Zona zoster si sarcina (23 saptamani)

29-07-2008
lorellay1
Nu este medic/terapeut
lorellay1
Buna ziua.
Sunt insarcinata in 23 saptamani 4 zile.Am intrat in contact cu bolnav de Zona Zoster.Locuim impreuna cateva zile.
Care sunt riscurile pentru mine si fat?
Am avut varicela in copilarie iar la testul Torch herpesul mi-a iesit asa:
3 Anti-HErpes IgG 1/2 CHEMI-clt, DIASORIN POZITIV
Interval biologic de referinta
negativ

4 Anti-HErpes IgM 1/2 CHEMI-clt, DIASORIN NEGATIV
Interval biologic de referinta
negativ

De vreo 2 zile ma doare spatele si ma simt parca fac gripa.Azinoapte am avut si temperatura 38. Am luat un paracetamol.E ok?Algocalmin pot face injectabil?

Deci care sunt riscurile sa fac Zona Zoster si cat e de periculoasa acum(la 23 saptamani) pentru fat?
Multumesc
5 comentarii
0
31-07-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Varicela si Zona Zoster au ca etiologie virusul varicelo-zosterian; daca ati facut varicela, aveti imunitate, nu o sa mai faceti boala in urma contactului cu un bolnav cu varicela sau Zona Zoster si nu exista risc pentru fat; Daca Ig G si IgM pentru herpes sunt negative( pentru HSV tip 2??) inseamna ca sunteti susceptibila la infectia herpetica, medicul ginecolog va monitorizeaza pe parcursul sarcinii si poate recomanda repetarea periodica a anticorpilor Ig G si Ig M ;Daca aveti febra, putei lua Paracetamol; numai bine
0
01-08-2008, ora 00:00
lorellay1
Nu este medic/terapeut
lorellay1
Multumesc pentru raspuns...
Am scris ca IgG-ul pentru herpes este pozitiv. Medicul meu gineco este in concediu. Si mai rau e ca tot fac febra fara nici un alt simptom. Am facut analizele de sange si urina si au iesti bine.
Ar putea fi o infectie virala, o boala contagioasa?Daca da..cand erupe?Si afecteaza fatul la 23 saptamani de sarcina?
0
01-08-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Infectia herpetica va fi transmisa prin placenta numai in cazul unei primoinfectii( infectie primara cu herpes in cursul sarcinii);In cazul recidivelor( asta inseamna ca sunt deja prezenti anticorpi Ig G ca urmare a unei primoinfectii survenite inaintea sarcinii ), infectia fatului poate surveni in cursul nasterii pe cale vaginala, daca sunt prezente eruptii la nivelul cailor genitale ( recidiva aparuta dupa 28 de saptamani de sarcina).Nu am inteles ce fel de anticorpi Ig G sunt prezenti: anti HVS1 sau antiHVS2? Mai multe amanunte va poate da un medic ginecolog;Ar fi bine sa luati legatura cu medicul dumneavoastra . Numai bine
0
13-08-2009, ora 11:54
bianca.haraga
Nu este medic/terapeut
bianca.haraga
Buna ziua,
Eu sunt insarcinata in 37 saptani, iar mama tocmai a aflat ca are zona zoster. Initial am crezut ca si-a ars pielea cu carmol pt ca o durea spatele si s-a frectionat o sticla intreaga de carmol. Eu am uns-o cu crema de galbenele si sunt un pic speriata, mai ales ca analizele mele se prezinta in felul urmator: absenti AC IgG anti-HSV 2.
De asemenea mediul meu este in concediu, vine peste 2 saptamani. Eu n-am niciun fel de simptom cum ca mi-ar apare vre-o iritatie, dar nu stiu ce sa fac.
Maine ma duc sa repet analiza, dar nu stiu ce sa fac in cazul in care rezultatul este pozititv. Trebuie sa fac cezariana?
0
18-06-2011, ora 22:57
magdalena g
Nu este medic/terapeut
magdalena g
buna eu am 38 de ani acum 3 ani am, facut Zona Zoster, la inceput nu am stiut ce am am crezut ca sant muscata de o insecta si m-am infectat, dar dupa 3 sapt am aflat ca am zona zoster.Ce a fost mai greu ca doctorii nu au stiut ce am si nu mi-a dat niki un tratament, acum dupa 3 ani mai am inca dureri in mana si rana de am avut-o s-a vindecat foarte greu abia dupa 2 luni..mi-a sapat in carne si mi-a puroiat.Mi-au luat probe sa vada ce am dar nu au gasit raspunsul.Acum dupa 3 ani am facut herpes, doctorul mi-a spus ca sant din aceeasi grupa de virus.
Am luat Lyrica un medicament puternic, dar din pacate nu mi-au trecut dureriile.acest medicament l-am luat acum dupa 3 ani deoarece aveam dureri f puternice in bratul drept, exact unde am avut rana.
Daca a mai patit cineva la fel ca mine va rog sa iumi scrieti.multumesc foarte mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Testul/panelul TORCH
  • Motivul pentru care cel mai recent vaccin pentru Zona Zoster este eficient în proporție mai mare de 90%
  •