Galaţi: Peste 200 de elevi s-au prezentat la cursuri cu păduchi

Data publicarii: 04-10-2017

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a finalizat centralizarea rezultatelor triajului epidemiologic, făcut în şcoli, după ce elevii s-au întors din vacanţă, un număr de 206 dintre aceştia având păduchi, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.

Potrivit sursei citate, numărul este apropiat celui înregistrat anul trecut, când au fost depistaţi 214 elevi cu păduchi. Triajul epidemiologic a fost efectuat la un număr de 313 unităţi şcolare, fiind examinaţi 52.923 elevi dintre cei 56.229 înscrişi.

Cei care nu au fost verificaţi provin în mare parte din zona rurală acolo unde, neexistând reţea de medicină şcolară, aşa cum se întâmplă în oraşe, controlul se face tot de către medicul de familie pe lista căruia sunt înscrişi elevii.

"În urma controlului epidemiologic au fost depistaţi 206 elevi cu pediculoză, 97 din mediul urban şi 109 din mediul rural, dar şi trei cazuri de scabie, unul în mediul rural şi alte două la elevi din oraşe. Au mai fost depistate şi 42 cazuri de angine. Toţi elevii aflaţi în această situaţie au fost îndepărtaţi din colectivitate, li s-a dat tratament şi urmează să meargă la recontrol la medicul de familie. Dacă problema s-a rezolvat, medicul de familie le va da un aviz care le va permite reintegrarea în colectivitate', a precizat Iordăchescu.
Sursa: Agerpres, 04-10-2017, Vizualizari 43
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK