Yoga si Tae Bo

13-08-2010
szaby_n
Nu este medic/terapeut
szaby_n
Buna ziua as avea o curiozitate vreuna din cele 2 este bun pentru cresterea mobilitatii sau este doar markenting

Va multumesc anticipat
11 comentarii
0
13-08-2010, ora 17:28
alinaLeo
Nu este medic/terapeut
alinaLeo
Yoga sigur e...tae bo nu stiu...
0
13-08-2010, ora 23:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Szaby_n, în ce sens doriţi să vă creşteţi mobilitatea?

Numai bine!
0
22-01-2011, ora 09:26
andra_scooter
Nu este medic/terapeut
andra_scooter
Tae Bo este un bun sport pt dezvoltarea mobilitatii..eu il practic de 1 an jumate.
0
25-01-2011, ora 08:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Yoga este o practică eterodoxă! Nu ştiu cum o fi Tae Bo...; dar mă voi documenta :)
Toate cele bune,
Mr. Nick

P.S. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
0
15-09-2011, ora 22:58
bella-rosa
Nu este medic/terapeut
bella-rosa
buna ziua ! as vrea sa stiu daca este bine ca o persoana cu religie crestin-ortodoxa sa practice yoga, tae-bo...mersi !
0
16-09-2011, ora 09:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Bella~Rosa, yoga, sub toate tipurile şi formele ei, foloseşte forţe autovindecătoare şi transformatoare de-a dreptul malefice, care efectiv "spală creierul" şi îndobitocesc (nu pe degeaba yoghinii MISA, cei conduşi de mult prea celebrul Gregorian Bivolaru, au fost şi sunt implicaţi în tot felul de acţiuni negative, de la vandalizări până la orgii sexuale în public). Feriţi-vă de YOGA, dacă nu doriţi ca viaţa dv. să ia o turnură negativă!
În concluzie, NU, nu este bine ca o persoană creştin-ortodoxă să practice yoga.
În ceea ce priveşte Tae-Bo, un sport asemănător cu gimnastica aerobică, chiar nu am găsit nimic care să-l incrimineze ca fiind eterodox, cel puţin teoretic.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
16-09-2011, ora 19:44
natalina
Nu este medic/terapeut
natalina
Buna ziua! dar ce puteti spune despre meditatie? este bine sa meditam noi cei de religie ortodoxa?sau...Va mutumesc!
0
26-09-2011, ora 01:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Natalina, puteţi să meditaţi. Depinde însă la ce meditaţi.
Meditaţia - procesul de examinare profundă a unei idei, situaţii sau probleme - poate deveni nocivă, dacă este practicată în acord cu unele principii orientale, principii care condiţionează meditaţia de recitarea mentală a unor incantaţii cu care Creştinismul şi Ortodoxia nu au nimic în comun.
La ce v-aţi referit, mai exact, când aţi spus meditaţie?
Aştept răspunsul dv.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
02-12-2011, ora 10:31
Cuvant_bun
Nu este medic/terapeut
Cuvant_bun
Asa cum arata B.K.S. Iyengar, poate cel mai de seama yoghin contemporan, asa cum gramatica nu apartine unei limbi (exista gramatica limbii sanscrite, gramatica limbii engleze, a limbii franceze etc.), tot asa si yoga nu apartine unei religii. Yoga a luat fiinta cu mult inaintea aparitiei marilor sisteme religioase. Eu cred ca la inceput a fost yoga si apoi s-a nascut religia. Multi yoghini importanti sunt atei. Interesant ca unii bolnavi incurabili apeleaza la yoga ca o ultima speranta pentru tratarea bolii lor. Yoga promite mult si se pare ca au existat cazuri de vindecari "miraculoase". Totusi exista destui gurusi (maestri) falsi.
0
10-12-2011, ora 01:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate/Stimată drule/dle/dră/dnă Cuvant_bun, ba mă tem că yoga aparţine unei religii, şi anume religiei hinduse, care, pe alocuri, se intercalează cu unele principii contemplative budiste (yoga NU poate fi separată de religiozitate). În India şi în întreaga lume, yoga este privită ca fiind un mijloc de desăvârşire atât fizică, precum şi spirituală, deşi ea NU conduce la nicio desăvârşire, ci, din contră, conduce la involuţie masivă, cu precădere la nivel spiritual.
Mai întâi nu a fost yoga şi abia apoi religia, aşa cum credeţi dv., ci exact invers. Yoga este una din cele 6 şcoli ale filozofiei hindu, bazată pe meditaţie ca o cale spre auto-cunoaştere şi eliberare.
Unul dintre textele hindu care stabileşte bazele yoga conţine şi Bhagavad Gita, iar de când a fost scrisă Bhagavad Gita, ramurile principale ale yoga au fost clasificate astfel: Karma Yoga (Yoga acţiunii în lume), Jnana Yoga (Yoga înţelepciunii şi a silinţei intelectuale), Bhakti Yoga (Yoga dăruirii către Dumnezeu) şi Dhyana Yoga (Yoga meditaţiei).
În toate ramurile yoga, ţelul final este atingerea unei stări eterne de conştiinţă perfectă; această perfecţiune ia forma mokşei, o stare în care gândurile încetează şi apare experienţa unirii beatifice cu Supremul Brahman sau experienţa creării unei relaţii eterne cu Vişnu sau cu unul dintre avatarele lui, precum Krişna sau Rama, adică, mai exact, cu nişte zei 100% păgâni.
După tot ce aţi citit ce am scris până acum tot mai insistaţi să susţineţi faptul că yoga nu aparţine niciunei religii?
Îmi cer iertare, dar acesta este adevărul, şi anume: yoga este o practică anti-creştină; ea DISTRUGE omul sufleteşte şi îl îndepărtează de lumina cea adevărată, aruncându-l direct în 'braţele întunericului deghizat în lumină falsă'.
Sfatul meu umil, care vizează toţi oamenii, este acesta: dragi oameni, în special creştini, staţi cât mai departe de yoga, dacă doriţi să nu vă murdăriţi fiinţele cu un noroi care, în majoritatea cazurilor, nu mai poate fi spălat.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
24-10-2012, ora 02:10
irinabulgaru
Nu este medic/terapeut
irinabulgaru
Despre yoga deja am aflat ca nu este in acord cu ortodoxia, tot ce am gasit despre tae-bo este prea putin ca sa imi pot da cu parerea, dar cred ca, din moment ce tae-bo este o activitate care se trage din taekwondoo(arta martiala) nici ea nu prea e in acord cu ortodoxia.

Artele martiale nu se bazeaza doar pe exercitii fizice, ci si pe exercitii mentale, unele avand implicatii religioase.

Sunt multe practici orientale, care au la baza principii si idei filozofice religioase(total diferite de Ortodoxie) si care putem spune ca au 'invadat' terioriul medicinei, cum ar fi homeopatia, tratamentele holistice, acupunctura, biorezonanta, bioenergie, reflexoterapie, yumeiho etc toate se bazeaza pe concepte religioase diferite de conceptele religioase ortodoxe.
1. Aici as vrea sa mentionez ce inseamna ortodoxie, cuvantul vine din lb greaca si s-ar traduce 'dreapta credinta'.
2. Nu contest faptul ca se pot 'vindeca' oamenii cu acest gen de terapii, dar ca si crestini-ortodocsi trebuie sa tinem seama cine ne vindeca? pentru ce ne vindecam? si mai ales care este cauza reala pentru care ne inbolnavim?
In cazul terapiilor orientale fortele ce sunt folosite pt a vindeca sunt malefice, si apoi ce folos sa fii vindecat trupeste, dar sufleteste sa fii in suferinta. Orice suflet care este departe de adevar se afla in suferinta... trebuie sa fim foarte atenti... trist este ca toate aceste terapii sunt prezentate ca fiind ceva inofensiv, imbinate cu medicina clasica.

De ce ideile si conceptele Ortodoxiei sa nu fie introduse in activitatea medicala, sa se pomeneasca de slujbele Bisericii de care apartinem noi romanii, crestin-ortodocsi, ca vindecarea e aici in gradina noastra si nu avem nevoie de practici orientale ca sa ne vindecam. Noi avem preoti, avem Taina Spovedaniei, Taina Sfantului Maslu - taina vindecarii trupesti si sufletesti, Sfanta Liturghie. Iar medicina clasica poate lucra foarte bine cu ortodoxia. E trist ca suntem dispusi sa incercam tot ce vine atat din orient cat si din occident, dar respingem cu stoicism ceea ce vine din credinta neamului nostru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Yoga tae bo

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O singură sesiune de yoga poate reduce eficient stresul pe termen scurt
  • Yoga ar putea reduce inflamația din sindromul metabolic
  • Beneficiile Yoga asupra persoanelor cu afecțiuni cardio-vasculare
  • Yoga - beneficii conform studiilor
  • Exercițiile yoga mențin o bună sănătate cardiovasculară
  • Ar putea fi yoga un mijloc de ameliorare a artritei reumatoide?
  • Ce beneficii are yoga în tratamentul insuficienței cardiace?
  •