Zgarietura de catelus - biceps si palma

17-06-2012
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Am fost la un prieten acasa, care are un catelus (tin sa mentionez ca sta la bloc). M-am jucat cu el si probabil ca l-am enervat ca la un moment dat m-a zgariat de biceps si de palma. La biceps m-a zgariat destul de serios, aproape sa imi dea sangele. M-am dus la baie si am turnat spirt (nu stiu cat de bun era ca nu ma ustura deloc, poate din cauza ca nu era deschisa zgarietura), apoi cand am ajuns acasa, am pus si parfum pe locul acela.
Tin sa mentionez ca nu am fost la spital pentru vaccin, pentru ca mi s-a mai intamplat odata cu un maidanez sa ma zgaraie asemanator, pe strada, iar cand am fost la spital, mai ca au inceput sa rada de mine, dar in fine mi-au facut vaccinul.
De asemeni, prietenul meu mi-a zis ca acest caine a fost vaccinat. Dar totusi, putin anxios, ma ingrijorez sa nu se intample ceva mai rau. A trecut cam o luna de atunci si nu am nimic, dar poate sa imi spuna cineva daca risc ceva si ce ar trebui sa fac?
14 comentarii
0
18-06-2012, ora 16:56
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Are cineva vreo opinie?
Tin sa mentionez ca m-a zgariat cu coltii.
0
18-06-2012, ora 20:43
phiX174
Nu este medic/terapeut
phiX174
Nu cred ca ar trebui sa ai un motiv asa de mare de ingrijorare. Odata ce a trecut o luna si nu ai patit nimic, nici nu cred ca vei pati ceva. Oricum, si cainele era vaccinat deci ar fi ok. Dar ca sa fii sigur, intreaba si medicul de familie. Cand ti-ai facut ultima oara analizele la sange?
0
18-06-2012, ora 21:04
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Muult timp in urma. M-am ingrijorat foarte tare, mai ales ca am vazut ca rabia nu prea se trateaza si este letala in scurt timp, iar anxietatea care o am ma face sa traiesc si mai intens aceasta problema.
0
18-06-2012, ora 21:24
UnTipMisto
Nu este medic/terapeut
UnTipMisto
Cheyenne, calmeazate, incearca sa citesti mai putin, nu mai fi asa negativ, iti povestesc din experienta mea sa te calmez, acum 10 ani am fost muscat de un maidanez, nu am facut nici un vaccin. dupa ce am devenit anxios, mergand la spital am fost agatat de un caine, , , ghici ce am facut. ce faci tu acum, am fost mi-am facut vaccin, etc, daca, esti asa panicos fugi si fati antirabic 1 acum unu peste 10 zile, daca cainele prietenului tau nu moare, nu trebuie sa-ti mai faci griji. Sunt citeva simtome care indica rabia, nu ti le spun ca ai sa ti le induci, anunta-ma peste 3 zile cum te simti. stai calm si nu te panica nu se intampla nimic, asa suntem noi anxiosii gandim cat mai negativ... ia gandestete tu daca saracul caine tea muscat si devine si el anxios ??? o sa se sperie din orice si nici sa te mai vada nu va putea, fac pariu ca daca te musca o capusa te gandeai ca faci borelia. Fi barbata :)
0
18-06-2012, ora 21:27
UnTipMisto
Nu este medic/terapeut
UnTipMisto
Scuze... acum am citit si mai atent, a trecut o luna ?????, pai daca nu ai muscat pe nimeni... si cainele traieste cauta alta ocupatie, aduti aminte de alt eveniment si panicheazate de acela, asta e prea vechi sa-mi mai faci griji.
0
18-06-2012, ora 21:40
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
O luna si jumatate, cam asa. Mi-am adus aminte de asta ieri, cand am vorbit cu varamea cum ca nu stiu ce individ a murit de la o pisica care l-a muscat si azi am inceput sa citesc, cum fac de obicei, pe net. Si m-am panicat, de m-am dus la maicamea tremurand. :|
0
18-06-2012, ora 21:41
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Sau chiar doua luni, prin aprilie parca s-a intamplat asta. Oricum cainele este agitat rau saracu' in mediul in care traieste cu prietenul ala, mai are un coleg in gazda si sta singur si de obicei colegul asta al lui il cam bate, saracul caine, plus ca se da petreceri la ei in casa si cainele fuge de colo-colo.
0
18-06-2012, ora 21:42
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Iar tu ai spus ca te-a muscat un maidanez acum 10 ani si nu ai facut vaccin, apoi spui ca ti-ai facut, sau cum, ca nu inteleg.
0
18-06-2012, ora 21:49
UnTipMisto
Nu este medic/terapeut
UnTipMisto
Parerea mea este ca, cainele are de suferit nu tu. saracul caine va deveni anxios. Cheyenne fi mai pozitiv, trec 2 luni si tu te gandesti ca ai rabie ???? pai pina acum muscai 1-2 oameni, nu ai fi putut sa bei apa. erai prin terapie demult. Fi pozitiv te rog eu, incearca sa vezi partea buna a lucrurilor, nu vezi nimic bun, nu te mai gandi... Cauta alceva, in capul tau e numai gandul ca vei muri din ceva..., schimba gandul asta, ia gandestete cum poti sa faci rost de bani sa-ti iei o vila cu 2 etaje.
0
19-06-2012, ora 07:24
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Sincer, nu pot. Probabil o sa mai treaca cateva zile pana o sa ma calmez. :|
0
19-06-2012, ora 08:32
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Si continui sa citesc pe net despre astea, doamne, ce frica imi e.
0
19-06-2012, ora 11:18
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Vaccinul isi mentine proprietatile mai mult timp dupa administrare? Ca eu am facut unul prin decembrie 2011 cand am fost de asemeni zgariat de un maidanez.
0
20-06-2012, ora 15:17
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Sigur tu ai nevoie de un psihiatru nu de un vaccin anti rabic !
0
20-06-2012, ora 18:58
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Stiu si asta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: animalele de companie

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii sunt mai mulțumiți de relația cu animalul de companie decât de relația cu frații
  • Câinii de companie ajută copiii să se simță mai puțin stresați
  • Animalele de companie pot îmbunătăți sănătatea mentală
  • Boli pe care le putem lua de la animalele de companie
  • Dormind în pat cu animalul de casă - implicații medicale
  • Deținerea unui câine, asociată cu o sănătate cardiovasculară mai bună
  • Proprietari de câini au o speranță de viață mai lungă
  •