Vreau sa iau Anticonceptionale pentru prima data

16-09-2018
MariaAS
Nu este medic/terapeut
MariaAS
Bună ziua! De câteva zile mă informez în legătură cu administrarea acestor pastile. Ştiu că trebuie luate timp de 21 de zile, 7 zile pauză şi după iar, însă am câteva nelămuriri:

1. Dacă le iau din prima zi a menstruaţiei şi la mine menstruaţia durează 5 zile, înseamnă că îmi mai rămân 16 pastile până când trebuie să fac pauza de 7 zile când se presupune că îmi vine iar menstruaţia? Asta înseamnă că la prima utilizare o să am menstruaţie de două ori pe lună?
2. După această lună, o să am pauza la fiecare 21 de zile pentru menstruaţie, dar de ce 21 de zile? Ştiam că teoretic, menstruaţia ar trebui să îţi vină o dată la 28 de zile.
3. Mă pot opri din administrarea lor în orice zi dacă m-am decis că nu mai vreau? Fie că este a 4-a zi de când iau, fie că este a 20-ea?
4.Am înţeles că spermatozoizii rămân în corpul femeii 5 zile, deci este recomandat că dacă mă opresc din administrarea lor complet, măcar în ultimele 5 zile să nu fi avut contact sexual?

Atât deocamdată. Dacă mai am nelămuriri, o să le menţionez într-un alt comentariu.
Mulţumesc!
1 comentarii
0
27-10-2018, ora 18:59
andreea103
Nu este medic/terapeut
andreea103
Bună! Nu sunt doctor însă și eu vreau sa încep sa iau ac. I-am mărturisit acest lucru doctorului meu ginecolog care mi-a recomandat niște analize de sânge înainte (glicemie, Lipide, creatinina, etc.) cât și o sonoelastografie (control al sânilor, ecografie). Analizele au ieșit bune însă la cea din urmă a descoperit la sânul stâng un chist cu conținut impur și a spus ca nu îmi poate prescrie anticoncepționale pentru ca ar putea declanșa un pericol în acel chist. A spus sa revin peste 3 luni la control pentru a vedea dacă a dispărut sau nu.
De aceea îți recomand să mergi la ginecolog mai întâi, sa te asiguri ca ești bine (și eu as fi vrut sa iau la ureche crezând ca nu am nimic) și sa îți prescrie medicamentele potrivite, pentru ca oricum fără rețetă am auzit ca nu se eliberează în farmacii.
Ai grijă de tine și sănătate! :*
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul