vreau sa inteleg... ce ar trebui sa fac eu in continuare?

28-07-2010
persoana
Nu este medic/terapeut
persoana
am 19 ani si mi s-a intamplat ceea ce nu credeam ca poate fi posibil.Am un prieten foarte bun de vreo 3 ani, amic, dar cu cat am ajuns sa il cunosc cu atat si sentimentele mele s-au aprofundat, am ajuns sa tin la el prea mult.I-am zis ce simt pentru el dar nu concepe lucrul asta pentru ca nu intelege cum eu am ajuns sa il plac atat de mult abia acum si nu de cand l-am cunoscut.El are prietena de cateva luni de zile dar asta nu l-a impiedicat sa fie atras de mine, am inceput cu mangaieri si sarutari pana cand intr-o zi mi-a zis ca nu e bine ce facem, si am incetat, ramasesem doar la statutul de amici.Eu i-am promis ca nu voi mai deschide acest subiect, cu toate ca ma gandeam ce a vrut sa zica prin faptul ca sunt speciala pentru el.In ultimul timp parca e schimbat, nu suporta sa se holbeze altii la mine, imi zice sa fiu cuminte, ca e in stare sa faca multe lucruri pentru mine.I-am aruncat o vorba in vant cum ca m-ar iubi prea mult si de asta nu vrea ca eu sa ma chinui, i-am zis ca a fost o gluma, si nu ma asteptam sa imi zica ca e gluma dar si destul adevar.Nu s-a mai tinut de cuvant, tot el care zicea sa incetam cu tandreturile acum se apropie de mine mai mult decat ar face-o un bun amic.Nu stiu ce sa mai cred, eu nu sunt cu nimeni de aproximativ un an, imi e gandul doar la el si nu pot sa il uit prin nici o metoda, am incercat sa il ignor timp de cateva luni dar nu a dat roade, ma simteam mai rau fara el.Suntem prieteni in continuare, sentimentele mele nu or sa strice relatia noastra de prietenie, e amicul cu care vorbesc absolut orice.Vreau doar sa aud si alte pareri, ce credeti ca este in capul lui si ce ar trebui sa fac eu in continuare?Am vorbit doar cu o singura prietena despre asta dar ea nu imi poate spune nimic, nu intelege ca am nevoie de sfaturi.
4 comentarii
0
29-07-2010, ora 14:43
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Buna, sfatul meu e sa-l lasi in pace ca nu te merita. Ignora-l, ramane-ti amici si fa-ti prieten care sa tina la tine ca n-ai decat 19 ani. Vrei sa fii vioara a doua ?
Si ce este in capul lui ?
Ce ar putea sa fie in capul unui baiat care are prietena si se da la alta? Nimic!
Nu gandeste cu capul ci cu ce are in pantaloni!
Sper sa nu te superi dar asta e parerea mea personala!
Aliss
0
29-07-2010, ora 18:30
persoana
Nu este medic/terapeut
persoana
M-am gandit sa fac si lucrul asta, sa-l ignor, sa ramanem amici si o sa incerc.Intr-un mod mai direct sau mai putin direct el mi-a spus ca ma iubeste si nu inteleg cum a ajuns la sentimentele astea atat de repede, nici macar nu stiu cand.I-am demonstrat de multe ori ca sunt alaturi de el si ca poate avea incredere in mine, dar cred ca undeva el ma minte si iar nu inteleg de ce o face.Mi-a zis intr-o seara ca toti baietii sunt la fel, nici unu nu e fidel si cei care sunt se numesc prosti, si multe altele din care m-a facut sa cred ca este misogin sau revoltat.Apoi intr-o alta discutie mi-a zis ca este mereu vesel ca sa-i faca si pe ceilalti sa se simta bine in prezenta lui si ca de fapt el nu e fericit pe cat de mult o arata.Spunea de bunica lui ca il considera un pierde timp si ca lui nu i-ar pasa de nimeni si nimic iar eu i-am zis ca de fapt asa e pentru ca mi-a confirmat o data asta, a considerat ca nu am ajuns sa il cunosc deloc in acesti ani.Sincer, nu mai stiu ce sa cred despre el, nu il mai cunosc, inainte as fi bagat mana in foc pt el...
0
30-07-2010, ora 12:28
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Pai ce sa mai crezi despre el, ca e destul de clar ce vrea ! Vrea sa te impresioneze, vezi doamne ce mare mascul e el ca nu-i pasa de nimeni si nimic. Atunci de ce i-ar pasa de tine? E un mincinos !!
Lasa-l si vezi de viata ta ca barbati, he, he, sunt pe toate drumurile si o sa-l gasesti si tu pe cel care te va merita. Si, e mai bine o perioada sa fii singura, sa reflectezi la ce ai de facut acum, viata e un dar de la dumnezeu si trebuie luata ca atare, vei intelege mai tarziu ce vreau sa spun!
Aliss
0
04-08-2010, ora 16:53
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Amicul tau se afla intr-o stare de ambivalenta: nu-si doreste sa piarda relatia de amicitie cu tine in care a investit iubire de tip fratern, protectie, acceptare, intelegere si nici nu vrea sa rupa relatia cu iubita lui.
Se pare ca acest baiat nu este adeptul relatiilor cu doua fete concomitent, ci prefera sa fie fidel unei iubite. Acesta este si unul din motivele ptr. care o fata se poate indragosti de un baiat.

Relatia voastra de amicitie este o relatie frumoasa. Astfel de relatii, dintre fete si baieti cel mai adesea trec la urmatorul nivel. Poate ca amicul tau inca nu e pregatit. Adevaratele motive pot sa ii fie straine si lui. Poti sa il accepti, sa pastrezi relatia de amicitie, sa rupi relatia de tot, sa-ti cauti un iubit, dar pana atunci bucurte ca s-a intamplat sa il cunosti, sa il iubesti. Iubirea neimplinita este muza poetilor si scriitorilor.

Psihoterapeut de familie si cuplu
Delia Ciobancan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul