Fresenius plăteşte două miliarde de dolari pentru achiziţionarea producătorului american de dispozitive pentru dializă NxStage

Data publicarii: 08-08-2017

Fresenius Medical Care (FMC), cel mai mare furnizor de servicii şi produse pentru tratamentul bolnavilor cu insuficienţă renală, va plăti aproximativ două miliarde de dolari pentru a achiziţiona producătorul american de dispozitive pentru dializă NxStage, transmit MarketWatch şi Reuters.

Compania germană va plăti 30 de dolari pentru fiecare acţiune NxStage. Acordul ar urma să fie finalizat anul viitor şi va permite extinderea prezenţei FMC pe piaţa din SUA.

Tranzacţia a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al NxStage, dar trebuie să obţină aprobarea de la acţionarii companiei americane şi de la autorităţile de reglementare, se arată într-un comunicat al Fresenius Medical Care.

NxStage, cu sediul în Lawrence, Massachussetts, are 3.400 de angajaţi şi a avut anul trecut venituri de 366 de milioane de dolari.

În urma finalizării tranzacţiei, Fresenius se aşteaptă să-şi scadă costurile cu aproximativ 80-100 de milioane de dolari în următorii 3 - 5 ani.

Fresenius Medical Care face parte din gigantul german Fresenius SE & Co. KGaA.

Luni, acţiunile Fresenius au scăzut cu 0,4% la Bursa de la Frankfurt, după anunţarea tranzacţiei.

Fresenius Medical Care este lider de piaţa din România, oferind sisteme complexe de tratament, respectiv maşini şi consumabile pentru dializă precum şi servicii medicale private de dializă.
Sursa: Agerpres, 08-08-2017, Vizualizari 46
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK