Fumatul pasiv reduce bariera imunologică și poate accelera dezvoltarea tumorilor

Fumatul pasiv reduce bariera imunologică și poate accelera dezvoltarea tumorilor
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că anual sunt 600.000 decese la nivel mondial cauzate doar de fumatul pasiv și doar în Austria, 2 sau 3 persoane mor zilnic ca rezultat al fumului de țigară inhalat.

Un studiu recent publicat în jurnalul Scientific Reports prezintă cercetarea din cadrul MedUni Vienna și Messerli Research Institute, ce a vizat identificarea compusului organic acroleina (aldehida acrilică) ca fiind una din principalele cauze de distrugere a barierei de protecție imunologică împotriva tumorilor cauzare de fumatul pasiv.

Când oamenii fumează, acroleina este eliberată în atmosferă prin fum. Acroleina este o substanță toxică și afectează materialui genetic al organismului. Inhibă răspunsul sistemului imunitar prin intermediul celulelor T reglatoare, cele care accelerează dezvoltarea tumorilor. Până în prezent nu se știa că acroleina poate suprima răspunul imunologic nu doar în tipul inhalării fumului de țigară, ci și după aceea,

Acroleina nu este produsă doar de fumul de țigară, ci și când grăsimi de natură vegetală sau animală sunt supraîncălzite, de exemplu în timpul prăjirii. Arderea cernelurilor tipografice, a biodieselului sau a  cearei eliberează, de asemenea, acroleină.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 31-03-2017 | creare: 31-03-2017 | Vizite: 722
Bibliografie
Passive smoking—acrolein inhibits immune response, hence accelerating tumour growth, link: https://medicalxpress.com/news/2017-03-passive-smokingacrolein-inhibits-immune-response.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Fumatul părinților crește riscul de îmbolnăvire la copii
 • Legislația pentru combaterea fumatului în spațiile publice închise salvează vieți!
 • Ce efecte are fumatul pasiv la copii?
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK