Vrea să ne petrecem sărbătorile de iarnă separat.

01-10-2017
RoxanaKeiser
Nu este medic/terapeut
RoxanaKeiser
Locuim împreună de 6 ani in strainatate. El imi spune ca sta aici doar pentru mine si de aceea gaseste normal faptul sa plece singur de sărbători in țară, iar eu sa raman aici. (nu am concediu in perioada sarbatorilor) Nu reusesc sa imi dau seama daca sunt eu prea exagerată pt ca nu il inteleg ca nu ii place aici si daca are concediu vrea sa meargă acolo, ca pentru mine ar fi contat mult mai mult sa fiu cu el oriunde, doar sa ne petrecem împreună sărbătorile sau ca pt el conteaza mult mai mult sa fie cu prietenii in perioada aia si ca efectiv nu ii pasa de mine. Ne-am intors recent din concediu(concediu pe care si l-a petrecut cu prietenii lui) si la fiecare întoarcere e schimbat total. E numai cu gândul sa ne întoarcem definitiv acasă, numai cu gândul la prietenii lui care ii spun ca e prost dacă nu merge de sărbători acasă. Tin sa specific ca aproape in fiecare concediu l-am prins ca vorbeste cu alta(stiu, e vina mea pentru ca am continuat unde trebuia sa pun punct). Din cauza asta relatia noastra sexuală a ajuns varza, efectiv nu ma mai atrage sa ma culc cu el deloc. Asta plus ca acum 2 ani a aflat că vorbeam si eu cu cineva (fostul prieten al unei prietene de ale mele cu care iubitul meu vorbea pe ascuns, probabil s-au si întâlnit si s-a mers si mai departe). Nu m-am intalnit niciodată cu acel cineva, doar am vorbit din dorința de răzbunare (si aici stiu ca nu am facut bine dar aveam o ura enormă in suflet) Cand a aflat ca vorbesc cu persoana respectiva, a început să plângă și să îmi spună că ii pare rau ca mi-a gresit, ca acum vede si el cum e si cat doare. Toate bune si frumoase, s-a schimbat complet, nu imi venea sa cred. Totul era perfect cu el, imi spunea ca nu mai vrea sa stam despartiti nicoldata, pana cand a venit un prieten de al lui din România și a locuit la noi timp de aproape un an. Acum am ajuns in acelasi punct in care eram înainte să afle el ca vorbesc cu altcineva. S-a întors la nivelul de nepăsare la care era inainte, si in punctul in care nu își mai dorește sa nu stam despărțiți. Nu stiu ce sa mai fac, nu stiu daca am dreptate eu sau el.. va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.
2 comentarii
0
02-10-2017, ora 11:20
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Se pare ca exista multe nemultumiri in relatia voastra. Unele sunt exprimate si cunoscute de fiecare dintre voi. Altele nu sunt insa exprimate suficient de clar si intretin ‘energia negativa’ ce o simti. Te gandesti la o alta relatie si el probabil face acelasi lucru. Te gandesti ca vrei « un barbat adevarat ». Ce faci pentru asta? Mai crezi ca el se poate schimba? Cat de mult ar ajuta daca i-ar spune parintii cum sa se comporte cu o fata? Cat de mult te ajuta plansul? Cat te ajuta ca-ti spui ca nu-l mai suporti?

Banuiesc ca nu ati discutat cu un psihoterapeut despre problemele voastre. Acum exista si varianta de psihoterapie online, asa ca poti apela si din tara in care te afli. E poate util ca initial sa apelezi tu la psihoterapie, pentru a-ti clarifica ce iti doresti de la el si de la relatia voastra. Mai apoi, daca decizi ca iti doresti sa ca relatia sa continue, e probabil cazul sa fie implicat si el, in cadrul unei terapii de cuplu.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
14-10-2017, ora 12:28
RoxanaKeiser
Nu este medic/terapeut
RoxanaKeiser
Multumesc mult pentru raspuns. Din pacate între timp am aflat că m-a înșelat inca o data. Nu mai pot sa trec peste. Asta e. O zi bună si va multumesc pt timpul pe care mi l-ați acordat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul