vreau sa ma ingras, macar 10 kg

07-06-2012
alexandru233
Nu este medic/terapeut
alexandru233
Buna ziua !
Am 18 ani, 1, 77 inaltime si doar 55 de kg...
as vrea sa ma ajutati cu o dieta pentru ingrasare vreau sa ma ingras macar 10 kg pt ca sunt foarte slab, fumez de 3 ani de zile aproape un pachet la zi dar o sa ma las pentru ca numai rau imi fac, am auzit ceva despre ouale de prepelita dar nu sunt sigur daca ajuta sa ma ingras, am citit pe internet pe mai multe forumuri si am auzit ca sunt bune si pentru slabit si pentru ingrasat :D, as vrea sa stiu daca este vreo dieta cu oua de prepelita pentru ingrasare si care e aceea, sau orice dieta care ingrasa cat mai repede.
Multumesc :)
12 comentarii
0
07-06-2012, ora 23:54
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Daca te lasi de fumat sigur te ingrasi!
Ceva mai simplu de atat nu exista.
0
07-06-2012, ora 23:59
alexandru233
Nu este medic/terapeut
alexandru233
clar ca daca ma las de fumat o sa bag in mine ca disperatu :))
dar vreau ceva care ingrasa si sa fie cat mai sanatos, ca degeaba merg la fastfood toata ziua si mananc ca disperatu,
vreau sa inlocuiesc tigarile cu alune seminte nuci cel mai mult cu alune :D, dar vreau sa stiu daca ajuta sa pun ceva kg in plus pentru ca am vazut ca au multe calori la 100 g, dar eu nu prea inteleg cum sta treaba cu caloriile astea
0
11-07-2012, ora 23:27
Nikooo10
Nu este medic/terapeut
Nikooo10
Buna Seara!..Am 14 ani jum sh am 53 de kg 1, 65 inaltimea. E bine la varsta meaa sa am atatea kg?..Ar trb sa mai pun cv pe mnee?;))..Miee mi-se pare ca sunt slabaa..:|..Sh nush cee sa mananc ca sa ma ingras.
0
12-07-2012, ora 20:00
fiutza
Nu este medic/terapeut
fiutza
Buna seara asi vrea si eu un raspuns de la un nutritinist daca se poate.Am 1, 65 si doar 48 kg.Cum asi putea lua in kg?
M-am saturat de diete fara niciun rezultat.Multumesc
0
19-07-2012, ora 21:16
popmihai
Nu este medic/terapeut
popmihai
salut.!trebuie sa te ingrasi calitate nu strat adipos !stratul adipos(grasimea )este mai usoara ca muschiul !trebuie sa te acsezi pe grasimi bune polinesaturate si mononesaturate.trebuie sa ai o alimentatie foarte bogata in proteina animala si vegetala desi unii doctorii nutritionisti o sa iti spuna :carnea nu e buna !!!! dar sa fim realisti nu ai cum sa pu-i muschi pe tine numai din legume indiferent care ar fi ele.ar trebui sa apelezi la un doctor si in functie de preferontele tale ati putea stabili un regim alimentar bine pus la punct.da si intradevar nucile sunt bune, poti opta pt o varianta :miere 100ml si 200 grame nuci/alune(ar trebui sa fie crude nu prajite si sarate )un desert inedit cu un gust hmmmm.ar fi multe de zis.parerea mea e sa apelezi la un nutritionist !Mult Succes ! P.S trebuie sa faci si sport !!!!!obligatoriu !
0
12-11-2012, ora 19:11
ionutss9
Nu este medic/terapeut
ionutss9
Buna ziua! Am o problema.Am 22 ani, 173 si 50 kg si Nu prea am pofta de mancare, vreau sa zic ca ma trezesc pe la 9, nu pot sa bag nimic in gura, manac asa o gustare abia pe la ora 16, si mai manc o data pe la miezu noptii, dar nu foarte mult, ma satur foarte repede. Tin sa mentionez ca nu sunt bolnav sau ceva, cei din familia mea sunt toti cu mult peste mine, mi-am facut si analizele si sunt tot in regula. Problema a venit de cand am plecat o data in strainatate si din prea mult stres am cam scazut din greutate, am stat 1 an, si cand m-am intors si nu m-ai aveam niciun fel de problema, stres, vroiam sa manc, sa bag orice in mine, numa sa ma ingras si eu macar 15 kg, doar ca eu cred ca mi s-a cam micorat apetitu si as vrea sa iau ceva pentru deschidere.
Ce imi recomandati sa iau, ceva multiminerale, multivitamine, pentru pofta de mancare, si cred ca mi-ar trebuii si ceva pentru energie ca sa imi vina pofta mai usor cred eu... As vrea daca se poate sa imi spune-ti si numele medicamentelor si cam cum trebuie luate, inainte de masa sau dupa, sau daca trebuie dupa fiecare masa sau dupa doar o anumita masa.
Astept raspuns, Multumesc ! o seara faina!
0
05-03-2016, ora 19:52
valeria soltuz
Nu este medic/terapeut
valeria soltuz
Salutare la toti!Am o problema!Ma numesc Valeria am 18 ani si am deja 3 ani de cind nu pot sa esi din aceste kg, am 41 de kg si sunt foarte slaba nu am pofta de mincare manink foarte putin si am luat in acesti trei ani si vitamine si proteine si Omega 3 an baut,
mau ingrasat cu un kilogram dupa ce termin pastilele ma fac din nou de 41 vreu sa manink ins nu pot, manink putin si nu pot sa inghit imi vine sa vomit tot inapoi toti imi spun ca daca masi ingrasa un pic as fi superba si eu la fel cred insa nu pot si atit asi vrea macar sa ajung la 45 kg insa nici pe ele nu le pot atinge. stie cineva pastile mai puternice care chiar mar ajuta sau orice altceva ce ma poate ajuta doar sa ma ajute pentru ca la vara imi va fi rusina ma port o rochita sau ceva elegant... Pentru ca chiar pot sami numar fiecare os de pe corpul meu...va rog ajutatima!!!
0
07-03-2016, ora 09:03
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua, Valeria Soltuz!

Ar fi cazul să vorbeşti cu un specialist. Lipsa poftei de mancare şi celelalte simptome pe care le prezinţi ar putea să indice existenţa unei afecţiuni, iar administrarea suplimentelor de care ai menţionat poate masca adevărata cauză.

Evaluarea şi îndrumarea unui nutriţionist-dietetician ar putea fi utile pentru a te ajuta să câştigi în greutate într-un mod sănătos.
0
11-03-2016, ora 07:45
valeria soltuz
Nu este medic/terapeut
valeria soltuz
Multumesc mult insa anume la ce specialist asi putea pleca...pentru ca aici in moldova medicii nu prea sunt interesati am fost la citiva si miau spus sami fac un oras de mese si sa le respect.. si miau dat vitami:D care la fel nu mau ajutat!!!
0
11-03-2016, ora 11:43
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Valeria Soltuz,

Nu am suficiente date si nu stiu căror specialitati medicale v-ati adresat dvs. Cel mai bine este să efectuati un set de analize pentru a identifica evenatuale carenţe nutriţionale, de vitamine sau minerale şi ulterior să utilizati suplimentele. Vitamina D nu este administrata pentru cresterea poftei de mancare.

Te poti adresa unui nutritionist-dietetician. Acesta iti poate analiza comportamentul alimentar şi poate identifica greselile din alimentatie cu scopul de a le corecta si de asemenea, iti poate recomanda un plan alimentar pentru a castiga in greutate.

Într-adevăr, este nevoie de realizarea unui orar al meselor in functie de programul dvs. si sa il respectati. Ati putea încerca să consumati 5-6 mese pe zi pentru a reduce volumul meselor (daca nu aveti pofta de mancare, puteti lua mese care sa contina cantitati moderate de alimente, in care sa includeti alimentele si preparatele sanatoase care va plac sau care doriti sau sunteti curioasa sa le incercati). Incercati sa luati masa intr-un mediu placut, alaturi de persoanele dragi pentru a o transforma din rutina, obligatie intr-o experienta placuta.

Consuma alimente bogate in nutrienti: 2 fructe pe zi şi minim 3 portii de legume zilnic, ouă, lactate integrale, nuci, alune, peşte gras (ton, macrou, somon, sardine), cereale integrale. Pe langa aportul de calorii, acestea sunt foarte bogate in vitamine, minerale si acizi grasi Omega 3. Cu toate acestea, daca ai o carenta este necesara si suplimentarea non-dietetica.

Incercati sa aveti acces usor la gustari sanatoase (iaurt, nuci, alune, ciocolata neagra, fructe) si sa limitati consumul de apa in timpul meselor.

Acestea sunt cateva recomandari generale. Sunt mult mai multe lucruri de care trebuie sa tineti cont, de aceea este important sa va adresati unui nutritionist!

De asemenea, puteti consulta si un medic endocrinolog.
0
30-06-2017, ora 18:53
Tiberiu33
Nu este medic/terapeut
Tiberiu33
Ofer sprijin pentru orice categorie de oameni in legatura cu dietele alimentare. Sprijinul este GRATUIT. Sunt tehnician nutritionist specializat in diete alimentare si diabetologie. Pentru contact ma gasiti pe fb Tiberiu Cosmin Coman din Constanta.
0
28-02-2019, ora 18:49
Elena09hg
Nu este medic/terapeut
Elena09hg
Buna ziua, ma numesc Mirabela, am 24 de ani si 1.56 inaltime si am doar 45 de kg, as vrea sa ma ingras pentru ca sunt prea slaba, nu ma simt bine in pielea mea si as vrea foarte mult sa ma ingras, am incercat mai multe tipuri de vitamine dar nici un rezultat, va rog mult daca ma puteti ajuta cu un sfat.Mi-am facut analizele totul e in ordine insa nu ma pog ingrasa, doar pe timpul sarcinii am pus cateva kg dar in 2 luni am redevenit la greutatea de dinainte.Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  • Fumatul deteriorează o parte vitală a creierului
  •