vorbesc singura-despartire!

02-12-2013
nimeni24
Nu este medic/terapeut
nimeni24
Buna ziua,

Recent m-am desparit de prietenul meu, ma simt neinteleasa, am tendinta sa vorbesc singura f mult, vorbesc cu voce tare, ma gandesc la el, ii fac tot felul de reprosuri, ma gandesc la toate persoanele care m-ar putea ajuta si 'vorbesc cu ele'. Imi este greu sa ma relaxez, sa adorm, sunt obosita si nervoasa, fac lucrurile pe dos. Ce imi recomandati?
25 comentarii
0
02-12-2013, ora 11:41
Ahriman
Identitate neconfirmată
Ahriman
2 întrebări:
1. Ce vârstă aveţi?
2. Cât timp a durat relaţia?
Pe scurt, un răspuns eficient ar fi: life moves on. Acestea sunt fazele normale ale unei despărţiri, prin care trece toată lumea. O discuţie cu un prieten de încredere sau cu un psiholog (este suficientă şi o singură şedinţă) vă poate ajuta să treceţi mai uşor peste această fază.
Pentru somn, un ceai relaxant, roiniţă, salvie plus verbină sau valeriană, lavandă pot ajuta la calmarea sistemului nervos.
Nu este sfârşitul lumii şi nici al vieţii dvs de relaţie. Este doar un pas normal în viaţă.
0
02-12-2013, ora 20:54
nimeni24
Nu este medic/terapeut
nimeni24
24 de ani, aproape 2 ani si ceva.,
ceaiurile nu ma ajuta, e vorba de starea mea interioara.
0
02-12-2013, ora 21:08
Dr. Claudia G.
Medicina generala
Dr. Claudia G.
Buna, 'nimeni24'?
Pe de o parte, este normal ca in urma unei rupturi de acest fel sa ramana o rana care doare, si care are nevoie de timp ca sa se vindece, deci pentru o vreme va fi prezent tot amalgamul de sentimente si durere cu care te confrunti acum.
Pe de alta parte, am senzatia ca este nevoie ca tu sa intelegi ca valoarea ta ca persoana nu este legata de persoana de care te-ai rupt, tu ai propria ta valoare, indiferent daca iti sta sau nu o anume persoana alaturi.
Ca sfat practic, este important ca pe langa prezenta prietenilor de calitate, sa te si implici in ceva ce iti face placere si nu in ultimul rand, sa practici o activitate fizica potrivita preferintelor tale, de ex. plimbari, aerobic, masaj, inot, curs de dans, etc., sportul practicat cu consecventa fiind antidotul nr. 1 impotriva starilor depresive care se pot instala in astfel de situatii.
0
02-12-2013, ora 23:39
nimeni24
Nu este medic/terapeut
nimeni24
Da, sportul m-ar ajuta dar nu l-am practicat niciodata. Mi-ar fi greu sa incep. Cred ca sunt intr-o stare labila, buna mea dispozitie variaza foarte mult, ma gandesc mult la el, nu am alta activitate.
0
03-12-2013, ora 00:15
Ahriman
Identitate neconfirmată
Ahriman
Cât timp te axezi doar pe "el", starea ta interioară va fi mereu "schimbătoare"... Eşti într-o stare labilă, insă asta face parte din definiţia fiinţei umane... înseamnă că poţi exprima întreaga schemă de emoţii umane :)
Starea va trece... timpul într-adevăr le vindecă pe toate. Nu spune nimeni că trebuie să te apuci neapărat de un sport anume, plimbările fiind un bun început...
Dacă vrei să... simţi mai puţin, în lipsa unei exprimări mai bune, concentrează-te doar pe momentul prezent, pe acţiunile imediate, palpabile, reale şi nu pe "ce ar fi dacă...?". Trăieşte în momentul "ACUM!", palpabil şi imediat... care implică doar acţiunile mici, controlabile...
Aşa cum a subliniat si ClaudiaG.med... care este valoarea ta reală? Dacă ar fi să te priveşti în oglindă, să spui direct cine eşti...ce răspuns ai da? Cum te-ai definit ÎNAINTE de relaţie? Cine erai tu atunci şi, mai ales, cum te raportai la cei din jur?
Viaţa e simplă... nu trebuie să ţi-o complici inutil cu gânduri de "şi dacă...?". În momentul prezent "şi dacă...?" nu există.
0
03-12-2013, ora 12:10
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Cu totii vorbim singuri cu voce tare ori in mintea noastra. Nu e nimic anormal, nu te mai ingrijora.
0
03-12-2013, ora 18:42
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Banuiesc ca a fost primul nu?
Acest comportament il au fetele la care a fost primul, de parca ar fi ramas doar iei doi pe pamant, si altul nu mai exista.
Nimeni, asta denota ca ti-ai pierdut increderea in tine, pana sa-l cuniosti pe EL ai reusit sa traiesti?ai putut sa traiesti?ai putut sa faci ceva?
Intrebarile astea ar trebui sa te puna pe ganduri nu????????????????
De ce dupa despartire va INJOSITI ATAT, chiar nu realizati ca daca este sa va impacati cu fostul el va profita din plin de OFERTA care va facut-o ca sa se impace cu tine.
Sa i-ti intre bine in cap ca cele care au trait o viata alaturi de primul, NU AU AVUT O VIATA ROZ, si din contra au fost presarate cu batai, alcool, certuri, scandaluri si altele care se vad la stirile de zi cu zi.
Daca nu ma crezi uitate la cunostintele tale dame care sau maritat de tinere, care sau maritat cu primul si te astept cu raspuns.
Daca nu stii ce mai exista te multumesti cu ce ai si atunci gresesti, ti se pare normal daca mananci numai paine sa nu stii ca exista si cozonac, cam asa sta si viata si o relatie.
0
03-12-2013, ora 20:54
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua,
De cât timp persistă această stare? Cel mai probabil sunteţi deprimată şi vă simţiţi foarte singură. Nimeni nu vă înţelege mai bine decât o veţi face dumneavoastră. Este un dialog internalizat şi pesimist, direcţionat într-un sens greşit, ceilalţi nu vă pot oferi răspunsurile care deja există în interior.
Iată câteva întrebări ce vă vor ghida pe o cale mai bună.
Sunteţi cu adevărat singură?
Dacă ceilalţi vă resping înseamnă că nu vă înţeleg?
Dacă ceilalţi au propriul punct de vedere înseamnă că este greşit?
Prietenul vă aude atunci când îi vorbiţi?
Cât de frecvent greşiţi în ceea ce aveţi de făcut?

Dacă lucrurile nu se schimbă în maxim o săptămână, vă recomand psihoterapie online sau faţă-în-faţă.

Numai bine,

C.A.N.
0
04-12-2013, ora 15:11
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Draga MARATON, asta nu se intampla la primul, ci in privinta celui pe care il iubesti, fie el primul sau nu. Fetele nu sunt deloc superficiale si nu plang dupa primul, ci dupa iubire.
0
04-12-2013, ora 21:24
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
SI CELE CARE SUNT MALTRATATE FIZIC SI PSIHIC DE CATRE SOTI tot asta zic : CE SA FAC IL IUBESC.
Gandestete la asta si daca nu ma crezi intreaba macar o femeie pe care o cunosti si are parte de aceasta iubire din partea sotului, sau a doua scuza care este pe locul2 : avem copii si sa nu sufere ei, sau a 3: ce fac singura cu copii ca nu lucrez, sau a 4: unde ma duc??????
Treburile astea ar trebui sa va puna pe ganduri putin MACAR..
0
05-12-2013, ora 09:16
nimeni24
Nu este medic/terapeut
nimeni24
Buna dimineata,

A fost prima relatie adevarata, imi doream sa ne casatorim, ne-am inteles f bine dar am trecut prin momente grele impreuna. Din pacate el nu mai vrea, el a dorit sa ne separam. De doua saptamani sunt in starea asta, nu mananc, nu ma odihnesc, dar am probleme de cateva luni de zile. La psiholog as vrea sa merg dar nu imi permit, nu lucrez. Multumec tuturor pentru pareri.


cu adevarat singura nu sunt, am prieteni putini dar buni.
da, ma simt neinteleasa, nu am incerederein ce decizii iau, am facut diverse greseli mai mici sau mai mari.
daca ceilalti au un alt punct de vedere, nu, nu este gresit.
din pacate nu ma aude, nu stiu daca imi doresc sa ma auda, acum pun la indoiala tot ce zic si tot ce fac.
am senzatia ca gresesc des.

As dori consliere psihologica online dar ma tem ca trebuie platita.




Inainte de relatia eram un om care avea activitati, eram studenta, acum sunt somera, nu stiu sa fac nimic, nu stiu ce imi place etc. Ma doare ca el se simte mai bine singur.
0
05-12-2013, ora 11:34
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
nimeni24,
Trebuie sa fii optimista, intr-adevar si lipsa activitatilor te-au adancit in depresie. Incearca sa nu stai singura, sa fii mereu inconjurata de prieteni si concentreaza-te asupra gasirii unui loc de munca.

Daca v-ati despartit nu inseamna ca nu veti relua relatia in viitor, fiecare cuplu trece prin momente grele, multi se despart si apoi se reiau relatia.

MARATON, nu inteleg ce legatura are abuzul barbatilor asupra femeilor cu situatia fetei si cu iubirea. Habar nu am de ce ai adus asta in discutie.
0
05-12-2013, ora 12:23
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Stiu ca este greu pt. nimeni 24, numai ca dupa cate vad eu ea il iubeste si nu exista si reciproca. De obicei in astfel de relatii ea are cel mai mult de suferit, si intr-un final se va ajunge la asta.
Am cunoscut multe femei care au procedat asa si va voi arata cateva din ele: el o batea o alerga cu cutitul, ai aducea curve de pe centura acasa si ea imi zicea ; este primul il iubesc.Alta fata il prinde cu amanta o bate cand se imbata si ea zice am copii, il iubesc.Alta dupa o iesire cu sora cu el si cumnatul el se imbata o bate bine si da afara dezbracata in strada ca asa vrea el, si ea zice nui nimic era si el suparat si am enorm de multe astfel de exemple.
O relatie care nu este din ambele parti aici va duce mai devreme sau mai tarziu.Asta si cu ajutorul fetei care nu are demnitate si se bazeaza in totalitate pe el.
0
05-12-2013, ora 21:58
nimeni24
Nu este medic/terapeut
nimeni24
Sunt multe de zis, e greu sa trec peste, mai ales ca nu a fost dorinta mea sa ne separam. Da, job imi caut cu disperare, prietenii sunt imprastiati, nu pot sta pe capul lor. Nu stiu daca mai reluam relatia, el nu mai vrea/ nu mai poate. si daca am realua m-ar durea cum a ales sa se poarte cu mine.
0
05-12-2013, ora 22:26
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Speram sa ma insel dar vad ca am avut dreptate in ceea ce am scris in primul mesaj nu?
Nuti pierde speranta revino-ti si fii increzatoare nu stii de unde sare iubirea adevarata. Nu mai plange si traieste in continuare axeazate pe visurile tale si incearca sa le implinesti.
Tot este luna sarbatorilor incearca sa mai iesi cu prietenele tale si simtete bine, nu te mai gandi la ce a fost si uitate in viitor.
Mosul exista.
0
05-12-2013, ora 22:34
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Nimeni24 incepe cu a fi cineva nu nimeni, suntem oameni asa ca traieste printre ei si nu singura.
Luna asta poti gasi mai usor de munca dati silinta mai mult, chiar daca doar pt. sarbatori tot este ceva si te va motiva enorm.
Poti merge la parinti ca sa te relaxezi putin, sau la rude departe putin de locul unde ai stat cu fostul.
0
05-12-2013, ora 22:37
Ahriman
Identitate neconfirmată
Ahriman
Nu asocia trecerea in starea de şomeră cu sfârşitul relaţiei sau al oricărui alt drum din viaţa ta de acum. Nu au nici o legătură.
Ia mai bine în calcul faptul că terminarea acestor drumuri concomitent este o ocazie bună pentru tine să o iei de la capăt, să începi o nouă viaţă în care elementele vechi nu-şi mai au locul, iar aici includem şi relaţia cu fostul.
Nu a fost singurul bărbat din lume care era potrivit pentru tine. Sunt destui pe lumea asta. Fiind probabil o primă relaţie de lungă durată cu puternică implicare sentimentală din partea ta doare mai tare... însă nu cred că doare mai tare ca sfârşitul unei relaţii de 10 ani, să zicem, de 20 ani, un divorţ, despărţirea părinţilor, abandonul copiilor, moartea cuiva drag. Câteva dintre acestea pot fi considerate tragedii... sfârşitul unei relaţii de 2 ani şi un pic este considerat ceva normal... de genul "aşa, şi?"...
Problema provine de la ce ai asociat tu cu fostul... cum a reuşit să îţi intre pe sub piele aşa de puternic... iar asta se poate rezolva uşor.
Consiliere psihologică, fie ea şi on-line, se poate face şi pe gratis. Majoritatea psihologilor iau până la 25% din clienţi pro-bono, mai ales dacă aceştia nu au o sursă de venit stabilă. Există şi alte mijloace compensatorii, de genul... un desen sau o plantă...
Crede-mă... viaţa ta de acum începe!
0
06-12-2013, ora 12:16
Psih Cristina Nedea
Identitate neconfirmată
Psih Cristina Nedea
Buna ziua,
Am citit despre cazul dvs si daca sunteti din Bucuresti va ofer doua sedinte gratuit.
Va astept!
0
06-12-2013, ora 21:24
nimeni24
Nu este medic/terapeut
nimeni24
Multumesc frumos, nu sunt din Bucuresti, as fi venit daca era.

Problema e ca eu imi doresc din tot sufletul sa ne impacam, mi-e dor de el, el se poarta normal. Sunt multe de zic, a fost o relatie nu foarte simpla, amandoi nu am lucrat. Cand si-a gasit de lucru atunci mi-a reprosat diverse. Era o perioada aiurea pt mine, a fost asa.. semnificativ momentul.

Nu stiu ce sa fac, pur si simplu as vrea sa fim din nou impreuna si sa se rezolve toate. Dar el nu mai vrea. azi am vb cu el la telefon, absolut normal, fara dulcegarii sau ceva, dar stiu ca asta nu inseamna nimic..In fine, ideea e ca s-au intamplat multe si as vrea sa vb cu un psiholog. Nu e doar relatia in sinea, mai am niste probleme si cu alte chestii. Am sa vad ce se poate rezolva, nu pot sa trag de el, nu mai indraznesc sa zic nimic. Sper doar sa ii vina mintea la cap.
0
07-12-2013, ora 11:47
nimeni24
Nu este medic/terapeut
nimeni24
daca tot sunt psihologi aici as vrea sa imi spuna cum sa invat sa ma relaxez, accept, iubesc.ceva tehnici
0
07-12-2013, ora 12:13
nimeni24
Nu este medic/terapeut
nimeni24
in loc sa ma ocup de mine, eu ma gandesc la el, mi se face dor, imi imaginez/doresc ca de sarbatori sa fim impreuna. sunt nu sunt ok lucrurile astea, nu ar trebui sa insist. of, mi-e tare greu, nici nu dorm, nici nu mananc bine, ma simt obosita
0
07-12-2013, ora 18:15
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Suna-l si vezi si ce are si el de spus, dar cel mai indicat ar fi sa te trezesti si sa-ti traiesti viata ca o sa te trezesti peste cativa ani si o sa regreti.
0
08-12-2013, ora 00:17
Ahriman
Identitate neconfirmată
Ahriman
@nimeni24 Voi fi scurt, deoarece o astfel de discuţie este cel mai recomandat a fi continuată faţă în faţă cu un psihololg/psihoterapeut sau, de ce nu, psihiatru:
1. Cât timp te vei gândi doar la "a fi din nou cu el", orice discuţie purtată aici se va întinde la nesfârşit fără nici un rezultat. Dacă el nu mai doreşte această relaţie, recunoaşte acest fapt şi continuă-ţi viaţa de novo, privind experienţa ca pe ceva ce deja ţine de trecut şi din care doar ai de învăţat pentru data viitoare.
2. Zici că nu vrei să insişti... nu mai insista. Punct. Pentru depresie şi lipsa de somn există câteva relaxante care se pot elibera şi fără reţetă şi care pot ajuta foarte mult la somn.
3. Nu încerca să forţezi lucrurile pe alte planuri doar din dorinţa de a compensa lipsa de atenţie. Tocmai, ar trebui să iei totul pas cu pas şi să analizezi la rece orice situaţie, pentru a putea lua deciziile corecte.
4. Ia-ţi un câine.
Viaţa e scurtă. Nu o petrece visând la trecut.
0
10-12-2013, ora 01:46
nimeni24
Nu este medic/terapeut
nimeni24
ai dreptate cu ultimul comentariu. asta incerc sa fac.
0
05-03-2014, ora 18:29
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Salut, UnOm24!

Nu esti "nimeni", esti cu siguranta Cineva, adica o Fiinta umana.
Indiferent daca esti singura sau intr-o relatie, esti aceeasi. Dupa cum s-a spus mai sus, valoarea ta nu se schimba.

Nu stiu in ce masura persista problemele, avand in vedere ca au trecut 3 luni de atunci, insa iti ofer cateva sugestii:

1. Incearca o activitate (preferabil de grup) care iti ofera sens si iti permite sa te dezvolti (inclusiv financiar)
Ex. un curs de pictura, modelaj, sa inveti sa faci bijuterii din fimo (acelea hand made care se vand la tarabe)
sa cauti o idee de afacere pe care sa ti-o dezvolti in functie de talentele/abilitatile pe care le ai

Exista platforme de crowdfunding pe net, unde oricine poate dona bani pt proiecte interesante, concepute de tineri cu idei, dar fara fonduri.

2. Reia legaturile cu prietenii, povesteste-le pe rand prin ce treci (daca te temi ca plictisesti pe cineva, desi mie nu mi s-ar parea justificata o astfel de teama), intreaba-i de expeientele personale. cu siguranta au trecut si ei prin despartiri si o sa-ti spuna ca, pe moment, cerul parea ca s-a prabusit (cam toti simtim asta cand iubim, nu?)

3. Incearca meditatia mindfulness si trainingul autogen (gasesti informatii pe net)

Daca te intereseaza, imi poti oferi adresa ta si iti trimit prin posta (fara niciun fel de obligatie) un CD cu toate formulele din trainingul autogen, rostite de un asistent universitar de la Fac. de Psihologie de la "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca (unde am absolvit eu). Nu stiu din ce oras esti. In Cluj si eu te astept la cabinet pt cateva sedinte gratuite, daca mai este nevoie.

Este posibil sa mai ai stari de tristete/deprimare/nechef si in perioada urmatoare. Nu se trece usor peste o despartire dupa 2 ani de relatie si nu este nimic patologic daca "intr-o saptamana" nu se schimba ceva. In acelasi timp, daca nu te descurci singura, un psihoterapeut cu siguranta ar fi de folos.

Mult succes!

Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: