vreau sa slabesc

28-08-2010
oana b
Nu este medic/terapeut
oana b
buna am 18 ani si jumatate 164 si 62 de kg stiu ca nu sunt foarte multe dar nu imi place asa. mereu am fost mai plinuta. in ultimul timp nu am mai putut sa fac miscare din cauza unor probleme la picioare. as vrea sa ma slabesc asta deoarece nu imi doresc ca lumea sa ma arate cu degetul dar si din cauza ca nu ma simt bine asa va rog sa ma ajutati. am tinut tot felul de diete dar nu a mers ciu nici una pana acum. va multumesc
1 comentarii
0
31-08-2010, ora 15:27
Silvia_Titulescu
Nu este medic/terapeut
Silvia_Titulescu
Bună Oana. În primul rând, să ştii că te înţeleg perfect - ce înseamnă să se uite oamenii într-un anumit fel la tine, să facă diverse comentarii la adresa ta. La un moment dat, ajungi să îţi doreşti să nu mai ieşi din casă. Îţi pierzi interesul pentru foarte multe lucruri care înainte te pasionau. Indiferent câte kilograme ai în plus, că sunt 5 sau 20, tot te poţi simţi deprimată şi nemulţumită de sine.
Şi eu am trecut printr-o situaţie asemanatoare. Eu am avut mult mai multe kilograme în plus. Şi am încercat şi eu diete. Numai că, datorită lor, m-am îmbolnăvit. Te sfătuiesc să ai grijă de tine ! Pentru că nu merită să ai probleme de sănătate. Poate că acum nu îţi dai seama dar crede-mă, atunci când ajungi să te operezi datorită faptului că ai ţinut diete de înfometare, realizezi cât de importantă este sănătatea ta pentru tine.
În al doilea rând, înainte să începi să slăbeşti, trebuie să accepţi faptul că acest proces, de scădere în greutate, este un maraton şi nu un sprint. Nu trebuie să te grăbeşti să ajungi la linia de sosire, pentru că rişti să te împiedici şi să te loveşti. Dacă se întâmplă acest lucru, îţi va fi foarte greu să te ridici.

În al treilea rând, la vârsta ta, înainte să începi vreo dietă oarecare, mai bine ai apela la sfatul unui medic nutriţionist. Acolo vei găsi persoane înţelegătoare care te vor ajuta şi să scapi de aceste kilograme în plus dar şi să scapi de frustrarea pe care acestea au adus-o în viaţa ta. Nu vei primi de la ei o simplă dietă. Ei se ocupă atât de partea legată de nutriţie, dar şi de partea legată de psihologie, ca să descopere ce te-a determinat pe tine să acumulezi acele kilograme.
Îţi urez mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.