vreau sa slabesc

08-11-2013
sv1964
Nu este medic/terapeut
sv1964
Am 49 de ani, 168 cm, 87 kg.anul trecut am lucrat in strainatate doua luni si din cauza stresului, mers pe jos ajunsesem la vreo 72 kg, dar venind acasa m-am ingrasat la loc.am inceput sa nu mananc paine, nu grasimi, mezeluri, prajeli, nu cafea, bauturi acidulate..apa beau dar nu pot nivi fortat sa beau 2 l dar mai incerc..as vrea o dieta cam de cate calorii am nevoie ptr a slabi...de ceva timp ma dor picioarele rau...din cate am citit e net, greutatea in plus este o cauza a durerii..ajutati-ma cu o dieta
3 comentarii
0
08-11-2013, ora 13:33
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Eu nu te-as sfatui sa te bazezi pe diete. Orice dieta tinuta iti va adauga la sfarsit inca cateva kg. Incearca sa schimbi modul de viata. Sa nu te ridici niciodata de la masa satula, sa nu mananci produse de patiserie, sa incerci sa mananci legume cat mai multe, sa bei apa suficienta si sa faci miscare (mersul pe jos ZILNIC, cel putin 30 min, intr-un rimt mai alert cred ca e el mai indicat). Inteleg ca ai probleme cu coloana si artroza... incearca sa pui cimbru de camp cu ulei de masline la macerat si sa-ti faci frectii zilnice la toate incheieturile si la coloana. Din pacate cu ocazia menopauzei toate se aduna. Si inca un sfat pe care ti-l dau ca sa previi osteoporoza... vorbeste cu un medic si vezi ce doza de vitamina D este indicat sa iei... am inteles ca este foarte foarte importanta mai ales in lunile de iarna. Sanatate
0
12-01-2016, ora 09:51
karina00
Nu este medic/terapeut
karina00
Dietele si exercitiile de slabit sunt printre cele mai bune metode folosite pentru slabit. Cel putin exercitiile ar trebui sa se faca in fiecare zi, chiar si dupa ce ai slabit pentru o mentinere mai buna a greutatii ideale.
0
08-03-2016, ora 13:50
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Este o diferenta intre dietele dezechilibrate, restrictive, cu un numar periculos de mic de calorii si o dieta, adica un plan de alimentatie sanatoasa, in functie de obiectivul pe termen scurt (slabit, ingrasat, sarcina, diverse patologii), dar mai ales pe termen lung, pentru mentinerea starii optime de sanatate.

In cel de-al doilea caz, da, acest tip de dieta, insotita de activitate fizica moderata (si mersul pe jos 30- 60 de minute, in fiecare zi, este considerat activitate fizica) poate fi utila in procesul de scadere in greutate.

Pentru prescrierea unei diete personalizate este indicat sa se consulte un specialist in nutritie. Acesta trebuie sa tina cont de greutatea dvs, inaltimea si alti indicatori, dar mai ales de preferintele dvs. alimentare, de programul dvs, astfel incat dieta sa fie suficient de adaptata incat sa va fie usor sa o urmati.

Rezultatele vor fi vizibile in timp. De exemplu, in cazul unei diete bine conduse de un specialist, in urma unei restrictii moderat calorice, al alimentatiei echilibrate si al efortului fizic, se pot pierde aproximativ 450- 500 g pe saptămână, aproximativ 2 kg pe luna. Aceasta transformare, desi nu pare spectaculoasa poate fi mentinuta pe termen lung si nu expune organismul la riscuri (malnutritie, diferite deficite).

Pe langa pierderea in greutate, obiectivul principal al fiercarei modificari a stilului de viata este mentinerea sanatatii si integritatii organismului !!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.