vreau sa slabesc sa fiu sanatoasa

01-08-2015
ionescu camelia
Nu este medic/terapeut
ionescu camelia
in urma cu 8 ani, am facut tiroidectomie, de atunci sincer mananc haotic si am luat 30 kg...am 164 si am 85 kg, am multi lipomi de gras sub piele...TGP 110, TG 48, GGT48, LDL 241, ficat persistent gras, cu durere in partea dreapta ce se lasa in picior, oboseala, glicemie 117, mereu am oscilatii la pastila de eutirox, cresc in greutate, pastila se mareste, dar imi inebunesc ficatul.am perioade cand mi e foame mai mereu, si doresc dulciuri, sau ce o fi, serviciul e sedentar, merg putin pe jos, am incercat sa fac bicicleta, ma dor incheieturile picioarelor, apa beau cam 2 litri, acum am inceput cu ceai verde...am incercat herba life timp de 2 saptamani, am slabit 3 kg, apoi am luat 7, va rog am nevoie disperata de o dieta hipo calorica, din pacate nu sunt acasa, si uk, are medici, darnu cu pregatirea celor de acasa...aici in loc sa mi scada pastila de eutirox, mi a marit o, de tremur plang nu dorm, va rog tare am nevoie de un consiliu..multumesc mult, daca este si contra cost
4 comentarii
0
04-08-2015, ora 11:38
Terapeut Carmen Meresz
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, TIMISOARA
Terapeut Carmen Meresz
Buna ziua,
D-na Ionescu, ar trebui sa luati legatura cu un nutritionist din localitatea dvs.
Tinand cont ca tiroida este extirpata, aveti o steatoza hepatica(ficat gras)aveti nevoie de un program de mese corespunzator afectiunilor dvs.
Dietele luate la intamplare de pe internet nu functioneaza.
Primul pas pe care trebuie sa il faceti pentru ca organismul sa poata functiona este o detoxifiere, apoi o alcalinizare si abia dupa aceea terapia nutritionala conform dezechilibrelor si afectiunilor existente.
Sanatate!
0
07-08-2015, ora 23:24
ionescu camelia
Nu este medic/terapeut
ionescu camelia
multumesc foarte mult, din nefericire nu sunt in tara, am rugat medicul meu sa mi dea o trimitere la nutritionist dar refuza, iar preturile in privat depasesc bunul simt, stiu ca trebuie avut grija cu organismul meu, saru mana
0
07-08-2015, ora 23:26
ionescu camelia
Nu este medic/terapeut
ionescu camelia
va rog d na doctor daca pute ti ce pot lua pentru detoxifiere, ce ar trebui sa fac?
0
25-04-2016, ora 16:01
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Din pacate consultanta nutritionala nu este recomandata a se realiza in lipsa unei evaluari amanuntite realizate de catre specialist. Sunt multe lucruri care ar putea fi pierdute din vedere, prin urmare ideal ar fi sa consultati un specialist in nutritie (RD, registred dietitian).

Intre timp, este indicat sa aveti o dieta echilibrata si sa continuati sa mergeti pe jos cat puteti, inainte sa apara disconfortul sau durerile. Indicat ar fi sa va interesati de investigatii suplimentare in privinta simptomelor pe care le acuzati la nivelul incheieturilor.

Va pot oferi o serie de recomandari generale pentru o alimentatie sanatoasa, usor adaptata la greutatea si inaltimea declarate de dvs.. Aceste recomandari sunt orientative si necesita a fi adaptate in functie de preferintele dvs. alimentare, insa nu poate fi considerate complete din punct de vedere nutritional, in lipsa informatiilor suplimentare cu privire la alimentatia curenta si a masuratorilor antropometrice auxiliare.

- consumati 6-8 portii de carbohidrati complecsi (cereale integrale fara adaos de zahar- 30 g fulgi de ovaz, grau integral, hrisca, etc.; 1 felie paine integrala 50 g/ 30 g paine alba; 1 cartof mediu fiert/copt; 1 portie orez/ paste fainoase integrale- 70-100 g nefierte, etc.)
- 2 portii de fructe proaspete zilnic, intregi (nu sub forma de sucuri);
- cel putin 3 portii de legume frunzoase sau fara amidon (legume cu frunze verzi, rosii, ciuperci, broccoli, etc.), legume radacionoase (telina, sfecla, morcov);
- 1-2 portii de lactate (200 ml lapte, 150 ml iaurt/sana/kefir, maxim 80 g branza de vaci/ telemea, etc.);
- 1-2 portii carne slaba de pui, curcan, peste sau ou;
- 1 portie de fructe sau seminte oleaginoase (aproximativ 30 g);
- 1-2 portii leguminoase (naut, linte, mazare, fasole boabe, soia);

In momentele in care manifestati pofte alimentare, in special de dulciuri, este indicat sa aveti in preajma dvs. gustari sanatoase precum iaurtul, semintele oleaginoase, fructele, in portiile recomandate. Evitati pe cat posibil consumul de dulciuri rafinate, alimente de tip fast-food, consumul de bauturi racoritoare dulci carbo/necarbogazificate si a bauturilor alcoolice.

Consumati cu prudenta ceaiul verde! Incercati sa evitati consumul suplimentelor alimentare sau a ceaiurilor de plante, in special daca urmati un tratament medicamentos cronic. Ar putea avea loc interactiuni intre plantele/suplimentele administrate si medicamente; fie diminueaza efectul acestora, fie il amplifica, crescand astfel riscul de toxicitate.

Aveti de asemenea grija in privinta dietelor de detoxifiere, sa nu va induceti deficite nutritionale in cazul in care aceasta este monotona sau doar lichida si/sau semi-lichida. Organismul are nevoie de varietate in privinta consistentei alimentelor si a nutrientilor din toate grupele alimentare, oferita intr-o forma cat se poate de naturala si cat mai putin procesata (limitand consumul de mezeluri, produsele tip fast-food, etc) si preparata termic corespunzator (fierbere, gratar, coacere, evitand pe cat posibil consumul de alimente prajite).

Incercati sa desfasurati activitati care sa va relaxeze si sa va ajute in gestionarea stresului. Si acest lucru ar putea afecta starea dvs. de sanatate!

Aveti grija de dvs!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.