Ora de Vis - program audio - 13 sesiuni de hipnoterapie .
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Utilitatea hipnoterapiei in rezolvarea problemelor de ordin emotional

Utilitatea hipnoterapiei in rezolvarea problemelor de ordin emotional
Autor: Nicoleta Boghianu

 

Hipnoterapia este un remediu excelent pentru schimbarea starii de spirit, pentru obtinerea starii de bine, de armonie cu noi, cu altii, cu Universul.

 

Indicatiile hipnoterapiei 

https://terapie-in-hipnoza.ro/microprograme

 

Tulburarile anxioase :

 

  • anxietate generalizata;
  • fobii: fobie sociala (timiditate extrema, autoconstientizare excesiva, teama de a se face de ras), agorafobie, claustrofobie, fobii de substante,etc.
  • atacuri de panica;
  • tulburare obsesiv-compulsiva (idei obsesive, actiuni repetitive, ticuri);
  • tulburare acuta de stres (emotii negative determinate de stresul actual);
  • tulburare de stres posttraumatic (evenimente psihotraumatizante din trecut, socuri emotionale, rani nevindecate si care inca mai dor);

 

 

Tulburare depresiva:

 

  • depresie reactiva (in urma unor pierderi, evenimente triste);
  • depresie nevrotica.

 

 

Dependente (adictii):

 

  • de alcool;
  • de tutun;
  • de substante (medicamente, droguri, dulciuri etc); programul de hipnopsihoterapie cu care lucram are efecte extraordinare pentru cei care vor sa se elibereze de dependenta de droguri.
  • de jocuri de noroc.

 

 

Tulburari de comportament alimentar :

 

  • obezitate;
  • anorexie;
  • bulimie;

 

 

Disfunctii sexuale psihogene:

 

  • impotenta psihogena;
  • ejaculare precoce;
  • anorgasmie; frigiditate, vaginism, dispareunimie;
  • lipsa dorintei sexuale ;

 

 

Tulburari si afectiuni psihosomatice:

 

  • simptome si boli somatice provocate de de factori psihotraumatizanti (stres, socuri emotionale):
  • cefalee, durere cronica, ulcer, hipertensiune arteriala, astm bronsic, diabet, etc.
  • Astazi se considera ca aproape toate bolile (toate, dupa noua medicina germana) sunt provocate de factorii psihotraumatizanti, in principal de stres.

 

Tratarea insomniei:


Transa hipnotica fiind un fenomen natural, nu are efecte secundare negative (cum au medicamentele). Singurul efect secundar al hipnozei este faptul ca persoana adoarme mai repede si doarme mai bine, dupa sedinta .

 

 

Rezolvarea de probleme si optimizare personala:


In transa, intram in universul interior si comunicam cu subconstientul nostru, avem acces la resursele noastre (“raspunsurile sunt in noi “), ne auzim mai bine vocea interioara, drumul corect de urmat il vedem cu inima, nu cu mintea constienta.

 

"Putem vedea aşa cum trebuie numai cu inima, ceea ce este esențial este invizibil pentru ochi." 

Antoine De Saint Exupery


Putem primi raspunsuri la intrebarile pe care le punem; putem schimba obiceiuri nedorite; ne putem schimba dispozitia emotionala; ne putem odihni rapid, dupa un efort mare .

 In transa, putem afla cauza adevarata, profunda, a problemelor cu care ne confruntam, prin regresii hipnotice, regresii de varsta, regresii in vieti anterioare, etc.

 

 

In transa, putem vizualiza rezolvarea problemelor in viitor:

 

  • Prin progresii de varsta putem avea acces la modalitati de rezolvare. Ne putem motiva pentru atingerea obiectivelor dorite din tot sufletul. Putem vizualiza Eul nostru ideal si cea mai buna lume pentru noi. Ne putem descoperii menirea noastra in aceasta viata.
  • Ne identificam cu sinele nostru profund, folosindu-ne de mintea noastra ca de un instrument minunat al sufletului, devenim autentici (ne regasim pe noi insine ), adevarati, traim la nivelul nostru maxim, ca atunci cand suntem indragostiti ("transa indragostitului") si ne privim in ochii celui care ne iubeste ca in cea mai minunata oglinda.
  • In transa devenim frumosi, ne linistim. Ne armonizam cu noi, cu lumea, cu Universul. Ne simtim foarte bine. 
  •  

Atentie!

Nu lucram cu persoane care au tulburari psihice grave (psihoze, retard mental, etc) intrucat nu preiau cuvintele, fie pentru ca nu le inteleg, fie pentru ca raman cantonate in lumea lor, din mintea lor (au diferite maladii psihice).

Sugestoterapia este realizata cu ajutorul cuvintelor. Preluarea cuvintelor inseamna sa va imaginati, sau va inchipuiti, sau sa simtiti in maniera dv. personala, ceea ce spune terapeutul. Este implicata imaginatia dv si emisfera dreapta. Orice tulburare mentala care va impiedica sa va concentrati atentia si sa transformati cuvintele in imagini, sau sa simtiti semnificatia lor in corpul dv., face imposibila terapia cu ajutorul cuvintelor. Pentru aceste persoane cu astfel de tulburari mentale este indicat tratamentul medicamentos. Medicul de familie va poate orienta, si va poate da trimitere, spre un specialist. Vedeti “Contraindicatiile hipnoterapiei ” : http://www.romedic.ro/gavrilov-cabinet-de-psihoterapie/articol/17215

 

  • “A fi linistit este mai mult decat a fi fericit ”

Proverb bengalez

 

Fericirea vine dupa  l i n i s t e. Primul lucru care se schimba in tansa este starea de spirit. O stare de spirit buna ne ajuta sa ne limpenzim (mental, emotional, spiritual, fizic ) si sa stim ce avem de facut pentru a avea o viata asa cum visam.

Ne simtim bine, gandim pozitiv, facem alegeri optime (in functie de consecintele preconizate ale actiunilor), ne atingem obiectivele mult dorite (din tot sufletul), suntem multumiti facand pasi pe drumul nostru, ne simtim impliniti, fericiti.

Relaxarea este prima treapta a fericirii. Suntem fericiti doar atunci cand simtim ca facem pasi pe drumul nostru, unic, cand dezvoltam si incepem sa daruim darul cu care am venit pe aceasta planeta.

 

“Suntem constiinta intrupata si suntem nemuritori.

Facem cu totii parte dintr-un plan divin si suntem trimisi aici cu o misiune ”

C.D.Dulcan -”Inteligenta materiei “.

 

A fi fericit inseamna a merge pana la capat, asumandu-ne orice risc pentru a ne transforma visele in realitate.

“Daca de un obiectiv te despart zece pasi si tu ai facut doar noua, ai pierdut. ”


Nu exista performanta fara risc. Actionam, fara plasa de siguranta. Suntem doar noi si forta uriasa din noi.

In transa ne intalnim cu acesta forta interioara, cu "scanteia divina" din noi.

 

“Venim aici cu un bagaj de predispozitii si talente care servesc misiunii noastre pe pamant ”

C.D.Dulcan

 

Transa hipnotica este darul divin cu care am venit pe pamant, instrumentul nostru de autoreglare astfel incat sa fim sanatosi si fericiti.

Avem cu totii acest instrument in noi, atata timp cat santem inca in stare sa visam cu ochii deschisi sau inchisi pentru a vedea mai clar si pentru a trai mai intens, pentru a comunica mai bine cu noi insine, cu sufletul nostru.

 

“Doar imaginatia ta ?”

Binenteles ca este doar

imaginatia ta!

Aceasta lume este imaginatia ta .

Ai uitat ?"

Richard Bach

 

“Tine minte:

A muri este tot atat de mult un vis

ca si a trai in aceste corpuri.”

Richard Bach 

 

"Hipnoza pentru eliberare de stres":

 

  

 

"Sugestotewrapie:rugaciune de vindecare": 

 

 

 

Hipnoza ericksoniana - regresie de varsta (Ion Dafinoiu - "Hipnoza clinica"): 

Regresia de varsta este realizata dupa scenariul din cartea "Hipnoza clinica.Tehnici de inductie. Strategii terapeutice." a prof. univ. dr. Ion Dafinoiu si psih. psihoterapeut Jeno-Laszlo Vargha.

Atentie!

Recomandam sa lucrati mai intai cu celelalte videclipuri ale noastre pentru a va elibera de stres si a avea o stare cat mai buna, un echilibru suficient de bun pe toate planurile, fizic, mental, emotional, spiritual, astfel incat sa puteti profita, de aceasta experienta a regresiei, in conditii cat mai bune si sa va bucurati, apoi, de ea.Cand pregatirea nu este buna, catharsisul poate fi, uneori, prea dramatic... Recomandam precautie in utilizarea acestei transe.Pentru cei care vin in terapie, cel mai bun moment pentru aceasta regresie este dupa ce fac regresia cu noi (transa a 6-a), in cabinet. Atunci consideram ca sunt suficient de pregatiti, din mai multe puncte de vedere. In cabinet folosim alt scenariu pentru regresie.

http://terapie-in-hipnoza.ro/s

http://www.romedic.ro/gavrilov-cabinet-de-psihoterapie/articol/18892

 

 
Programare