xiaflex- tratament Dupuytren

09-05-2012
Danutza_1515
Nu este medic/terapeut
Danutza_1515
Buna ziua! Sunt studenta la medicina Carol Davila, Buc, an 5 si as vrea sa stiu daca in Romania se foloseste injectarea colagenazei pentru Dupuytren (am inteles ca xiaflex este preparatul utilizat in afara).
Mama, 55 de ani, diabetica (noninsulino-dependent) a fost diagnosticata cu aceasta maladie la niv policelui mainii stangi. Nu am observat inca acel 'frau' caracteristic, insa are noduli durerosi la baza articulatiei metacarpo-falangiene iar degetul este in flexie continua. A facut fizioterapie, insa fara niciun rezultat. Boala a progresat in mai putin de 3 luni cu reducerea aproape completa a functionalitatii policelui.

Care este cea mai buna optiune terapeutica? Iar in caz ca aveti informatii despre Xiaflex, unde si cui ma pot adresa?

Cu stima,
Dana Fatu
3 comentarii
0
10-05-2012, ora 17:09
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Un punct de vedere.
Din cite i-mi amintesc, substratul morfopatologic al boalii Dupuytren sunt ligamentele. Se pare ca in cazul mamei tale nu este vorga de boala Dupuytren [avind in vedere ca nu se observa ligamentele indurate] ci de o afectiune a tesutului conjunctiv periarticular sau articular probabil ca o consecinta a diabetului.
Din punctul meu de vedere ar fi util un consult neurologic pentru a elimina o eventuala neuropatie periferica.
Nu cred ca Xiaflex ar fi o solutie satisfacatoare avind in vede ca boala are o origine dismetabolica. Cu cuvinte simple strategia cea mai utila ar fi reechilibrarea metabolica a mamei tale.
0
29-08-2015, ora 13:16
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Xiaflex nu se foloseste in Romania. Este o optiune foarte scumpa ( aprox 800 euro injectia ) ale carei rezultate pe termen lung sunt usor superioare aponeurotomiei percutane, care nu necesita decat un ac.

Prin urmare, chiar daca ar fi disponibila, nu cred ca este solutia indicata.

Singura solutie este interventia chirurgicala, care insa trebuie efectuata doar cand trebuie ( este o boala cu evolutie imprevizibila, care se poate si opri in evolutie, prin urmare stadiile incipiente nu sunt indicat a se trata chirurgical).

Din cate stiu, in Germania a fost initial aprobat tratamentul pentru ca ulterior sa fie scos din uz.

Cu respect,
Mitrulescu Catalin, medic specialist ortoped
0
28-11-2015, ora 13:24
cavit
Nu este medic/terapeut
cavit
Eu am testat cu un oarecare succes un laser de 808 nm la intesitati de caa 1w, cm2, putereaera 5w asa ca putem prinde cate 5 cm odata in expuneri zilnice de cateva minute, sa produs o inmuiere atesuturilor si imbunatatirea moblitatii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.