vreau sa fiu mamica

18-05-2010
melina
Nu este medic/terapeut
melina
Eu si sotul meu ne dorim un copil, dar toate incercarile noastre au fost esuate. Am facut toate analizele, inclusiv si sotul dar rezultatele au fost foarte bune.Nu putem intelege care este cauza de nu raman insarcinata. De curand am fost la ginecolog si mia propus sa fac tratament cu stimulente timp de o luna de zile. Imi poate spune cineva ce anume sunt stimulentele astea si daca sunt de folos?
9 comentarii
0
18-05-2010, ora 21:42
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
V-am trimis un mesaj privat!
Click pe Modificati profilul dvs
0
19-05-2010, ora 09:31
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
păi în primul rând, problemă se consideră după un an de zile de încercări eşuate cu contacte sexuale neprotejate mai ales în perioada fertilă. încercaţi să vă identificaţi ovulaţia-prin orice metodă- temperatura bazală sau teste de ovulaţie, să aveţi contact în acea perioadă, între timp nu strică să aveţi o dietă sănătoasă, activitate fizică regulată etc.
0
19-05-2010, ora 13:18
melina
Nu este medic/terapeut
melina
Incercarile mele sunt esuate de aproape 2 ani cu contacte sexuale neprotejate in primul rand in perioada fertila.Urmaresc perioada fertila ca o tigroaica care isi urmareste prada, dar totul este in zadar.Va dati seama ce se intimpla cand imi vine ciclu? Cad in depresie, plang, simt o dezamagire totala si uneori ma supar chiar si pe D-zeu, spunind ca ma uitat. Sunt de acord cu ceea ce spuneti despre o dieta sanatoasa si activitate fizica regulata, dar totusi credeti ca toate femeile care raman insarcinate inclusiv cele care au bebelusi au avut o dieta corespunzatoare si activitate fizica buna?Eu sincer nu stiu ce naiba sa mai fac, sunt total dezamagita si uneori ma invinovatesc foarte mult iar alte ori zic ca nu sunt in stare de nimic.Multumesc din toata inima de raspuns.Insist sa intreb ce sunt stimulentele? Pastile, Injectii sau supliment alimentar? ( greseala este a mea fiindca nu am intrebat medicul)
0
19-05-2010, ora 23:12
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Presupun că se referă medicul la stimulente de ovulaţie- anumite preparate hormonale folosite pentru acest lucru- cum este de exemplu Clomifenul- puteţi căuta pe google pentru a vedea prospectul aşa ca exemplu.
Sunt curioasă însă ce analize aţi făcut- hormonale, ecografii? soţul ce anume? spermogramă? şi în fine.. ar fi mult mai multe de testat.
Ştiu că nu toate femeile care rămân însărcinate duc o viaţă sănătoasă- din păcate, deşi aşa ar fi cazul ideal
Nu vă învinovăţiţi, nu vă pierdeţi speranţa, şi mai ales nu cădeţi în depresie- psihicul are rol foarte important- ar trebui să vă mai relaxaţi un pic.
0
20-05-2010, ora 12:26
melina
Nu este medic/terapeut
melina
sotul a facut spermograma si coital, iar eu am facut analize de singe, ecografii si HSG.Precizez ca am avut o indoiala cu medicii din tara si am repetat analizele si in afara la care raspunsul lor a fost acelasi, adica bune.Am incercat si asa zisa calea babeasca cu multe ceaiuri dar degeaba. Poate ca e de vina psihicul meu si stresul de a avea un copil, nu stiu ce sa zic, poate este de vina faptul ca in ultimul timp dorinta de a face sex a scazut zicandu-mi ca degeaba fac, dar am sa incerc sa ma conving pe mine insumi ca nimic nu este in zadar si ca trebuie se lupt pentru ceea ce vreau.Nu stiu se sa mai zic.Va multumesc tare mult pentru raspuns si pentru incurajare..Incuajindu-ma ati facut un lucru minunat.Poate imi puteti recomanda niste vitamine care ajuta?. medicul mia recomandat acid folic mie si sotului, dar eu simt ca nu e de ajuns.
0
20-05-2010, ora 18:52
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
v-am trimis şi un mesaj privat- poate încercaţi ceva naturist
0
20-05-2010, ora 19:56
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
-
la care raspunsul lor a fost acelasi, adica bune.
-
Spermograma este doar orientativa si utila cand sunt probleme foarte vizibile, adica daca e buna, nu implica o garantie absoluta ca nu exista anomalii ale spermatozoizilor respectiv deficit seleniu si acizi grasi esentiali.

pt o sperma de calitate sunt necesare:

seleniu organic 100 microgr/zi
zinc 20 mg/zi
Acizi grasi esentiali - in special omega 3, DHA este prezent in sperma in cantitati relativ mari.
daca e vorba de omega 3, obligatoriu si vit E 20-30 mg zi, de preferat sursa naturala.

Foarte important ce se intampla la nivel de intestin, deci probiotice, eliminare lactate, paine (sunt studii despre o oarecare scadere a nr de spermatozoizi, daca va intereseaza va dau linkul)
La fel, consumul de carne rosie trebuie redus la minim.

La fel exista si pt infertilitatea la femei o intreaga lista ce trebuie luata de la cap la coada, dar nu m-a interesat. Seamna partial cu tratamentul pt cea masculina.
0
03-06-2010, ora 14:25
frunzaaidagabriela
Nu este medic/terapeut
frunzaaidagabriela
Buna ziua,

Eu si sotul meu ne dorim foarte mult un copil.
Am avut menstruatie pe 04.05.2010.
Am ciclu neregulat in genere durata medie a ciclului menstrual este de 31 de zile.
Pe data de 15.05.2010, 16.05.2010, 18.05.2010, 20.05.2010 am avut contacte sexuale neprotejate.
Aceste zile reprezinta zile fertile dupa calculele mele, si tot dupa calculele mele ovulatia a fost pe 18.05.2010 asta dupa metodata mucusului cervical.
Astazi 03.06.2010 in mod normal trebuia sa-mi vina ciclu si chiar din pacate mi-a venit menstra.
La prima vedere menstra este normala atat ca volum cat si calitativ, culoare.
Din cate am citit exista si ciclu peste sarcina dar acest ciclu peste sarcina cica nu ar fi o menstra normala.
M-am saturat sa tot fac teste de sarcina si sa-mi iasa negative, ultimul test de sarcina l-am facut pe data de 01.06.2010 adica acum doua zile si a iesit negativ.
Credeti ca as mai avea o mica sansa ca sa fiu insarcinata si sa am menstra normala, iar testele de sarcina sa iasa negative pentru ca sarcina este micuta si momentan nu s-a secretat cantitatea de hormon de sarcina suficienta pentru a fi depistata sarcina?
Am ameteli in timpul zilei, ma simt obosita, inca de la primul contact sexual neprotejat de pe 15.05.2010 am dureri suportabile si continui in zona lombara, iar sanii sunt umflati, sensibili, simt mici zvarnituri la sfarcuri, ba ma gadila, ba o usoara usturime tot in zona sfarcurilor, greata mai putina, in tot acest timp de doua ori am simtit o greata mai puternica, iar in prima saptamana spre a doua simteam un nod in gat, tin sa mentionez ca am hipertiroidie.
Credeti ca ar trebui sa mai fac vreun test de sarcina, si cand ma sfatuiti sa-l fac?

va multumesc anticipat,
Aida.
0
14-07-2010, ora 14:14
ioanaf
Nu este medic/terapeut
ioanaf
buna am si eu o intrebare!
Am o relatie de 3 ani cu sotul meu in care nu ne-am protejat niciodata chear deloc.Ne dorim foarte mult un bebe.
Eu am avut un accident de circulatie acum 2ani si nu mai imi vine ciclul regulat(mentionez ca ami vine odata la 4-5 luni)oare nu pot avea copii din cauza asta?
Va rog sa ma ajutati ca ami doresc foarte mult sa fiu mamica!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pregătirea pentru sarcină
  •