultatul nu va fi pozitiv deoarece, daca nu se prinde, hcg nu este secretat de organism sa poata da un rezultat pozitiv. Deci, poti fi insarcinata, din punctul meu de vedere, dar fara ca sarcina sa se ataseze. Prolactina, hormon al stresului, printre altele, nu lasa sarcina sa se prinda, deoarece organismul considera ca pentru tine e mai importanta propria supravietuire, nu sustinerea inca unei vieti. Desi hormonul asta ajuta la producerea lactatiei mai incolo in sarcina, la inceput nu te ajuta. De aceea stresul este principala cauza a infertilitatii in cuplu. mai ales daca anterior ai urmat ani de zile metode de contraceptie pe baza de hormoni artificiali, adica anticonceptionale, care ti-au dat peste cap echilibrul hormonal. chiar daca nimeni nu iti spune asta, s-ar putea ca aceasta sa fie o cauza a infertilitatii ulterioare. deci, lasa timp organismului sa se refaca urmand un tratament naturist si o alimentatie naturala. Succes!
0
23-05-2017, ora 15:47
Lulumina
Nu este medic/terapeut
Lulumina
Buna irina.azi mi a venit ciclu dupa 45 zile.si am inceput tot de azi sa iau vitex cate 2.capsule pe zi. Am zis prima luna sa iau cate doua pe zi sj apoi cate una. Pot sa iau continuu din prima zi de ciclu pana la urmatoarea menstruatie? Scuze ca te stresez dar intrebarile ma afunda. O zi frumoasa sa ai in continuare. Asa sunt de curioasa cum va reactiona corpul si sper sa ma reduca perioada asta lunga dintre cicluri ;). Te pup
0
24-05-2017, ora 13:18
irina321
Nu este medic/terapeut
irina321
Buna, nu ma stresezi cu nimic. Sper doar ca tratamentul sa te ajute cum m-a ajutat pe mine. Pe prospectul de pastile vitex de 400 mg scrie sa iei doar una pe zi. Asa scria pe flaconul meu. Ce-i drept mie 2 pe zi imi provocau dureri de cap. Cred, in continuare, ca o singura pastila e eficienta si sigura pentru echilibrul tau hormonal. Nu cred ca ar trebui sa iei mai mult. Colega mea era mai plinuta si tot una pe zi a luat pentru reglarea problemelor ei. Ma gandeac ca daca ei mai mult sa nu iti faca mai mult rau decat bine. Ia cate una si efectele eu zic ca o sa le vezi imediat sau intr-o zi sau 2: o stare mai buna a organismului, o relaxare etc.
0
24-08-2017, ora 19:00
lobby
Nu este medic/terapeut
lobby
Si eu am folosit cu mare succes un medicament din Vitex Agnus castus. Mi l-a recomandat un medic din Germania, pentru ca acolo louiesc si aici politica medicala este sa recomanzi de prima intentie un tratament naturist si abia apoi, daca nu da rezultate, un medicament alopat. Dar, la ei, si medicamentele naturiste sunt extrem de bine reglementate si testate clinic ani de zile inainte (pentru ca plantele pot sa fac si rau, nu doar bine, plus ca trebuie sa aiba o cantitate foarte bine studiata de substanta activa). Se numeste Femicur si este si in toate farmaciile din Romania (nu la Plafar!!).
O capsulă de Femicur conține 4 mg extract uscat de fructe de Vitex agnus castus corespunzător la 40 mg produs vegetal.
Vitex agnus castus reglează natural dezechilibrul hormonal (E2/PRG) prin legare de receptorii D2 dopaminergici de la nivelul hipofizei. Extractul de Vitex agnus castus este standardizat, monocomponent:
– cu eficiență dovedită clinic;
– foarte bine tolerat și ușor de administrat;
– se poate administra pe termen lung.
0
24-07-2018, ora 17:20
Cochina Cornelia
Nu este medic/terapeut
Cochina Cornelia
Cunoaște cineva efectele produsului Vitex in acneea produsă de dezechilibrele hormonale ?
0
12-02-2019, ora 01:20
Miha1000
Nu este medic/terapeut
Miha1000
Buna, mai este cineva interesat de acest subiect? Eu am citit ce a scris Irina si m-am regasit total. Am simptome la menstruatie de parca as fi insarcinata, nu suport mirosuri, am pofte si testul negativ. Am inceput sa iau 1 capsula pe zi de vitex si astept. Sper din tot sufletul sa raman insarcinata.
Daca mai e cineva pe aici va rog sa imi raspundeti. Ar fi fain sa nu fiu singura.
0
31-05-2019, ora 21:01
Jorjy
Nu este medic/terapeut
Jorjy
Cum v ati simtit cu vitex? Ma gandesc sa urmez un
Tratament cu vitex, 1 capsula pe zi.
0
07-10-2020, ora 11:34
Bubu93
Nu este medic/terapeut
Bubu93
Buna, am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta, vreau sa incep sa iau Vitex ANGUS CACTUS si banca ursului, le pot lua împreună?Multumesc frumos
0
16-04-2024, ora 11:28
Silvana_B
Nu este medic/terapeut
Silvana_B
Buna!

Cele care ati folosit VITEX Agnus in primele 3 luni de sarcina, in locul progesteronului sintetic, imi puteti spune daca a fost ok cu sarcina?
Multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hormonii din laptele matern influențează pozitiv flora intestinală a sugarului
  • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
  • Hormonii feminini ar putea proteja femeile de efectele gripei
  • Contraceptivele hormonale pot diminua simptomele premenstruale?
  •